Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων,οργάνωσε αιμοδοσία για την ενίσχυση των αποθεμάτων του.
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και ήταν επιτυχημενη!
Ως Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και ως ενεργός αιμοδότης νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τις δεκάδες των συναδέλφων που προσήλθαν να προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Εύχομαι την επόμενη φορά να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και να γίνουμε κι εμείς βασικοί πυλώνες της προσπάθειας να αυξηθεί το ποσοστό των Ελλήνων αιμοδοτών.

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. : ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝ.ΠΑΤΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1 Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος Ιωάννης Δ/νση Π.Ε. Φωκίδας
2 Καλτσάς Ιωάννης Κωνσταντίνος Δ/νση Π.Ε. Εύβοιας
3 Μεγάλος Γεώργιος Χαράλαμπος Γραφείο Π.Ε. Βοιωτίας
4 Παπαχρήστος Αθανάσιος Νικόλαος 3ο Γραφείο Π.Ε. Φθιώτιδας
5 Χουλιάρα - Σιδερά Παναγιώτα Γεώργιος Δ/νση Π.Ε. Φθιώτιδας

Από τη ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν. Εύβοιας υποψήφιος είναι ο τέως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, κ. Καλτσάς Ιωάννης.

Μπορούμε να βάλουμε μεχρι δύο σταυρούς σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μιχαήλ Γ. Κουφαλιτάκης : Ελληνικές Παραλίες : είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ;;


To καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του...και τα μαυρισμένα Ελληνικά κορμιά επιστρέφουν σιγά σιγά στην καθημερινότητα, έπειτα από "εξοντωτικές" διακοπές αλλά και αμέτρητα μπάνια στις Ελληνικές παραλίες. Ισχύει όμως αυτό για όλους τους συμπολίτες μας ;;

Κάθε καλοκαίρι και κυρίως τις μέρες που η ζέστη είναι αφόρητη επιλέγουμε να επισκεφθούμε τις παραλίες για να χαλαρώσουμε. Χωρίς δεύτερη σκέψη καταλήγουμε στα καταγάλανα νερά και στις όμορφες παραλίες του τόπου μας. Αυτό όμως είναι εφικτό για όλους; Σίγουρα όχι. Δεν είναι εφικτό για τους συν-ανθρώπους μας με κινητικές δυσκολίες, τους λεγόμενους ΑμεΑ. Πλέον σχεδόν όλες οι παραλίες είναι υπο την...κατοχή των ιδιωτών και φυσικά ζητάνε να πληρώσουμε για την… είσοδο αλλά και την ξαπλώστρα. Ακόμα και οι λιγοστές Δημοτικές παραλίες της χώρας ζητάνε χρήματα....για την είσοδο στην πλάζ, και φυσικά όχι 1 και 2 ευρώ. Τι έχουν κάνει όμως οι ιδιώτες αλλά και οι εκάστοτε Δήμαρχοι ;; Οι ναυαγοσώστες είναι ανύπαρκτοι στις περισσότερες των περιπτώσεων και έτσι πρώτον, ο κόσμος μένει απροστάτευτος αν τυχόν συμβεί κάτι, και κατά δεύτερον τα άτομα με κινητικά προβλήματα αποκόβονται τελείως από την πρόσβαση τους στο νερό.

Σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, οι παραλίες είναι πάρα πολλές και αξιόλογες αλλά και τόσο απρόσιτες σε άτομα που κινούνται με αμαξίδιο. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν ράμπες εισόδου στο νερό στις Ελληνικές παραλίες. Στα περισσότερα νησιά αλλά και στις περιφέρειες που υπάρχουν παραλίες είναι αδύνατον ένας συνάνθρωπος μας με κινητικές δυσκολίες να εισέλθει στο νερό.

Σχεδόν καμία Ελληνική παραλία δεν παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν τις χαρές και τα οφέλη της θάλασσας, που είναι τόσο αυτονόητα για όλους τους υπόλοιπους. Για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, η επαφή τους με το νερό έχει τεράστια οφέλη τόσο σε θέματα υγείας όσο και ψυχολογίας, γιατί το νερό είναι το μόνο στοιχείο που επιτρέπει στο <<ανάπηρο άτομο>> να νιώθει ελευθερία κινήσεων.

Καλό θα ήταν λοιπόν, τα αρμόδια Υπουργεία να κάνουν προσπάθειες για την λύση του προβλήματος, για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Υπάρχουν τόσοι συνάνθρωποι μας με κινητικές δυσκολίες που θα πρέπει να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύνολο. Το θέμα δεν είναι πολιτικό, δεν έχει χρώμα, γαλάζιο η πράσινο, είναι κοινωνικό και αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών αλλά και των εκατοντάδων τουριστών με κινητικές δυσκολίες, που δεν επισκέφθονται πλέον την Ελλάδα διότι ενημερώνονται πως οι παραλίες μας, αν και οι περισσότερες έχουν γαλάζια σημαία δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή για ΑμεΑ....ακόμα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσες χιλιάδες είναι οι συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα; Σας πληροφορώ είναι πολλοί....και το μόνο που ζητάνε είναι μια ράμπα για να μπουν στο νερό και να χαρούν και εκείνοι τις ομορφιές των Ελληνικών ακτών....

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=v-vhrvkzBKo&feature=player_embedded

Μιχαήλ Γ. Κουφαλιτάκης

Φοιτητής BA International Politics

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

Εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ στα Διγελιώτικα

Τοποθετήθηκε στην ακτή των Διγελιωτίκων, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία, μηχανισμός εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ. Η συγκεκριμένη διαδικασία ξεκίνησε πριν από αρκετές εβδομάδες και προκειμένου να ολοκληρωθεί συντονίστηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αιγίου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ρέλλα, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαϊας με επικεφαλής τον Αντινομάρχη κ. Φεσσιάν και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, του οποίου και η συγκεκριμένη κατασκευή φέρει την υπογραφή.

(πηγή : http://aigio.gr/gr/index.php?option=com_content&task=view&id=802&Itemid=1 )

Πώς σταυροδοτούνται οι υποψήφιοι στις Δημοτικές Εκλογές.


Εκλογικές Περιφέρειες

Ως Περιφέρεια για την εκλογή των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων ορίζεται η Περιφέρεια:
• του Δήμου, ο οποίος δεν προήλθε από συνένωση πρώην Ο.Τ.Α.
• του συνενούμενου Δήμου ή κοινότητας, δηλαδή της δημοτικής ενότητας
• οι Δημοτικές κοινότητες, δηλαδή τα Δημοτικά διαμερίσματα στα οποία διαιρούνται οι Δήμοι άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων.

Μορφή ψηφοδελτίων

Στο επάνω μέρος του ψηφοδελτίου σημειώνονται το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού, όπως έχουν δηλωθεί και αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξης. Σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική Περιφέρεια στο ψηφοδέλτιο μετά την ονομασία του συνδυασμού αναγράφεται το όνομα του υποψήφιου Δημάρχου και ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές Περιφέρειες στο ψηφοδέλτιο μετά την ονομασία του συνδυασμού αναγράφεται το όνομα του υποψήφιου
Δημάρχου και:
• στο πρώτο μέρος του ψηφοδελτίου προτάσσονται, με αλφαβητική σειρά, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντίστοιχης εκλογικής Περιφέρειας.
• στο δεύτερο μέρος του ψηφοδελτίου ακολουθούν οι υποψήφιοι, με αλφαβητική σειρά, των υπόλοιπων εκλογικών περιφερειών, με σημείωση παραπλεύρως και εντός παρενθέσεως η εκλογική τους Περιφέρεια, στην οποία είναι υποψήφιοι.
• στο τρίτο μέρος του ψηφοδελτίου ακολουθεί η ονομασία της δημοτικής ή Τοπικής κοινότητας και στη συνέχεια αναγράφονται τα ονόματα των αντίστοιχων υποψηφίων με αλφαβητική σειρά.

Σταυροί προτίμησης

Ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του σε υποψήφιο συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό παραπλεύρως του ονόματός του.
• Για την εκλογή Δημοτικών Συμβούλων σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική Περιφέρεια ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων. Για την εκλογή Δημοτικών Συμβούλων σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές Περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων της εκλογικής Περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές Περιφέρειες του οικείου Δήμου.
• Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές Περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνον υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής Περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές Περιφέρειες του οικείου Δήμου.
• Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή υπέρ δύο υποψηφίων του συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας και υπέρ ενός υποψήφιου συμβούλου ή εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας.
• Σε Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική Περιφέρεια, ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόμενους σταυρούς προτίμησης, είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.
• Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές Περιφέρειες, ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόμενους σταυρούς προτίμησης σε κάποιο μέρος του είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης για την κατάταξη των υποψηφίων του μέρους αυτού.
• Ο σταυρός προτίμησης σημειώνεται με στυλογράφο μαύρης ή μπλε απόχρωσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο σταυρός θεωρείται ότι δεν είναι γραμμένος και η εγκυρότητα του ψηφοδελτίου ερευνάται.
• Για τον υποψήφιο Δήμαρχο δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης και αν σημειωθεί δεν συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Η πρόκληση των Δημοτικών Εκλογών


Σε λίγες βδομάδες καλούμαστε να επιλέξουμε δια της ψήφου μας του πολίτες που θα μας εκπροσωπήσουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων και Περιφερειών. Καλούμαστε να επιλέξουμε την ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα προβλήματα και, μάλιστα ,εν μέσω της πιο σπουδαίας οικονομικής κρίσης που βιώνει η Υφήλιος μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Στη πρόκληση αυτή δεν είναι απάντηση η αποχή, δεν είναι απάντηση η αποστασιοποίηση!
Η συμμετοχή και η ανάληψη ευθυνών είναι μονόδρομος για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής εδώ της χώρας! Αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Προσωπικά δηλώνω «ΠΑΡΩΝ» και κατέρχομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Χαλκιδέων, κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη.
Δεν είναι μόνο η κοινή πολιτική μου καταγωγή με τον κ. Ζεμπίλη, δεν είναι μόνο η συνύπαρξή μας σε διάφορες οργανώσεις ο λόγος που με έκανε να αποδεχτώ την πρόσκληση – πρόταση να είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό του, είναι πάνω απ’ όλα ο κοινός μας στόχος και η θέληση μας να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε για το καλό της περιοχής μας, για το καλό του Δήμου Χαλκιδέων!
Η πολιτική δεν έχει ανάγκη πια από «δεινόσαυρους της πολιτικής», από πολιτικάντηδες που διεκδικούσαν καρέκλες για να χτίσουν προσωπικά δίκτυα εξυπηρέτησης μωροφιλοδοξιών. Η πολιτική, ειδικά η τοπική αυτοδιοίκηση, έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα, από ανθρώπους με όραμα και γνώσεις (όχι όμως… παντογνώστες!), που αντιμετωπίζουν την πολιτική ως έκφραση δημιουργικότητας και προσφοράς, που συνδέουν την επιτυχία τους με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους.
Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι , που θα καταθέσουν το μεράκι τους για την ανάπτυξη του τόπου τους.
Στον αγώνα αυτό όλοι χωράμε, όλοι έχουμε θέση! Και να θυμάστε… το ταξίδι δεν τελειώνει στις 7 του Νοέμβρη, το ταξίδι αρχίζει στις 7 του Νοέμβρη! Η επόμενη μέρα θα είναι μέρα δουλειάς και ενότητας γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, είναι κοινά και σημαντικά!
Πάμε να δώσουμε νέο παλμό το Δήμο μας, πάμε να χτίσουμε μια πόλη αντάξια των πολιτών της!

( πηγη: http://aftodioikisi.onned.gr/post/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD )

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μπασινά Ελένη : Υποψήφια Περιφεριακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τον συνδυασμό του Θανάση Χειμάρα


ΜΠΑΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Μπασινά γεννήθηκε στο Μίστρο του Δήμου Διρφύων και κατοικεί στο Γυμνό του Δήμου Ερετρίας του Νομού Ευβοίας.
Είναι Νηπιαγωγός και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μάχιμη εκπαιδευτικός από το 1978 έως και το 2004.

Διαθέτει μεγάλη διοικητική και αυτοδιοικητική εμπειρία :

- Το 2004 τοποθετείται Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας με ταυτόχρονη συμμετοχή της σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Κλάδου (Πανελλαδικό, Περιφερειακό, Τοπικό) μέχρι και το 2007.
- Το 2007-2008 αποσπάται στο Γραφείο του τότε Υφυπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, αρμόδια σε θέματα Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.).
- Το 2008-2009 αποσπάται στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, συνεργάτιδα του τότε Υπουργού, κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, βουλευτή Νομού Εύβοιας.
- Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος με την πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο Αμαρυνθίων και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 εκλέγεται Νομαρχιακή Σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Παναγιώτη Σίμωση « Εύβοια Όραμα Ζωής » με ταυτόχρονη συμμετοχή στις Νομαρχιακές Επιτροπές Παιδείας και Τουρισμού μέχρι και σήμερα.
- Είναι μέλος πολλών πολιτιστικών συλλόγων.
- Έχει διατελέσει αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας .
- Είναι Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΔΑΚΕ/ΠΕ του Νομού Ευβοίας.

Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Κοκκάλα και έχει ένα γιο και μία κόρη.

Είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό « Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Αθανασίου Χειμάρα.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Έναρξη σχολικής χρονιάς 2010-2011


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά. Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε όλους τους νέους συναδέλφους, αποσπασμένους και αναπληρωτές, που τοποθετήθηκαν στο Νομό μας. Ζητούμε τη συμμετοχή όλων στις δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.
Το Δ.Σ. είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Γι’ αυτό το λόγο τα γραφεία του Συλλόγου μας (Βαρατάση 24) είναι ανοιχτά από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη από 7:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ.

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ

Μπλέτσας Χρήστος 6972006814
Αυξωνίδης Άρης 6974125822
Γαλανού Άννα 6974348622

ΤΡΙΤΗ
Λούκας Παναγιώτης 6973347908
Χατζημιχαηλίδου Τασούλα 6974193754

ΤΕΤΑΡΤΗ
Μπλέτσας Χρήστος 6972006814
Μουρτζάκης Θανάσης 6972898122
Αυξωνίδης Άρης 6974125822

ΠΕΜΠΤΗ
Κορωναίου Βέτα 6947832272
Γαλανού Άννα 6974348622

Οι αιρετοί θα βρίσκονται στα γραφεία του Συλλόγου, κατόπιν τηλεφωνικής τους πρόσκλησης.

Σταματιάδης Γιάννης : 6972334717
Θεοδουλίδης Χρήστος : 6981722090

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Ημερίδα για τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο


Ημερίδα για τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο

Όπως γνωρίζουμε ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος των Δημοσιών Υπαλλήλων (Ν. 3863/2010) περιέχει μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό των εκπαιδευτικών.
Προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να διοργανώσει ημερίδα με θέμα :

● Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων
● Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς

στις 08 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Εισηγητής ο συνάδελφος και ειδικός σύμβουλος της Δ.Ο.Ε. κ. Μπαλάγκας Γιάννης.

Αιμοδοσία Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Αιμοδοσία μελών Συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στα πλαίσια της ενίσχυσης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και της Τράπεζας αίματος του Συλλόγου, πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας από τις 8:30 – 13:00.
Έχοντας υπόψη τη μεγάλη ζήτηση αίματος, απευθύνουμε πρόσκληση-έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, να στηρίξουν και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους στην Τράπεζα αίματος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
Θεωρούμε ως αυτονόητο ότι είναι αδύνατο μια τράπεζα αίματος που καλύπτει τις ανάγκες 1000 και πλέον οικογενειών εκπαιδευτικών να συντηρείται από 30-40 αιμοδότες. Επειδή δε τα τελευταία χρόνια η προσφορά αίματος είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη ζήτηση, για να μη βρεθεί ο Σύλλογος στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να καλύψει κάποια ανάγκη, καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε δίνοντας αίμα, είτε καλύπτοντας την απουσία των αιμοδοτών από τα σχολεία.
Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εθελοντές αιμοδότες δικαιούνται διήμερη άδεια.
Παρακαλούμε επίσης όσοι θα προσέλθουν για να προσφέρουν αίμα να τηρήσουν τους κανόνες αιμοδοσίας (μη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλκοόλ, διατροφή).
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Έγκλημα με αποδείξεις! Ας επέμβει ένας εισαγγελέας!

Πριν από λίγο είδα ότι υπάρχει στο facebook μια σελίδα με τίτλο "Θάνατος στα αδέσποτα" (δες : http://www.facebook.com/photo.php?pid=233642&fbid=150512481653873&id=135105716527883#!/pages/THANATOS-SE-OLA-TA-ADESPOTA/135105716527883) !
Ο τίτλος είναι ανόητος αλλά αυτό δεν έχει πια μεγάλη σημασία.
Η νοσηρή σκέψη κάποιων ανθρώπων τους οδηγεί να λένε πράγματα μόνο και μόνο για να προκαλούν, για να υπερασπιστούν την ανυπαρξία τους, για να κερδίσουν λίγο από το ενδιαφέρον μας.
Αυτό όμως που με έκανε πραγματικά να εκραγώ από οργή και να στρέψω το βλέμμα μου αλλού, αηδιασμένος και θυμωμένος, είναι οι απαράδεκτες φωτογραφίες που ανέβασε μια άθλια κοπέλα, ένα κτήνος, ένα ζώο (κι ας μου κάνει μήνυση, αν θέλει) που τη δείχνει να σφάζει ζώα και να φωτογραφίζεται με τα κατακρεουργημένα ζώα αγκαλιά!
Ειλικρινά νιώθω την ανάγκη να καλέσω έναν εισαγγελέα για να την τιμωρήσει!
Ειλικρινά θα ήθελα να δω φωτογραφίες της που θα είναι εκείνη σε αντίστοιχη θέση! Κατάφερε να με κάνει να ξεχάσω τα χριστιανικά μου ιδεώδη, να μη νιώθω για εκείνη κανένα έλεος!
Η κοπέλα προκαλεί τον κόσμο όλο με αυτά που κάνει! Δε θα μου κάνει εντύπωση αν της συμβεί κάποιο κακό!
Μου είναι παγερά αδιάφορος ο λόγος που την οδήγησε σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση! Είναι ένα καρκίνωμα και πρέπει να αποκοπεί από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας!
Θα ήθελα μέσα από τα μπλογκς και τα σάιτς στα οποία θα στείλω το κείμενο αυτό να ενημερωθεί κάποιος εισαγγελέας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όλοι οι αρμόδιοι και να συλληφθεί!
Εύχομαι η τύχη της να μην είναι καλύτερη από αυτή των ζώων που βασάνισε και εκτέλεσε! Δεν της αξίζει λύπηση πια... Αν υπάρχει δικαιοσύνη, θα πρέπει να μπει φυλακή για πάρα πολλά χρόνια! Όχι για να σωφρονιστεί, αλλά για να μην τη βλέπει το φως του Ήλιου και μπας και ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!
(Στη φώτο που συνοδεύει το κείμενο είναι το λυκοσκυλάκι μου, η Ήρα! Είναι ένα σκυλάκι που αγαπάει εμένα, τη μνηστή μου και την οικογένειά μας και που σίγουρα έχει δώσει και έχει πάρει αγάπη! Αγάπη που αξίζει στην Ήρα μας σε απόλυτο βαθμό και που ποτέ δε θα άξιζε αυτό το κορίτσι-κτήνος)

ΜΠΛΕΤΣΑΣ Κ. ΧΡΗΣΤΟΣ. Δάσκαλος

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ : Αναπομπή απόφασης ΚΥΣΠΕ Υποβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του Συμβουλίου


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409
FAX: 210 3442287 Αθήνα, 26/09/2010


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Αναπομπή απόφασης ΚΥΣΠΕ
Υποβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του Συμβουλίου

Απίστευτο κι όμως αληθινό…
Η Υπουργός Παιδείας δεν υπέγραψε τις αποσπάσεις της Γ΄ φάσης όπως αυτές προτάθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 21/09/2010, και ζήτησε τη «συνολική επανεξέταση αιτήσεων θεραπείας» χωρίς να αιτιολογεί αυτή της την απόφαση.
Αν λάβουμε, δε, υπόψη πως η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ στις 21/09/2010 στηρίχτηκε στην εισήγηση της Υπηρεσίας για την τελική της πρόταση, τότε αβίαστα, συμπεραίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα «συνεννόησης» στο Υπουργείο…
Ανεξάρτητα αυτού, η αναπομπή της πρότασης του ΚΥΣΠΕ ως πολιτική πράξη, καταρρακώνει αναμφισβήτητα, το κύρος και την αξιοπιστία του Συμβουλίου, διότι εμμέσως, πλην σαφώς, υποδηλώνει πως η απόφαση του ΚΥΣΠΕ ήταν διάτρητη.
Μετά την εξέλιξη αυτή το Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 24/09/2010 και προχώρησε στην επανεξέταση όλων των αιτήσεων. Με το τέλος της συνεδρίασης ήταν προφανής η σκοπιμότητα της αναπομπής. Έπρεπε να προταθούν κάποιοι που «ξεχάστηκαν» στην προηγούμενη εισήγηση του Συμβουλίου.
Σ’ αυτή τη συνεδρίαση η πλειοψηφία ενεργώντας, μάλλον κατ’ εντολή, δε στήριξε την εισήγησή της σε ενιαία κριτήρια. Αποτέλεσμα, να προταθούν πέραν όσων είχαν συμπεριληφθεί στην εισήγηση της 21/09/2010 και πολλών άλλων που προτάθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και συνάδελφοι χωρίς σύγκριση.
Ενδεικτικά αναφέρω: προτάθηκε για απόσπαση συνάδελφος με 6 χρόνια υπηρεσίας, όχι όμως και συνάδελφοι έγγαμοι με 2 παιδιά για το ίδιο ΠΥΣΠΕ. Προτάθηκε άγαμος, με 4 χρόνια και χωρίς ιδιαίτερους λόγους, όχι όμως έγγαμος με 11 χρόνια υπηρεσίας για το ίδιο ΠΥΣΠΕ. Επιλεκτικά προτάθηκαν και άλλες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Σημειώνω πως τα κενά που δόθηκαν στο ΚΥΣΠΕ, 663 ΠΕ70 και 451 ΠΕ60 (για ειδικότητες δεν δόθηκαν), δεν λήφθηκαν υπόψη για τις αποσπάσεις. Αποτέλεσμα, να μην αποσπαστούν συνάδελφοι σε ΠΥΣΠΕ που υπήρχαν κενά.
Ως όφειλα, κατήγγειλα την όλη διαδικασία, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτήσεων για απόσπαση με ενιαία κριτήρια για όλους.
Πιστεύω, δε, πως στη σημερινή εποχή της πιο σκληρής και βάρβαρης λιτότητας, της βίαιης αλλαγής και του περιορισμού των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, πρέπει, όσο ποτέ άλλοτε, οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ να στηρίζονται στα πλαίσια της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ίσης μεταχείρισης όλων των εκπαιδευτικών.
Προσωπικά, θα συνεχίσω να είμαι χωρίς διακρίσεις κοντά στον κάθε συνάδελφο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του και για τη στήριξη κάθε νόμιμου και δίκαιου αιτήματός του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Αριθμός περιφερειακών συμβούλων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 178.771 15
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 32.053 3
ΦΩΚΙΔΑΣ 48.284 4
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 131.085 11
ΕΥΒΟΙΑΣ 215.136 18
ΣΥΝΟΛΟ
605.329 51

Εύβοια : Αριθμός Δημοτικών Συμβούλων “Καλλικράτης”


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΔΙΡΦΥΩΝ 7.308 9
ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 13.756 18
ΣΥΝΟΛΟ 21.064 27

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ 7.356 15
ΕΡΕΤΡΙΑΣ 5.969 12
ΣΥΝΟΛΟ 13.325 27

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΙΔΗΨΟΥ 6.670 8
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ 4.167 5
ΙΣΤΙΑΙΑΣ 7.353 9
ΛΙΧΑΔΟΣ 1.140 1
ΩΡΕΩΝ 3.392 4
ΣΥΝΟΛΟ 22.722 27

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΚΑΡΥΣΤΟΥ 7.144 13
ΚΑΦΗΡΕΩΣ 1.003 2
ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ 3.152 6
ΣΤΥΡΕΩΝ 3.346 6
ΣΥΝΟΛΟ 14.645 27

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΥΛΩΝΟΣ 5.335 5
ΔΙΣΤΥΩΝ 5.579 5
ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ 4.077 4
ΚΥΜΗΣ 8.772 9
ΤΑΜΥΝΕΩΝ 9.764 10
ΣΥΝΟΛΟ 33.527 33

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΕΛΥΜΝΙΩΝ 5.648 10
ΚΗΡΕΩΣ 6.671 12
ΝΗΛΕΩΣ 2.730 5
ΣΥΝΟΛΟ 15.049 27



ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΣΚΥΡΟΥ 2.602 17
ΣΥΝΟΛΟ 2.602 17

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ 6.104 3
ΑΥΛΙΔΟΣ 8.300 3
ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ 15.568 7
ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ 8.646 4
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 53.584 24
ΣΥΝΟΛΟ 92.202 41

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου Χαλκίδας : Το Σάββατο 2-10-2010 θα πραγματοποιηθεί το παιδικό πάρτι του Συλλόγου στα ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ!

"Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου Χαλκίδας"

τηλ. 2221021175 - κιν. 6973266146 - 6983389877
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ - ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
***ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ *** ΛΟΓΟ ΠΙΘΑΝΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ***

για το επόμενο Σάββατο 2 Οκτώβρη

το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Οκτώβρη 2010
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ωρα προσέλευσης 6.00 μμ
Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Κανήθου διοργανώνει και σας καλεί:

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010 στη νέα πλατεία Κανήθου (ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΓΚΕΛΗ) οδός ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ και ΚΑΨΑΛΗ, στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ που θα μείνει αξέχαστο για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους μεγαλύτερους - συμπολίτες και μη, αφού για μια ακόμα χρονιά κατορθώσαμε να έχουμε την πολύτιμη στήριξη των:

*
εντοπίων επιχειρηματιών
*
της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας
*
την αρωγή και αιγίδα του δήμου Χαλκίδας

Στο Παρτυ θα λάβουν χώρα:

* Tα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
* ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
* ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Θέατρο Σκιών..!
* 2ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ...!
* ΦΥΣΙΚΑ το SHOW PEPPITO ( κλόουν ξυλοπόδαροι κλπ )...
* θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ ..ΠΑΓΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΠΟΠΚΟΡΝ, ΜΑΛΛΙ της ΓΡΙΑΣ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΧΥΜΟΙ, ΝΕΡΑ, ΠΙΤΣΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ....και άλλα πολλά...!



Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Ωρα προσέλευσης 6.00 μμ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένης η κ. Ελένη Λουκοπούλου


http://eviorama.gr/extras/paideia/450-anelave-kauikonta-proistamenis.html

Με μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένης του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας η κ. Ελένη Λουκοπούλου η οποία είχε υπηρετήσει την ίδια θέση και στο πρόσφατο παρελθόν. Αντικατέστησε τον κ. Γεώργιο Γκάρτζιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Εκπαίδευσης στο Νομό Βοιωτίας.

Οι λόγοι της μεγάλης καθυστέρησης για την τοποθέτησή της στη συγκεκριμένη θέση απ’ την Περιφέρεια (ΑΠΥΣΠΕ) εγείρουν ερωτηματικά για την διαδικασία(;;;)… ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο διάστημα της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Η ανάληψη καθηκόντων της κ. Λουκοπούλου είχε ως αποτέλεσμα και την παραίτησή της από τη θέση του Αναπληρωματικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας.



Αναπληρωτής στο ΠΥΣΠΕ ο Χρήστος Μπλέτσας
Τη θέση της στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχόντας από την παράταξη της ΔΑΚΕ/ΠΕ Εύβοιας και δάσκαλος του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Χρήστος Μπλέτσας.

Ανακοινώθηκε η Γ' φάση αναπληρωτών δασκάλων και Νηπιαγωγών.


Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η Γ' φάση πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών.
Στο Νομό Εύβοιας διορίζονται 27 δάσκαλοι και 17 Νηπιαγωγοί!
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010.


ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

ΟΡΦΑΝΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΩΜΑΣ ΦΡΕΙΔ ΠΕ60 0 Β 1340 32,673 Εύβοια
ΦΟΥΣΕΚΑ ΕΛΕΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΣ ΠΕ60 0 Β 1447 25,88 Εύβοια
ΚΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΛΗ ΠΕ60 0 Β 1450 25,823 Εύβοια
ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΕ60 0 Β 1485 25,215 Εύβοια
ΔΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΝΑ ΠΕ60 0 Β 1510 25,09 Εύβοια
ΣΠΥΡΕΛΛΗ ΔΑΝΑΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΥΡΤΩ ΠΕ60 0 Β 1513 25,09 Εύβοια
ΧΑΨΑΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΕΡΓ ΦΩΤΕΙ ΠΕ60 0 Β 1519 25 Εύβοια
ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΕ60 0 Β 1525 24,972 Εύβοια
ΠΟΛΥΖΩΪΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ ΠΕ60 0 Β 1541 24,84 Εύβοια
ΓΚΑΝΤΖΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΕ60 0 Β 1551 24,79 Εύβοια
ΚΕΡΑΣΙΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ60 0 Β 1559 24,715 Εύβοια
ΧΛΕΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΠΕ60 0 Β 1562 24,71 Εύβοια
ΛΕΟΥΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΠΕ60 0 Β 1581 24,63 Εύβοια
ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ60 0 Β 1592 24,59 Εύβοια
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ60 0 Β 1596 24,545 Εύβοια
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕ60 0 Β 1602 24,5 Εύβοια
ΣΙΩΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΦΙΑ ΠΕ60 0 Β 1604 24,465 Εύβοια

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

71 ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΕ70 0 Γ 4 0 Εύβοια
198 ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΕ70 0 Γ 475 0 Εύβοια
221 ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕ70 0 Γ 508 0 Εύβοια
256 ΠΙΤΣΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΗΛΙΑΣ ΖΩΗ ΠΕ70 0 Γ 557 0 Εύβοια
277 ΠΟΝΤΙΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ70 0 Γ 581 0 Εύβοια
304 ΤΙΓΚΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΔΡΟΣΩ ΠΕ70 0 Γ 616 0 Εύβοια
309 ΛΟΓΟΔΟΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ70 0 Γ 625 0 Εύβοια
311 ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΕ70 0 Γ 627 0 Εύβοια
316 ΒΗΧΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ-ΛΟΥΚΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΠΕ70 0 Γ 634 0 Εύβοια
330 ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕ70 0 Γ 651 0 Εύβοια
346 ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΒΑΧΑΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΘΑΡΣΙΑ ΠΕ70 0 Γ 674 0 Εύβοια
347 ΓΑΛΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΝΝΑ ΠΕ70 0 Γ 675 0 Εύβοια
348 ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΕ70 0 Γ 678 0 Εύβοια
351 ΜΟΥΤΣΑΡΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ70 0 Γ 687 0 Εύβοια
354 ΔΟΪΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ-ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΕ70 0 Γ 690 0 Εύβοια
360 ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΕ70 0 Γ 699 0 Εύβοια
368 ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ70 0 Γ 711 0 Εύβοια
382 ΤΖΙΚΟΥΛΗ ΑΡΓΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕ70 0 Γ 736 0 Εύβοια
384 ΖΟΥΓΙΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΩΜΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕ70 0 Γ 738 0 Εύβοια
394 ΒΑΖΑΚΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΠΕ70 0 Γ 752 0 Εύβοια
395 ΤΣΙΑΝΟΥ ΖΩΗ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕ70 0 Γ 754 0 Εύβοια
402 ΜΟΥΤΣΙΚΑΠΑ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΕ70 0 Γ 765 0 Εύβοια
418 ΚΟΥΪΔΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕ70 0 Γ 792 0 Εύβοια
419 ΝΑΤΣΙΟΥ ΒΑΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕ70 0 Γ 793 0 Εύβοια
420 ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΟΥ ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕ70 0 Γ 794 0 Εύβοια
424 ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΕ70 0 Γ 799 0 Εύβοια
429 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΕ70 0 Γ 809 0 Εύβοια

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/ΠΕ Εύβοιας για το ΠΥΣΠΕ Εύβοιας.



ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ


Δ.Α.Κ.Ε.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


1. Βυζαντζίκογλου Ελένη
2. Γεωργίου Απόστολος του Στεργίου
3. Δομέτιος Δημήτριος του Γεωργίου
4. Θεοδουλίδης Χρήστος του Σωκράτη
5. Κάβουρας Γεώργιος του Νικολάου
6. Κηρύκος Χρήστος
7. Κοτρογιάννης Βασίλειος
8. Κυράνας Χαράλαμπος
9. Λούκας Παναγιώτης
10. Μάγκου Ζαχαρούλα του Παναγιώτη
11. Μανωλοπούλου Αφροδίτη
12. Μπλέτσας Χρήστος
13. Παλιεράκη Ευαγγελία του Ιωάννη
14. Παπαθανασίου Αθανάσιος
15. Παπαδημητρίου Απόστολος
16. Παπανικολάου Γεώργιος
17. Ρήγκος Αριστοτέλης
18. Σκριβάνος Δημήτριος
19. Σούλτος Λεωνίδας
20. Στεφανοπούλου Ευαγγελία
21. Στυλιανού Στυλιανός
22. Συμεωνίδης Νικόλαος
23. Σφυράκης Ευάγγελος
24. Τασσοπούλου Μαρία του
25. Τότσκας Αθανάσιος
26. Τσαούσης Γεώργιος του Θωμά
27. Τσικοπούλου Αλεξάνδρα
28. Τσίρη Καλομοίρα
29. Φιλιππίδου Αλκυόνη του Ηλία

Για το ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας υποψήφιος από την Εύβοια θα είναι ο πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Καλτσάς Ιωάννης.

Για το ΚΥΣΠΕ υποψήριος από την Εύβοια θα είναι ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, κ. Δάσκος Γρηγόρης.

Δίνουμε ΔΥΝΑΜΗ στη φωνή μας
Επιλέγουμε ΔΑΚΕ/ΠΕ για ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εκλογές στον Εκπολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίων Αναργύρων Χαλκίδας

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2010, από τις 8:30 έως και τις 17:00 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων Χαλκίδας. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του 24ο Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά, να δυναμώσουν τη φωνή του Συλλόγου, να επιλέξουν τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στο Σύλλογο και θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξη της περιοχής μας!

Λαγομιτζής Νικόλαος : Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια ..... για την εκπαίδευση των νηπίων

Ο συνάδελφος και πάνω απ' όλα φίλος, Νίκος Λαγομιτζής, έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο αναφορικά με την εκπαίδευση των νηπίων στη χώρα μας. Το προσυπογράφω και μαζί με το κείμενο προσυπογράφω και την υποψηφιότητά του για το ΚΥΣΠΕ με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/ΠΕ.
Νικόλα, καλή επιτυχία! Καλό και νικηφόρο αγώνα να έχεις! Ευχή κι επιθυμία μου όλοι οι φίλοι μου να σε ψηφίσουν και να σου δώσουν τη δύναμη να πας ακόμα πιο ψηλά!


Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια ..... για την εκπαίδευση των νηπίων

Είναι πραγματικά ένα από τα παράδοξα κι απαράδεκτα ταυτόχρονα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα παιδιά 4-5 ετών.
Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία καλούνται να αντικρίσουν το πιο ανάλγητο πρόσωπο της "ευνομούμενης πολιτείας", καθώς εισέρχονται στα χρόνια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Κτίρια ακατάλληλα (αποθήκες, διαμερίσματα, καταστήματα), σε πολλές περιπτώσεις χωρίς αύλειο χώρο, χωρίς υποστηρικτικές υποδομές.
Μ'ένα αναλυτικό πρόγραμμα που κινείται έξω από τις κοινά αποδεκτές σύγχρονες παιδαγωγικές παραδοχές.
Με το 60% των προνηπίων να παραμένουν εκτός αιθούσης.

Κι όλα αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί. Πρέπει με χαμόγελο και υπομονή, ως δεύτερη μάνα και πατέρας, να οδηγήσουν αυτές τις άδολες ψυχές ομαλά από το στάδιο της βρεφονηπιακής ηλικίας σ'αυτό της παιδικής.
Χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν άδεια γιατί δεν υπάρχει κάποιος να τις αντικαταστήσει, χωρίς χρήματα για να αγοράσουν τα απαραίτητα "εργαλεία δουλειάς" (κόλλες, ξυλομπογιές κτλ).
Χωρίς στήριξη από το κράτος, που εννοεί να μην καθορίζει το διδακτικό-εργασιακό τους ωράριο.
Προτάσεις για την άρση των αδιεξόδων υπάρχουν και τις επαναδιατυπώνουμε:

1. Ίδρυση πολυδύναμων νηπιαγωγείων όπου είναι απαραίτητο με ορισμό διευθύντριας μειωμένου διδακτικού ωραρίου.
2. Μείωση των νηπίων ανά νηπιαγωγό στην αναλογία 15/1
3. Παροχή πιστοποιητικού κτιριακής επάρκειας από τον οικείο Δήμαρχο ή πρόεδρο σχολικής επιτροπής σε κάθε νηπιαγωγείο
4. Επανασχεδιασμός του αναλυτικού προγράμματος του νηπιαγωγείου με έμφαση στις παιδαγωγικές κοινωνικοποιητικές δράσεις και λιγότερο στις γνωστικές-σχολικές
5. Καθορισμός κι εξομοίωση ωραρίου εργασίας των νηπιαγωγών στο επίπεδο των συναδέλφων Β΄θμιας εκπαίδευσης.

Πολλά θα μπορούσαν ακόμα να γραφτούν για τη νηπιακή εκπαίδευση. Το ζήτημα είναι να αντιληφθούν οι ιθύνοντες ότι οι λύσεις δεν μπορούν να περιμένουν. Γιατί πάντα μιλάμε για ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για τα 800 ολοήμερα του "αναμορφωμένου προγράμματος"


Τα 800 ολοήμερα σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος ήταν η βασική εξαγγελία - "καινοτομία" που εισήγαγε το Υπ. Παιδείας φέτος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι σκοποί και οι στόχοι του πολυποίκιλοι κατά τους ιθύνοντες. Νέα διδακτικά αντικείμενα, επέκταση των γνώσεων των μαθητών κι άλλα συναφή.

Η πραγματικότητα όμως κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής αυτού του σχολικού μορφώματος είναι διαφορετική.

Οι μαθητές καταπονούνται, πεινούν, οι σχολικές υποδομές αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλο όγκο μαθητών, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε σύγχυση λόγω και της ευρείας εισδοχής συναδέλφων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι άλλης νοοτροπίας και μπολιασμένοι σ'άλλες εργασιακές συνθήκες, οι γονείς -ειδικά των μαθητών 1ης και 2ας τάξης- ανάστατοι, καθώς στερούνται υποχρεωτικά των παιδιών τους ως τις 2μμ.

Το προρρηθέν γνωσιολογικό επιχείρημα του Υπουργείου -ότι εντάσσονται νέα αντικείμενα (αγγλικά, πληροφορική κτλ)- αναιρείται από το ίδιο το κράτος. Κι αυτό γιατί δεν έχει επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς σχετικά, δεν έχει παράσχει το απαιτούμενο υλικό (πχ ικανό αριθμό υπολογιστών).

Επιστημονικά δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό επιχείρημα που να δικαιολογεί την παρέκταση του σχολικού ωραρίου. Αντίθετα μάς καθιστά σχεδόν περίγελους στην Ευρώπη, καθότι ο Έλληνας μαθητής, ηλικίας 6 έως 9 ετών, κάνει μάθημα περίπου 1.300 ώρες ετησίως, την ίδια στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι κοντά στις 800 ώρες.

Σ'ένα κράτος που "το κινδυνεύουν" οι μνημονιεύοντες να το πτωχεύσουν...

Ας πούμε λοιπόν την αλήθεια: Σκοπός του Υπουργείου με τη θεσμοθέτηση των 800 σχολείων του "παραμορφωμένου" προγράμματος ήταν και είναι η εξοικονόμηση προσωπικού (περίπου 1.200 δασκάλων) και το ξεκοκάλισμα -κατά τη συνήθη κυβερνητική τακτική- ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Θα μείνουμε απαθείς;

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

http://eviorama.gr/ : Άνοιγμα στον εκπαιδευτικό κόσμο


Άνοιγμα στον εκπαιδευτικό κόσμο

Μια σημαντική προσθήκη στο συνδυασμό του για τον Δήμο Χαλκίδας πέτυχε ο Δήμαρχος Χαλκίδας Θανάσης Ζεμπίλης.

Πρόκειται για τον Χρήστο Μπλέτσα, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, Αντιπρόεδρο της ΠΕΦΟ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετεί ως δάσκαλος στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, και έχει δώσει θετικά τα διαπιστευτήριά του στην τοπική εκπαιδευτική κοινωνία και δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί για μια ακόμη καλύτερη Χαλκίδα.

Όπως διαφαίνεται η άφθαρτη παρουσία του, στον διευρυμένο Δήμο της Χαλκίδας θα έχει να κάνει κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Μπλέτσας έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια αφού διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος των φοιτητών ΠΤΔΕ ΠΑΤΡΑΣ (2002-2004), εκλεγμένος αντιπρόσωπος των φοιτητών του ΠΤΔΕ σε όλα τα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλαδιτών και Κυπρίων Φοιτητών Πάτρας (2003-2004) και γραμματέας της οργάνωσης του Νομαρχιακού Τμήματος της ΔΑΚΕ ΠΕ Χαλκίδας(2007-2008).

(http://eviorama.gr/politiki/359-anoigma-ston-ekpaideytiko-kosmo.html)

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η Εύβοια έχει πλέον το πιο σύγχρονο και επίκαιρο ενημερωτικό site : http://eviorama.gr/

Φίλες και φίλοι , ανεπιφύλακτα σας προτείνω να επισκέπτεστε σε καθημερινή βάση το site http://eviorama.gr/, το site της πολιτικής εφημερίδας ΕΥΒΟΙΟΡΑΜΑ!
Πιστεύω ότι η πλούσια ύλη του, τα επίκαιρα άρθρα του και η αντικειμενικότητα των κειμένων του θα σας κερδίσει!
Τα συγχαρητήριά μου στον εμπνευστή και δημιουργό του, κ. Γιάννη Καρκαλή! Γιάννη μου, εύχομαι καλή και μακροχρόνια επιτυχία στο έργο σου!!!

ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας : Αλήθειες και ψέματα σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr
20/09/2010
Αλήθειες και ψέματα σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε επανειλημμένες εμφανίσεις στα ΜΜΕ παρουσίασε μια εξιδανικευμένη εικόνα, η οποία απέχει από την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία ισχυρίστηκε ότι όλα λειτούργησαν από την πρώτη μέρα τέλεια. Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Η χρονιά ξεκίνησε:
Με μειωμένες δαπάνες για την παιδεία. Το 1 δις ευρώ που υπόσχονταν η κυβέρνηση χάθηκε στο δρόμο.
Με μειωμένες λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κατά 67%, που έχει ως αποτέλεσμα οι διευθυντές σχολείων να αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και κιμωλίες.
Με λιγότερους διορισμούς εκπαιδευτικών. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διορίστηκαν 1.400 εκπαιδευτικοί έναντι 3.162 που είναι ο Μ.Ο. της τελευταίας δεκαετίας. Στην Εύβοια δεν διορίστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ!
Με ουσιαστικά προβλήματα υλικοτεχνικής και κτηριακής υποδομής. Τα μισά νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια.
Με χιλιάδες προνήπια εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου.
Με διοικητικές διαδικασίες (αποσπάσεις-προσωρινές τοποθετήσεις) που ταλαιπώρησαν πολλούς συναδέλφους.
Με ολοήμερα σχολεία χωρίς δάσκαλο και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα ολοήμερα τμήματα.
Με τοποθέτηση της Α΄ φάσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών την ημέρα αγιασμού των σχολείων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια χωρίς ενημέρωση και προετοιμασία. Για κάποιους αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά για έναν εκπαιδευτικό που οφείλει να προετοιμαστεί πριν μπει σε μια τάξη σημαίνει πολλά.
Με τη λήψη μιας σειράς μέτρων εις βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης με στόχο τον περιορισμό των κενών.
• Αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
• Συμπτύξεις τμημάτων και υποβιβασμούς σχολείων.
• Εφαρμογή 800 ολοήμερων σχολείων «αναμορφωμένου προγράμματος» με στόχο την εξοικονόμηση δασκάλων.
• Μη χορήγηση νέων εκπαιδευτικών αδειών.
• Μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό και διακοπή αποσπάσεων συναδέλφων του εξωτερικού, μέτρα που υποβαθμίζουν και απαξιώνουν την ελληνική εκπαίδευση του εξωτερικού.


Σημασία έχει αν άνοιξε ένα σχολείο ή αν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει;


Από τη Δ.Α.Κ.Ε

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Eξομοίωση ωραρίου ΤΩΡΑ! του Νίκου Λαγομιτζή


20/09/2010

Eξομοίωση ωραρίου ΤΩΡΑ !

Διαχρονικό αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η εξομοίωση του ωραρίου εργασίας τους μ’αυτό των συναδέλφων της δευτεροβάθμιας.

Από τη μεγάλη απεργία του 2006, η απαίτηση αυτή αναβαθμίστηκε, έγινε αίτημα αιχμής.

Σήμερα, εν έτει 2010, η διεκδίκηση αυτή αποκτά πλέον νέα δυναμική. Ο περιφερειακός σχεδιασμός που εγκαινίασε το Υπ. Παιδείας, με τη διάθεση πλεοναζόντων καθηγητών στα δημοτικά σχολεία για τη διδασκαλία μαθημάτων ειδικοτήτων, επαναφέρει το αίτημα.

Είναι αδιανόητο συνάδελφοι εργαζόμενοι που προσφέρουν τo ίδιo έργο, στον ίδιο χώρο, στα ίδια παιδιά να έχουν άλλα εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Είναι αδιανόητο να δημιουργούνται διαχωριστικές γραμμές και στεγανά, απάδοντα του λειτουργήματος και πλήττοντας το ακαδημαϊκό περιβάλλον, που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει ομαλά μια σχολική μονάδα.

Είναι αδιανόητο γιατί είναι και παράνομο, καθότι αντίκειται στη συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου έναντι του κράτους αλλά και στην αρχή της ισότητας.

Το Υπ. Παιδείας λοιπόν έχει μια ευκαιρία να αποκαταστήσει εν μέρει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που έχει κλονιστεί από τη σωρεία αρνητικών ενεργειών δικών του και της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, παίρνοντας την απόφαση να εξομοιώσει το ωράριο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στο επίπεδο αυτών της δευτεροβάθμιας ΤΩΡΑ!

Η ΔΟΕ επίσης έχει μια ευκαιρία να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να διεκδικήσει με σθένος και επιπλέον επιχειρήματα την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου και νόμιμου αιτήματος των μελών της.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Νίκος Λαγομιτζής

Δάσκαλος στο 1ο ΔΣ Αγ. Στεφάνου Αττικής

Υπ. Αιρετός ΚΥΣΠΕ

με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΠΕ

http ://dake-lagomitzis.blogspot.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Εξωραϊστικός Σύλλογος Κλειστού Κανήθου

Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός – Μορφωτικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος περιοχής Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Κανήθου ξεκινάει και φέτος πολιτιστικές δραστηριότητες εντός του Αθλητικού Κέντρου. Θα λειτουργήσουν τμήματα:

Αρμονίου

Ζωγραφικής

Μοντέρνων Χορών

Pilates / Yoga

Μουσικοκινητικής αγωγής

Κοσμήματος

Σκάκι και

Χειροτεχνικών Κατασκευών

Όσοι ενδιαφέρονταιμπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

στη συνάντηση που θα γίνει για γονείς και δασκάλους

την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 από 7 έως 9 το απόγευμα

στα γραφεία του Συλλόγου εντός του Αθλητικού Κέντρου Κανήθου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε

στο τηλέφωνο 6930247841 (Πόπη Αργύρη)

καθημερινά μετά τις 3.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μίνα Βαμβάκου, Γραμματέας

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΑΚΕ/ΠΕ : Αλήθειες και ψέματα σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750409
www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr
Αθήνα, 16/09/2010
Αλήθειες και ψέματα σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε επανειλημμένες εμφανίσεις στα ΜΜΕ παρουσίασε μια εξιδανικευμένη εικόνα, η οποία απέχει από την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία ισχυρίστηκε ότι όλα λειτούργησαν από την πρώτη μέρα τέλεια.
Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Η χρονιά ξεκίνησε:
Με μειωμένες δαπάνες για την παιδεία. Το 1 δις που υπόσχονταν η κυβέρνηση χάθηκε στο δρόμο.
Με μειωμένες λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κατά 67%, που έχει ως αποτέλεσμα οι διευθυντές σχολείων να αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και κιμωλίες.
Με λιγότερους διορισμούς εκπαιδευτικών. Στην Π.Ε. διορίστηκαν 1.400 εκπαιδευτικοί έναντι 3.162 που είναι ο Μ.Ο. της τελευταίας δεκαετίας.
Με ουσιαστικά προβλήματα υλικοτεχνικής και κτηριακής υποδομής. Πάνω από τα μισά νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια.
Με χιλιάδες προνήπια εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου.
Χωρίς την υλοποίηση του προγράμματος της εισαγωγικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.
Με νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης που επιλέγηκαν με διαδικασίες όπου θριάμβευσε η αναξιοκρατία, η ημετεροκρατία και ο κομματισμός.
Με τη λήψη μιας σειράς μέτρων εις βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης με στόχο τον περιορισμό των κενών.
• Αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
• Συμπτύξεις τμημάτων και υποβιβασμούς σχολείων.
• Εφαρμογή 800 ολοημέρων «αναμορφωμένου προγράμματος» με στόχο την εξοικονόμηση 1.000 και πλέον δασκάλων.
• Μη χορήγηση νέων εκπαιδευτικών αδειών.
• Μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό και διακοπή αποσπάσεων συναδέλφων του εξωτερικού, μέτρα που υποβαθμίζουν και απαξιώνουν την ελληνική εκπαίδευση του εξωτερικού.
• Με τον περιορισμό ή ακύρωση των αντισταθμιστικών δράσεων.

Αναμφισβήτητα, η χρονιά ξεκίνησε με τους εκπαιδευτικούς οικονομικά υποβαθμισμένους και έντονα προβληματισμένους και αγανακτισμένους για τον περιορισμό των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
Τέλος, καλείται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει στην άκρη τα λόγια και τα ευχολόγια και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

« Νεανικές μουσικές πνοές» από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου, στις 26/09/2010


Την πρώτη της για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο εμφάνιση θα πραγματοποιήσει η ομάδα «Μουσικά Σύνολα» του Δήμου Χαλκιδέων την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ώρα 8μμ από τη σκηνή του θεάτρου «Παπαδημητρίου» με την παράσταση «Νεανικές μουσικές πνοές».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Μουσικών Συνόλων που επιχειρεί να αναδείξει τις φωνητικές ικανότητες των νέων παιδιών που αγαπούν το τραγούδι, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Πέτρου Ν.Πρόκου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ των Μουσικών Συνόλων Σταμάτης Γκάβαλης αναφερόμενος στις δραστηριότητες των Μουσικών Συνόλων τόνισε τη σημασία τις προσπάθειας που καταβάλλεται από τους υπεύθυνους μουσικούς προκειμένου η νεολαία της πόλης να βρει το ανάλογο βήμα έκφρασης και καλλιέργειας μέσα από τις πάρα πάνω ευκαιρίες που προωθούν την μουσική παιδεία και παρέχουν διαφυγές στα ολοένα και περισσότερα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

(ΠΗΓΗ : http://soropoulos.wordpress.com/2010/09/14)

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλέτσας Χρήστος : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων - Βιογραφικό


Φίλες και φίλοι, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές κατέρχομαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυσμό του Δημάρχου Χαλκιδέων, κ. Αθανάσιου Ζεμπίλη.
Η άκρως τιμητική πρόταση του κ. Ζεμπίλη δε μου έδωσε άλλη επιλογή παρά να συνταχθώ στον αγώνα του για μια καλύτερη Χαλκίδα, για μια καλύτερη και ποιοτικότερη Εύβοια.
Με αυτές τις λίγες γραμμές θέλω να σας καταθέσω ένα σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα. Δεσμεύομαι σύντομα να επανέλθω με κείμενο που θα αναφέρεται στις αρχές και τις απόψεις μου για τα δημοτικά πράγματα.
Σας ζητώ να με στηρίξετε σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα!
Σας καλώ να δώσουμε μαζί νέο παλμό στην πόλη μας!
Η νίκη του Θανάση Ζεμπίλη ας γίνει νίκη του Δήμου μας, νίκη της ανανέωσης και της προόδου του τόπου μας!

Μπλέτσας Χρήστος - Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα στις 09-11-1980 στη Χαλκίδα της Εύβοιας όπου κάτοικώ κι εργάζομαι.
Φοίτησα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκιδας, στο Γυμνάσιο Κανήθου και το Λύκειο Κανήθου.
Πατέρας μου είναι ο Κωνσταντίνος Μπλέτσας, ελαιοχρωματιστής, και μητέρα μου η Μένια Μπλέτσα, ιδιωτικός υπάλληλος. Έχω δύο αδερφές, την Αρετή και την Παρασκευή.
Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (2000-2004).
Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Αεροπορία, στην 116 ΠΜ στον Άραξο Αχαϊας.
Όντας στρατευμένος, έδωσα εξετάσεις ΑΣΕΠ και προσλήφθηκα στο Δημόσιο το Σεπτέμβρη του 2005.
Έχω υπηρετήσει :1) Δ.Σ. Αρχίπολής Ρόδου 2) Δ.Σ. Μύτικα Εύβοιας 3) Δ.Σ. Στενή Εύβοιας 4) 1ο Δ.Σ. Ερέτριας Εύβοιας 5) 1ο Γραφείο Πρωτ. Εκπ. Ν. Εύβοιας 6) Δ.Σ. Νέας Λαμψάκου 7) 24ο Δ.Σ. Χαλκίδας
Σήμερα υπηρετώ στο 24ο Δ.Σ. Χαλκίδας.
Έχω διατελέσει μεταξύ άλλων : 1)Μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Υπευθυνος ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΠΤΔΕ ΠΑΤΡΑΣ(2002-2003) 2) Πρόεδρος Φοιτητών ΠΤΔΕ ΠΑΤΡΑΣ (2002-2004) 3) Εκλεγμένος αντιπρόσωπος των Φοιτητών του ΠΤΔΕ σε όλα τα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών. 3) Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλαδιτών και Κυπρίων Φοιτητών Πάτρας (2003-2004)4) Γραμματέας Οργάνωσης του Νομαρχιακού Τμήματος της ΔΑΚΕ ΠΕ Χαλκίδας(2007-2008). 5) Μέλος της Φιλαρμονικής Χαλκίδας.
Σήμερα, μεταξύ άλλων, έχω την τιμή να είμαι : 1) Γενικός Γραμματέας της Συλλογικής Χαλκίδας ΔΑΚΕ Π.Ε. 2) Μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΔΑΚΕ ΠΕ Εύβοιας 3) Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας 4) Αντιπρόεδρος της ΠΕΦΟ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Είμαι μέλος διάφορων πολιτιστικών οργανώσεων (Χαμόγελο του Παιδιού κ.α.),εθελοντής αιμοδότης και μέλος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας : Πρωτοφανές αλαλούμ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Εύβοιας



Χαλκίδα 12-9-2010

«Πρώτα ο μαθητής! Για τον εκπαιδευτικό δε βαριέσαι αδερφέ…»
Πρωτοφανές αλαλούμ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Εύβοιας


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:
• Ανακοινώνει το διορισμό 77 αναπληρωτών νηπιαγωγών στην Εύβοια και την άλλη μέρα ανακαλούνται γιατί το πρόγραμμα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα! Αφαιρεί από τη λίστα 14 νηπιαγωγούς αντικαθιστώντας αυτές με άλλες. Οι 14 νηπιαγωγοί που αφαιρέθηκαν από τη λίστα ενώ αρχικά έχουν ξεκινήσει για να παρουσιαστούν στην Εύβοια, τις ειδοποιούν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ να παρουσιαστούν σε άλλους νομούς ή ότι ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ!!

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ:
• Αποσπούν κατά προτεραιότητα ως υπεράριθμους εκπαιδευτικούς από σχολεία και στη συνέχεια τους ανακοινώνουν ότι δεν είναι υπεράριθμοι έτσι ώστε να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις!!
• Δίνουν αποσπάσεις και στη συνέχεια τις παίρνουν πίσω γιατί διαπίστωσαν ότι έκαναν λάθος!!
• Στέλνουν εκπαιδευτικούς σε σχολεία που δε χρειάζονται και αφήνουν άλλα με κενά!!
• Αποσπούν εκπαιδευτικούς εντός νομού οι οποίοι υπηρετούν… σε άλλους νομούς!!
• Δηλώνουν την Παρασκευή 10-9-2010 ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στην Εύβοια, αλλά το Σαββατοκύριακο με τη βροχή «φύτρωσαν» σαν μανιτάρια νέα κενά (και δε μιλάμε για ένα-δύο)!!


Αφού δε μπορούν να διαχειριστούν τα απλά ζητήματα ρουτίνας
σκεφτείτε τι γίνεται με τα σοβαρά..

Τα έχουν κάνει θάλασσα…
Είναι πιθανό να θέλουν… είναι βέβαιο ότι δε μπορούν!

Από τη ΔΑΚΕ

ΔΑΚΕ/ΠΕ : Ανακοίνωση για την αύξηση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης





ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750409
www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr
Αθήνα, 13/09/2010

Η κυβέρνηση αφού πρόλαβε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να οδηγήσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στα όρια της απόγνωσης και της ανέχειας, σχεδιάζει την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, που σημαίνει ότι θα διπλασιαστεί η τιμή του πρώτου!!!
Η αύξηση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης πλήττει κυρίως τα λαϊκά στρώματα - ιδιαίτερα τους κατοίκους των ορεινών περιοχών που στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ - και παραπέμπει σε δύσκολο Φθινόπωρο και δυσβάσταχτο Χειμώνα.
Με δεδομένη τη μεγάλη μείωση των λειτουργικών δαπανών στις σχολικές επιτροπές οι διευθυντές των σχολείων θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα.
Η κυβέρνηση του μνημονίου και της τρόικας δεν ενδιαφέρεται εάν το σύνολο του ελληνικού λαού αδυνατεί να έχει θέρμανση και εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη σκληρή, ανάλγητη πολιτική της.
Για άλλη μια φορά καλείται να πληρώσει ο χαμηλόμισθος, ο συνταξιούχος για μια κρίση που έχουν δημιουργήσει άλλοι.

Τα 4 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Τσιάκος Βασίλης
Κικινής Θανάσης
Οικονόμου Τριαντάφυλλος
Ρηνάκη Καίτη

Η ΟΝΝΕΔ για τα κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη δήθεν "πράσινη ανάπτυξη" του ΠΑΣΟΚ Διαβάστε περισσότερα: ΠΥΡΓΟΣ NEWS: Η ΟΝΝΕΔ για τα κέντρα


Πράσινη ανάπτυξη και πράσσειν άλογα


Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε στην χώρα μας το 1993 και χάρη στη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα μετρά 17 χρόνια συνεχόμενης, αναντικατάστατης προσφοράς στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Στόχος των ΚΠΕ είναι:
• Η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα Περιβαλλοντικής προβληματικής
• Η υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
• Η στήριξη των προγραμμάτων Π.Ε. των σχολείων της περιφέρειάς τους
• Η παραγωγή εκπαιδευτικού, ενημερωτικού υλικού και πιλοτικών προγραμμάτων οδηγών για τα σχολεία
• Η επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση
• Η οργάνωση και η πραγματοποίηση επιμορφωτικών συναντήσεων εκπαιδευτικών και κατάρτισης ενηλίκων
• Η προώθηση της έρευνας στο χώρο της Π.Ε.

Τα κέντρα στελεχώνονταν από αποσπασμένους για μια τετραετία εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τον περασμένο Ιούνιο και συγκεκριμένα με το έγγραφο 69600/Γ7/15-6-2010 του Yπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ) ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να ενημερώσουν αν επιθυμούν να παραμείνουν με ετήσια παράταση θητείας στα ΚΠΕ για τη σχολική χρονιά 2010-2011. Οι «δηλώσεις» των εκπαιδευτικών έγιναν με έγγραφο του Υπεύθυνου του κάθε ΚΠΕ και η συγκεντρωτική κατάσταση έφτασε στο ΥΠΔΒΜΘ. Από τα τέλη Ιουνίου 2010 και μέχρι σήμερα η αρμόδια Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΔΒΜΘ και ενώ η θητεία των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων όλων των ΚΠΕ της χώρας έχει λήξει, δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια. Εξαιτίας αυτού, το εκπαιδευτικό προσωπικό υποχρεούται να επιστρέψει στις Οργανικές του θέσεις, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για αυτούς αν ανανεωθεί η θητεία τους να επιστρέψουν στη θέση τους, και τα κατά τόπους ΚΠΕ να υποδέχονται την νέα σχολική χρονιά με τις πόρτες κλειστές.
Η μη στελέχωση των ΚΠΕ μπορεί να αποτελεί για το σχολικό έτος 2010-2011 πρωταρχικό πρόβλημα αλλά δεν είναι το μοναδικό. Μετά το πέρας της κάθε σχολικής χρονιάς το ΥΠΔΒΜΘ λαμβάνει αναφορά από όλα τα ΚΠΕ για τις δράσεις και τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν παρόλα αυτά η κατανομή των κονδυλίων γίνεται ισόποσα, ανεξάρτητα με τις οικονομικές απαιτήσεις του κάθε κέντρου. Ταυτόχρονα, για τα έτη 2009 και 2010 δεν έχουν καταβληθεί τα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδά τους.
Για την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας το Περιβάλλον αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα και η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση τομέας ύψιστης σημασίας. Επιτακτική είναι η ανάγκη αξιολόγησης από μηδενική βάση του συστήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, χωρίς όμως την ταυτόχρονη παραγραφή της έως σήμερα προσφοράς του στην κοινωνία. Είναι παράλογο να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη και πράσινη πολιτική όταν παραγκωνίζεται το μέσο επιμόρφωσης. Ο σεβασμός προς το Περιβάλλον είναι ζήτημα Παιδείας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

(πηγή : ΠΥΡΓΟΣ NEWS : http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/09/blog-post_7661.html)

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Σήμερα αρχίζει κι επίσημα το σχολικό έτος 2010-2011. Εύχομαι από καρδιάς καθε επιτυχία και ευτυχία σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας! Καλή σχολική χρονιά!

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία για την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς (πρόταση)


Σερφάροντας στο ίντερνετ πρόσεξα ότι δεν υπάρχει πουθενά μια "έτοιμη" ομιλία για την αρχή της σχολικής χρονιάς!
Καταθέτω, λοιπόν, τη δική μου πρόταση-ομιλία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς έτσι ώστε οι συναδελφοι να μπορούν να βρουν ένα κείμενο σύντομο και ουσιαστικό το οποίο θα μπορούν να εκφωνουν την ημέρα του Αγιασμού.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Σεβασμιότατε,
Κ. Σχολικέ Σύμβουλε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητοί γονείς
Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες του .... Δημοτικού Σχολείου ................

Η ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας! Σήμερα αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!
Εμείς, το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας κι εγώ προσωπικά, αρχίζουμε έναν νέο κύκλο μαθημάτων με όρεξη για δουλειά και την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας όχι μόνο με εμπειρίες και γνώσεις , αλλά και με ευτυχία!
Στην προσπάθεια αυτή κανείς δε θα μείνει μόνος! Η συνεργασία του διδακτικού προσωπικού με τους γονείς είναι δεδομένη! Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μικρούς μας μαθητές, στα παιδιά που η πολιτεία και οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας για να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες!
Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε!
Μαζί θα μάθουμε, μαζί θα κοπιάσουμε, μαζί θα νιώσουμε την ευτυχία της επιτυχίας!
Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στα πρωτάκια μας, τα οποία και υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με την αγκαλιά μας και την καρδιά μας ανοιχτή! Παιδιά μου, καλώς ήλθατε στη νέα σας εκπαιδευτική οικογένεια! Καλώς ήλθατε στο δεύτερο σπίτι σας, στο .......Δημοτικό Σχολείο ..........!
Αγαπητοί γονείς, να είστε σίγουροι όλοι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια! Να είστε βέβαιοι πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε!
Η κοινή μας αγάπη για τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών μας ας είναι ο φωτεινός φάρος των προσπαθειών μας!
Εύχομαι στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά»!

Και δεύτερη απάντηση στην απαράδεκτη ανάρτηση του ΤΡΟ-ΜΑ-ΚΤΙΚΟ!


Με μεγάλη χαρά βλέπω πως οιεκπαιδευτικοί έχουμε αντανακλαστικά και πολλοί από εμάς εκφράζουμε εγγράφως τις ενστάσεις μας και τη διαμαρτυρία μας απέναντι σε κάθε άδικη κατηγορία!
Το κείμενο της κ. Νώτας Κουτρούμπα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης και για άλλους συναδέλφους οι οποίοι θέλησαν κι εκείνοι με τη σειρά τους να δώσουν μια απάντηση στη απαράδεκτη ανάρτηση του ΤΡΟ-ΜΑ-ΚΤΙΚΟ!
Δεσμεύομαι να ανεβάζω στο μπλογκ μου κάθε κείμενο που στέλνετε στο e-mail μου (chris_teacher80@yahoo.gr) και με το περιεχόμενο του οποίου συμφωνώ!


Ειμαι εκπαιδευτικος κ οργιστηκα με την απαραδεκτη επιθεση που εξαπολυθηκε κατα των Εκπαιδευτικων μεσα απο το ιστολογιο αυτο απο ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.


Σε αυτους τους χαλεπους καιρους αμεσα πληγεντες ψαχνουν εξιλαστηρια θυματα αντι να βγουν μπροστα κ να ξεσπαθωσουν εναντιον των πραγματικα υπευθυνων κ των παμπλουτων καρεκλοκενταυρων με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ για την καταλυση του Κοινωνικου Κρατους κ των δικαιωματων...

Βγαινουν κ κατηγορουν τους εκπαιδευτικους οτι ειναι λεει υψηλομισθοι κ δεν πρεπει να μιλουν γιατι εχουν κ τις αδειες...

Αυτοι που τα λενε αυτα εχουν αναλογιστει οτι το 6ωρο του δασκαλου αφορα αδιαλειπτη εργασια κ διαρκη αγωνια κ για τη γνωση των μαθητων κ για την ασφαλεια τους,χωρις διακοπη??Ειναι μερες που ουτε τουαλετα δεν προλαβαινεις να πας κυριολεκτικα.

...Εχουν αναλογιστει τι σημαινει νομικη ευθυνη για την ακεραιοτητα 30 περιπου ξενων παιδιων(κ στις εφημεριες 100+...)????

Συχνα οντες γονεις χανουν την υπομονη τους με το ενα δυο τρια παιδια τους ενω δεν ειναι λιγες οι φορες που μπορουν να τα απομακρυνουν με ενα "παιξε στο δωματιο σου",η βαζοντας τα μπροστα στην τηλεοραση κλπ...Ο δασκαλος καλειται να εχει υπομονη με 25 ταυτοχρονα,επιφορτισμενος με το καθηκον να διεκπεραιωσει μια υλη πολυ φορτωμενη κ χωρις το δικαιωμα να ξεσπασει οπως μπορει ενας γονιος.Παραλληλα γινεται κυματοθραυστης της αγωνιας κ των ιδιοτροπιων ενιοτε καθε γονεα κλπ...

Οσο για το μισθο...Ο ιδιωτικος αν διαπρεπει στη δουλεια του μπορει να αυξησει κ το μισθο του αρκετα ,ο δασκαλος ελαχιστα.

Επιπλεον για να αναρωτηθουν τι χρηματα βαζει ενιοτε ο εκπαιδευτικος απο την τσεπη ΤΟΥ για ν ενισχυσει τη διδασκαλια του???

Κ πως η εργασια του συνεχιζεται προετοιμαζοντας υλικο για τις επομενες παραδοσεις-διαδικασια συχνα χρονοβορα για οποιον θελει να κανει αξιολογη δουλεια??

Επιπλεον ο δασκαλος ειναι απο τους πιο σκληρα φορολογουμενους...

Οσο για την Πασραπαιδεια ευθυνονται κ οι γονεις,που σπευδουν ηδη απο το Δημοτικο να φορτωνουν τα παιδια τους με εξωσχολικα μαθηματα...


Από Ελλη Δ. Εκπαιδευτικος Α/βαθμιας εκπαιδευσης

ΟΤΑΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ,ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!


Με το να ζητουν το αιμα μας μερικοι μη νομισουν οτι θ σταματησει η δικη τους αφαιμαξη...

Θυμιζουν το ανεκδοτο που καποιος πενητας παραπονιοταν που ο γειτονας του ειχε μια κατσικουλα γερη που τ χαριζε κατσικακια κ γαλα.Κ οταν ο Θεος του παρουσιαστηκε δινοντας του μια ευχη εκεινος ζητησε να...ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΟΤΟΝΑ.....Γι αυτο δεν εχουμε ελπιδα ως χωρα!!!

Απάντηση σε ανάρτηση του ΤΡΟ-ΜΑ-ΚΤΙΚΟ.


Στο blog http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/ αναρτήθηκε το Σάββατο 11-09-2010 και ώρα 13:50 η ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_4400.html η οποία, εν πολλοίς, θίγει παντοιοτρόπως τους εκπαιδευτικούς.
Απάντηση εστάλη από την καλή μου συνάδελφο, κ. Κουτρούμπα Νώτα, ωστόσο δεν αναρτήθηκε μέχρι στιγμής από το blog.
Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να δημοσιοποιήσω την απάντηση της συναδέλφου γιατί τόσο ως εκπαιδευτικό, όσο και ως συνδικαλιστή με εκφράζει απόλυτα και την προσυπογράφω! Εν τέλει, πρέπει να μπει άμεσα τέλος στη σπίλωση του ονόματος και της φήμης του ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ!

Φίλε αναγνώστη,
διάβασα προσεχτικά το άρθρο σου και ως δασκάλα θα προσπαθήσω να απαντήσω αν και στερείται λογικής και επιχειρημάτων. Στις μέρες μας ,ΜΜΕ και πολιτικοί βάλλουν κατά των εκπαιδευτικών και οι πολίτες
(ένας εκ των οποίων είσαι και εσύ) άκριτα ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις.
Θα απαντήσω λοιπόν στα -άναρχα ταξινομημένα-"ερωτήματά σου" ως εξής:
1)Τα "αναγκαία" μέτρα της κυβέρνησης έχουν τινάξει στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του και αγωνίζεται για την οικογένειά του οφείλει να αντιδράσει. Οι εκπαιδευτικοί γιατί στερούνται του δικαιώματος αυτού; Και με ποια ακριβώς κριτήρια ορίζεις μια ανάγκη "πραγματική" και κάποια άλλη όχι;
2)Χαρακτηρίζεις θρασύτατα χιλιάδες εκπαιδευτικούς ως ανίκανους("ανίκανοι διδαχής στα δημόσια σχολεία")Ανικανότητα είναι η αδυναμία να κατανοήσεις τη δυσκολία του δασκάλου να διδάξει 30 μαθητές σε άθλιες τάξεις με μηδενικές υποδομές. Ανικανότητα είναι να παραγκωνίζεις το ρόλο του δασκάλου και τον καθημερινό του αγώνα.
3)Η παραπαιδεία σίγουρα ΔΕΝ αγγίζει όλους τους εκπαιδευτικούς, διαφορετικά θα κάναμε όλοι ιδιαίτερα και θα παραιτούμασταν από το Δημόσιο.
4)Για την αύξηση της παραπαιδείας ευθύνονται και οι ίδιοι οι γονείς, που δείχνοντας τυφλή εμπιστοσύνη στα φροντιστήρια υποτιμούν το ρόλο δασκάλου-παιδαγωγού.
5)Όσο για τις διακοπές και τις άδειες...αυτό είναι το εκπαιδευτικό σύστημα, κύριοι! Μάλλον πρέπει να το χωνέψετε και να σταματήσετε τα σχόλια ζηλοφθονίας.
6)Όσο αφορά στα σχόλια περί ανθρώπων με πανεπιστημιακούς τίτλους, να σου υπενθυμίσω:
α)είμαστε και εμείς απόφοιτοι Πανεπιστημίου, β)Μπήκαμε στο δημόσιο ΝΟΜΙΜΑ και γ)δεν ευθυνόμαστε εμείς για τη μείωση προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα.
Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσει η λασπολογία από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με την εκπαίδευση και αγνοούν παντελώς το ρόλου του εκπαιδευτικού. Εξάλλου με τέτοια μη-επιχειρήματα απλά...εκτίθεστε ΕΣΕΙΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας


Όλα τα κόμματα, εξουσίας και μη, υπόσχονται προστασία των οικογενειών με πολλά παιδιά καθώς και αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού. Στο πλαίσιο αυτό πριν από χρόνια ψηφίστηκε νόμος του Κράτους που μεριμνά έτσι ώστε το 20% των διορισμών στο Δημόσιο να δίνεται στους τρίτεκνους υποψήφιους.
Τρίτεκνοι (για να καταλάβουμε αλλά και να ξεκαθαρίσουμε τη σπουδαιότητα του προβλήματος) είναι όσοι έχουν αποκτήσει τρία τέκνα, τρία παιδιά! Είναι πολύ λογικό λοιπόν, να δίνεται ιδιαίτερη φροντίδα στην προστασία αυτών των οικογενειών.
Στο χώρο της Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια οι τρίτεκνοι απολάμβαναν τα προνόμια που τους έδινε ο νόμος και , πάρα πολύ ορθά, βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση τόσο όσον αφορά το Νομό διορισμού τους, όσο και ως προς την δυνατότητα επιλογής σχολικών μονάδων κατά προτεραιότητα.
Φαίνεται όμως πως η οικονομική (και όχι μόνο) κρίση για το ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη αυτών που έχουν πολλά παιδιά! Γιατί… πώς αλλιώς δικαιολογείται αυτή η απίστευτη επιθετικότητα απέναντι στους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς στις πρόσφατες προσλήψεις των αναπληρωτών;
Καταρχήν το μεγάλο σκάνδαλο έγινε με την ανακοίνωση των πινάκων πρόσληψης και την άμεση (μετά από λίγες ώρες) επικαιροποίησή τους! Στην Εύβοια μόνο, αρχικά είχαν διοριστεί 58 μη τρίτεκνοι και 19 τρίτεκνοι (σχεδόν λογική κατανομή), όταν έγινε η επικαιροποίηση του πίνακα διορίστηκαν 43 μη τρίτεκνοι και 34 τρίτεκνοι!
Έπειτα, έγινε εσφαλμένη κατανομή των τρίτεκνων με αποτέλεσμα το 70% αυτών να τοποθετηθούν στην Αιτωλοακαρνανία και στην Εύβοια, ενώ υπάρχουν ΠΥΣΠΕ (π.χ. Α’ Αθηνών, Ροδόπης, Χαλκιδικής κ.α.) που δεν τοποθετήθηκε ούτε ένας αν και υπήρχαν δεκάδες αιτήσεις!
Με λίγα λόγια καταστρατηγήθηκε χωρίς προφανή λόγο το 20% που υπήρχε ως κανόνας στους διορισμούς και αυτό είχε αρνητικότατες συνέπειες για τους προσληφθέντες συναδέλφους!

Ποιες είναι αυτές οι συνέπειες;
1) Δύο συνάδελφοι Νηπιαγωγοί που την Τετάρτη προσλήφθηκαν στην Εύβοια, την Πέμπτη ήταν ΑΝΕΡΓΟΙ! Φυσικά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ανά την Ελλάδα αλλά εστιάζω στην Εύβοια μιας και είναι το ΠΥΣΠΕ στο οποίο εργάζομαι.
2) Δώδεκα συνάδελφοι ξεκίνησαν την Τετάρτη για τη Χαλκίδα και την Πέμπτη… άλλος τράβηξε για Ηράκλειο, άλλος για Λιβαδειά, άλλος για Αττική! Τα ίδια έγιναν και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα!
3) Οι μαζικοί διορισμοί τρίτεκνων στην Εύβοια είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί επι της ουσίας το πλεονέκτημά τους στην επιλογή σχολείων καθώς δεν ήταν δυνατόν (ή μήπως ήταν και δεν το φρόντισε η Διεύθυνση της Εύβοιας;) να τοποθετηθούν και οι 34 σε «καλά» (ό,τι κι αν σημαίνει για τον καθέναν αυτό) σχολεία!

Ποιος θα αποζημιώσει τους εκπαιδευτικούς για την ταλαιπωρία και (σε κάποιες περιπτώσεις) την οικονομική ζημιά; Ποιος θα τους αποζημιώσει για την αναστάτωση που προκάλεσε το Υπουργείο στους ίδιους και τις οικογένειές τους με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του;
Ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει στοχοποιηθεί από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Αυτό το είχαμε καταλάβει! Όμως η ανελέητη επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών με παιδιά είναι πραγματικά αδικαιολόγητη και παράλογη!
Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ότι έχει ως στόχο του την βελτίωση της Παιδείας και την προστασία της οικογένειας όταν μεταχειρίζεται με το χείριστο τρόπο τους εκπαιδευτικούς με παιδιά;
Ας ελπίσουμε ότι ο λαός έχει και νου και γνώση και ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη δια της ψήφου του!

Η εισήγησή μου στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στη Χαλκίδα, με θέμα : ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΚΟΙΝ. ΣΥΝΟΧΗ


Το βίντεο (πατήστε εδώ για να το δείτε) είναι η εισήγησή μου στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαρτίου 2010 με θέμα : ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΚΟΙΝ. ΣΥΝΟΧΗ

Δε δείχνει ολόκληρη την εισήγησή μου, δυστυχώς το υπόλοιπο κομμάτι δεν υπάρχει.
Θέμα της εισήγησής μου είναι τα προβλήματα του κλάδου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ


Θεοδουλίδης Χρήστος
Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Εύβοιας
Τηλ. 6972 869316 Χαλκίδα 8/9/2010
Email: theodoulidis@sch.gr
http://users.eyv.sch.gr/theodoulidis

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ 2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 6-9-2010 τελείωσαν οι διαδικασίες από το ΠΥΣΠΕ για την κρίση των λειτουργικών υπεραριθμιών και αποσπάσεων με σοβαρά λάθη στη διαδικασία και πολλές διαμαρτυρίες συναδέλφων.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ
Την Τετάρτη 25-8-2010 κλίθηκαν από τη Νέα Διοίκηση Π.Ε. Εύβοιας, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί 33 δημ. σχολείων και 13 νηπιαγωγείων του νομού, για να υποβάλλουν δηλώσεις λειτουργικής υπεραριθμίας (αρνητικές ή θετικές).

Την Παρασκευή 27-8-2010 τοποθετήθηκαν οι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί (48 δάσκαλοι και 16 νηπιαγωγοί) από τις σχολικές μονάδες της οργανικής τους θέσης σε κοντινότερες ή ακόμα και σε μακρινότερες σχολικές μονάδες. Την ίδια ημέρα το ΚΥΣΠΕ πραγματοποιούσε την β’ φάση των αποσπάσεων από νομό σε νομό και το βράδυ ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΠΘ όλα τα ονόματα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Τη Δευτέρα 30-8-2010 ανακαλούνται ορισμένες από τις λειτουργικές υπεραριθμίες επειδή δημιουργήθηκαν κενά στις αρχικές (οργανικές) θέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών μετά τη β’ φάση των αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ.

Με καλύτερο συντονισμό Διοίκησης και Yπουργείου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η ταλαιπωρία αυτή των εκπαιδευτικών που έτρεξαν να υποβάλλουν δηλώσεις υπεραριθμίας χωρίς αντίκρισμα και μάλιστα εν μέσω διακοπών!

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Την Τετάρτη 1-9-2010 το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε για να εξετάσει τις αιτήσεις αποσπάσεων εντός νομού. Το πρωί της Πέμπτης αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του ΠΥΣΠΕ οι πίνακες αποσπάσεων μόνο των δασκάλων και νηπιαγωγών. Στους πίνακες αυτούς παρατηρούνται τα εξής λάθη:
• Λανθασμένη μοριοδότηση και απόσπαση εκπαιδευτικού με λιγότερα μόρια σε σχολείο που το ζητούσε άλλος εκπαιδευτικός με περισσότερα μόρια!
• Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε άλλους νομούς να εμφανίζονται και ως αποσπασμένοι εντός Εύβοιας!
• Να μην εμφανίζονται συνάδελφοι ούτε στους αποσπασμένους ούτε στους μη αποσπασμένους!
• Λανθασμένα λειτουργικά κενά!
Όλα αυτά τα λάθη επισημάνθηκαν όταν είχαν αναλάβει υπηρεσία οι συνάδελφοι στις νέες τους θέσεις!
Μετά από αυτό, το συμβούλιο συνεδριάζει εκ νέου για να διορθώσει τα λάθη που διαπιστώθηκαν και να εξετάσει τις υπόλοιπες αιτήσεις αποσπάσεων (γυμναστών - εκπ/κών αγγλικής γλώσσας). Με τη λήξη της συνεδρίασης (το βράδυ της Πέμπτης) αναρτώνται στο ΠΥΣΠΕ και στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης οι νέοι διορθωμένοι (!) πίνακες δασκάλων και νηπιαγωγών, καθώς και οι πίνακες των εκπ/κών ειδικοτήτων. Το πρωί της Παρασκευής πάλι παρατηρούνται τα ίδια σοβαρά λάθη και ακόμη περισσότερα, με 6 εκπαιδευτικούς (!) να «περισσεύουν» στις νέες τους θέσεις και εκπαιδευτικούς που άλλαξαν σχολείο σε σχέση με τους αρχικούς πίνακες.
Παρατηρήθηκε έτσι το φαινόμενο, συνάδελφοι να πηγαίνουν τη μία μέρα σε ένα σχολείο και την επόμενη να πηγαίνουν σε άλλο .
Τη Δευτέρα 6-9-2010 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ για τρίτη φορά (!) με σκοπό να διορθωθούν τα νέα λάθη που διαπιστώθηκαν μετά την ανάληψη των εκπαιδευτικών στις νέες θέσεις τους.

Αυτή η σωρεία λαθών που ταλαιπώρησε πολλούς συναδέλφους, οφείλεται στη Διοίκηση επειδή δεν έδωσε σωστά στοιχεία στο ΠΥΣΠΕ και συγκεκριμένα:
 Δεν δόθηκαν σωστά λειτουργικά κενά!
 Δεν υπολογίστηκαν οι νέες ανάγκες σε προσωπικό των νέων πιλοτικών δημοτικών σχολείων με αναμορφωμένο πρόγραμμα!
 Δεν αφαιρέθηκαν από τη διαδικασία των αποσπάσεων κάποιες από τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών που είχαν πάρει απόσπαση σε άλλο νομό!
 Δεν έγινε σωστή μοριοδότηση μερικών αιτήσεων!
 Δεν λήφθηκαν υπόψη ορισμένες από τις μετακινήσεις των υπεράριθμων!
 Δεν λήφθηκε υπόψη η β’ φάση αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ!
Με την ευκαιρία αυτού του ενημερωτικού σημειώματος
θέλω να ευχηθώ σε όλους σας
Καλή Σχολική Χρονιά.
Στη διάθεσή σας
Θεοδουλίδης Χρήστος

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας!


Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:
Μείζον κοινωνικό θέμα έχει προκύψει από τη μη ικανοποίηση αιτήσεων αποσπάσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης, ούτε και με τη διαδικασία επανεξέτασης των αιτήσεων. Εκπαιδευτικοί με πολυετή υπηρεσία και 2 ανήλικα τέκνα, με σοβαρά προβλήματα υγείας, αιρετά μέλη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύζυγοι στρατιωτικών δεν αποσπάστηκαν για να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά στα σχολεία.
Στο Νομό Φλώρινας το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο. Για τα 22 κενά, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης, δεν αποσπάστηκε κανένας εκπαιδευτικός των παραπάνω κατηγοριών. Μάλιστα πέρα των 22 κενών, έχουν κατατεθεί 33 αιτήσεις συνταξιοδότησης και μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να ανέβει ο αριθμός αυτός στις 50 αιτήσεις.

Είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις, το Υπουργείο να εμμένει πεισματικά και να αρνείται να προχωρήσει σε αποσπάσεις, δημιουργώντας έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Κυριολεκτικά διαλύονται οικογένειες, αφού καλούνται εκπαιδευτικοί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μακριά από τα σπίτια τους, σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Δεν λαμβάνονται επίσης υπόψη σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και ειδικοί νόμοι, που επιτρέπουν τη συνυπηρέτηση των συζύγων ενστόλων του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, όπως και την απόσπαση αιρετών μελών των ΟΤΑ για την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή που εκλέχτηκαν. Το παράδοξο είναι ότι οι συγκεκριμένοι νόμοι που αφορούν τους αιρετούς των ΟΤΑ και τους ένστολους εφαρμόστηκαν για τις αποσπάσεις, στους περισσότερους Νομούς της χώρας και σε άλλους Νομούς, μεταξύ αυτών και ο Νομός της Φλώρινας, δεν εφαρμόστηκαν.

Η κατάσταση που δημιουργείται είναι ανεπίτρεπτη και η αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου πρωτοφανής. Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλίσει τη μη πραγματοποίηση αποσπάσεων, μηχανεύτηκε το διορισμό αναπληρωτών στα συγκεκριμένα κενά με αποτέλεσμα το ΚΥΣΠΕ το οποίο συνεδριάζει ανά χρονικά διαστήματα για την έγκριση αποσπάσεων σε λειτουργικά κενά, να μην έχει πλέον αντικείμενο λόγω απουσίας κενών.

Η δικαιολογία ότι διορίζονται αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών είναι πρόφαση, αφού θα μπορούσαν να διοριστούν στις θέσεις από τις οποίες αποσπώνται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα και διορισμοί αναπληρωτών να πραγματοποιηθούν και οι αιτούντες απόσπαση να ικανοποιηθούν.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1) Προτίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, επιδεικνύοντας ευαισθησία και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια;

2) Προτίθεται να εφαρμόσει τους ισχύοντες νόμους που επιτρέπουν την συνυπηρέτηση των συζύγων ενστόλων και την απόσπαση των αιρετών των ΟΤΑ;

3) Πως είναι δυνατόν ισχύοντες νόμοι, όπως αυτοί για τους ενστόλους και τους αιρετούς των ΟΤΑ αλλού να εφαρμόζονται και αλλού να μην εφαρμόζονται και συγκεκριμένα να μην εφαρμόζονται για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Φλώρινας;

4) Θα συνεχίσει να εκπληρώνεται ο κοινωνικός χαρακτήρας των αποσπάσεων ή θα παραδοθεί στο ανάλγητο και αντικοινωνικό πνεύμα του μνημονίου ;


Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης