Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Παληγιάννης Βασίλης : Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409
FAX: 210 3442287 Αθήνα, 30/11/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ: Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε σήμερα 30/11/2010 με μοναδικό θέμα ΗΔ: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.»
Η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ απέρριψε όλες τις αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών, με το σκεπτικό ότι η ικανοποίηση αιτήσεων θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Δυστυχώς, η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ, προφανώς ενεργώντας με άνωθεν εντολή, κατάργησε στην πράξη το δικαίωμα των εκπαιδευτικών για απόσπαση.
Συγκεκριμένα:
Α. Η πλειοψηφία απέρριψε αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Καλοπροαίρετα ρωτώ, είναι δυνατόν να μην ικανοποιούνται αιτήματα συναδέλφων με 67% αναπηρία;
Β. Η πλειοψηφία απέρριψε αιτήσεις συζύγων στρατιωτικών. Ερωτώ, ισχύει ή δεν ισχύει η διάταξη του άρθρου 21 του Ν. 2946/2001; Κι αν ισχύει, γιατί δεν την εφαρμόζουν;
Γ. Η πλειοψηφία απέρριψε αίτηση πολύτεκνης. Ισχύει ή δεν ισχύει η διάταξη του άρθρου 1 του Ν. 3194/2003; Κι αν ισχύει, γιατί δεν την εφαρμόζουν;
Δ. Σε ότι αφορά στις αιτήσεις νεοδιόριστων, η απόρριψή τους με το αιτιολογικό ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σε ερώτημα της αρμόδιας διεύθυνσης, δεν έχει βάση. Διότι, κατά τη γνώμη μου, το δικαίωμα απόσπασης για σοβαρούς λόγους υγείας και για ειδικές κατηγορίες δεν καταργείται με το Ν.3848/2010.
Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που το ΚΥΣΠΕ δείχνει ένα σκληρό και άδικο πρόσωπο.
Πιστεύω, πως η σημερινή αρνητική εισήγηση του ΚΥΣΠΕ δεν αποτελεί τον προάγγελο για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Χορό για τα παιδιά των συναδέλφων την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να διοργανώσει για πρώτη φορά Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Χορό για τα παιδιά των συναδέλφων την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα : 18:30 στον παιδότοπο «Κίντερλαντ».
Συνάδελφοι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, Θεατρικής Αγωγής και Εικαστικών μαζί με τα παιδιά θα κατασκευάσουν στολίδια, θα στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα παίξουν χριστουγεννιάτικα δρώμενα.
Η είσοδος των παιδιών, με μενού από παιδικό μπουφέ, και ο καφές – χυμός των συνοδών είναι προσφορά του Συλλόγου.
Στο τέλος ο Άγιος Βασίλης, κόντρα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, θα μοιράσει δώρα στα παιδιά!

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σοφοί οι Ινδιάνοι!


Ένα βράδυ ένας γέρος της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων.

Είπε:
"Γιέ μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο 'λύκων' που υπάρχουν μέσα σε όλους μας"
Ο ένας είναι το Κακό. - Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία,
η αυτολύπηση, η ενοχή προσβολή, η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία και το εγώ.

Ο άλλος είναι το Καλό. - Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη,
η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη στο Θεό.'

Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του: "Ποιος λύκος νικάει;"
(...και, αυτό μου άρεσε πολύ!)...

Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά ........

"Αυτός που ταΐζεις."

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Προϋπολογισμός 2011: Ο «μπαμπούλας» της Χρεοκοπίας δίνει τη Χαριστική Βολή


Προϋπολογισμός 2011: Ο «μπαμπούλας» της Χρεοκοπίας δίνει τη Χαριστική Βολή

Αθήνα, 26/11/2010

Οι αμφιβολίες για το πόσο τραγική θα είναι η κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς, και γενικότερα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους το 2011, προφανώς εξαφανίστηκαν με την κατάθεση του Προϋπολογισμού από την Κυβέρνηση. Από την κυβέρνηση που ανέλαβε, υποτίθεται, να μειώσει το χρέος και το μόνο που κάνει εδώ και ένα χρόνο τώρα είναι να το αυξάνει! Από την κυβέρνηση η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να βυθίζει τη χώρα βαθύτερα στην κρίση.
Η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο παραπλανεί τους πολίτες για την κατάσταση της οικονομίας. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. Η οικονομία ολοένα και βυθίζεται στην ύφεση, οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται καθημερινά, η παραγωγή μειώνεται δραματικά, η αγορά φθίνει, τα καταστήματα κλείνουν με απίστευτο ρυθμό. Και η κυβέρνηση πώς αντιδρά; Συνεχίζει την ίδια αντικοινωνική, αντιλαϊκή, αντιαναπτυξιακή και αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Συγκεκριμένα:
Μειώνει τις δαπάνες για την Παιδεία στο 2,75%, το οποίο ποσοστό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 35 ετών, ποσοστό που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας για βελτίωση της Παιδείας.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για ενίσχυση της Παιδείας αποδείχτηκαν μεγαλόστομα ψεύδη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα προβλεπόμενα ποσά για την Παιδεία το 2011 ανέρχονται σε 6,283 δις €, μειωμένα κατά 1,5 δις € σε σχέση με το 2010. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μείωση δαπανών και σε απόλυτες τιμές. Παράλληλα και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει μείωση της τάξης του 49,4% (από 1,146 δις € σε μόλις 580 εκ €).
Αυτή η μείωση μεταφράζεται σε μείωση πάνω από 10% στις δαπάνες για τη μισθοδοσία και τις συντάξεις των εκπαιδευτικών. Και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, μείωση διορισμών.
Αντιμετωπίζουμε ένα προϋπολογισμό με σκληρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, που δραματοποιεί τα φαινόμενα της ακραίας λιτότητας και της ύφεσης και οδηγεί σε πρωτόγνωρες κοινωνικές ανισότητες.
Ιδιαίτερα οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και η νέα περιστολή κοινωνικών δαπανών συμπληρώνονται από την απειλή ενός νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από 1/6/2011.
Με τον προϋπολογισμό του 2011 είναι καταφανέστατη η πορεία της νέας μισθολογικής πολιτικής. Εξάλλου το ότι προβλέπεται μείωση στους μισθούς για το 2011 κατά 300 εκατ. ευρώ και κατά 2,7 δις μέχρι το 2014, αποκαλύπτει πλήρως την αλήθεια για το τι νέο μισθολόγιο θέλουν να δημιουργήσουν από το 2011 και μετά. Μισθολόγιο που θα πάρουν και όχι να δώσουν.
Μιλάμε για εξομοίωση προς τα κάτω για να επέλθει φτώχεια και εξαθλίωση στο σύνολο των εργαζόμενων, μισθωτών και μεροκαματιαρήδων, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή και φορομπηχτική πολιτική, την περικοπή μισθών και επιδομάτων, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίδρασης.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά για την ανατροπή της πολιτικής που συνεχίζει να φορτώνει όλο και περισσότερο τα βάρη στους ασθενέστερους, που συνεχίζει την ίδια αρρωστημένη οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί σε καμία διέξοδο, που συνεχίζει να λειτουργεί αντίθετα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού μας.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Γιατί αξίζει κανείς να ζηλεύει τους εκπαιδευτικούς!


Λένε πως "η φτώχεια φέρνει γκρίνια" και ακριβώς έτσι είναι!
Η φτώχεια φέρνει και γκρίνια αλλά φέρνει και παραλογισμό!
Ζούμε σε μια εποχή που μόλις αρχίζει και καταρρέει η λογική της γενιάς των κομματόσκυλων (των κομματαρχών του 1981) που μας έταζαν ότι δε χρειάζεται να δουλεύουμε, παρά μόνο να βολευόμαστε ζώντας παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας και του ελληνικού κράτους και μάλιστα, ότι αυτό θα μπορούσαμε να το κάνουμε για πάντα!
Ανέδειξαν σε στόχο ζωής το βόλεμα και τη ρεμούλα και στοχοποίησαν ό,τι δίνει αξίες, ιδανικά, όνειρα αλλά και απαιτεί σκληρή δουλειά.
Μέχρι πριν 10 χρόνια.... το να είσαι εκπαιδευτικός ήταν λίγο κουτό! Τι ρεμούλα να κάνεις, τι φακελάκι να ζητήσεις, πώς θα κάνεις τη βιλίτσα των ονείρων σου με μισθούς που δε σου ανταποδίδουν καν τα λεφτά που έδωσες για να σπουδάσεις;
Πριν 15 χρόνια ήταν η εποχή που οι καθηγητές των ΠΤΔΕ παρακαλούσαν τους φοιτητές τους να πάνε να σπουδάσουν και μάλιστα... τους μάζευαν κυριολεκτικά από τις οικοδομές και τα χωράφια, μιας και ήταν σχεδόν αδύνατο ένας εκπαιδευτικός να βρει δουλειά!
Αυτό, και άλλες πολλές δυσλειτουργίες του συστήματος, μαζί με ευτυχείς συγκυρίες όπως η θεσμοθέτηση του Ολοήμερου Σχολείου έδωσαν την ευκαιρία σε μια γενιά εκπαιδευτικών, τη γενιά μου (απόφοιτοι 1998-2009) να μπει μαζικά στην αγορά εργασίας και στη Δημόσια Παιδεία.
Όμως η μισθολογική μας εξέλιξη, αν και μπαίνουμε με ¨καλό" για την εποχή εισαγωγικό μισθό, είναι μηδενική.
Η δυνατότητα να ασκήσουμε οποιοδήποτε άλλο έργο επ' αμοιβή δεν υπάρχει.
Οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις των γονέων (όχι των γονέων που ξέρουν αλλά αυτών που με τις πράξεις τους προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια) κάθε βδομάδα και αυξάνουν! Ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να πει σε πατέρα ότι το παιδί του πρέπει να αξιολογηθεί από ειδικό επιστήμονα, αν τυχόν παρουσιάσει μαθησιακές δυσκολίες; Ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να του κάνει παρατήρηση για τη συμπεριφορά του βλασταριού του, έστω κι αν εκείνο ευθύνεται για τον τραυματισμό άλλου μαθητή;
Μέχρι σήμερα, λοιπόν, ο εκπαιδευτικός πέρναγε απαρατήρητος.... Έβραζε στο ζουμί του και λίγοι έδιναν σημασία.
Σήμερα όμως που η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη, σήμερα που χάθηκε το όνειρο να κάνει κάποιος λεφτά πατώντας επί πτωμάτων, χρηματιζόμενος ή πουλώντας εκδουλεύσεις, ο εκπαιδευτικός έγινε το εξιλαστήριο θύμα της κυβέρνησης!
Αποτελεί το όνειδος της κοινωνίας μας, στοχοποιήθηκε αναίτια και ανέξοδα!
Το αναίτια το καταλαβαίνουν μόνο οι εκπαιδευτικοί!
Το ανέξοδα το καταλαβαίνουν όλοι : Κανείς εκπαιδευτικός δεν παρακάλεσε για να διοριστεί, δεν πήρε μπιλιετάκι από κάποιο βουλευτικό γραφείο, δε φίλησε κατουρημένες ποδιές! Πήρε το πτυχίο του και, όταν ήρθε η σειρά του, έπιασε δουλειά! Οι εκπαιδευτικοί δεν αποτελούν κομματικό στρατό κανενός και, κυρίως, δε μπορούν να αποτελέσουν επένδυση κομματικής εκμετάλλευσης. Ποιος και γιατί να έχει ανάγκη να δώσει φακελάκι στον εκπαιδευτικό; Μήπως, αν δεν τον πληρώσεις, δε θα αγαπάει το παιδί σου; Μήπως, αν δεν τον λαδώσεις, δε θα κάνει τη δουλειά του;
Βλέπετε... ούτε εφοριακοί είμαστε, ούτε υπάλληλοι με υπογραφή, ούτε τίποτα από αυτά!
Αφού λοιπόν δε μας έχουν ανάγκη, μας στοχοποιούν και έτσι ικανοποιείται η «δίψα του όχλου για αίμα»!! Τώρα ο υπαίτιος της οικονομικής και κοινωνικής μας κατρακύλας έχει όνομα : ο Έλληνας Εκπαιδευτικός!
Τι ακούσαμε και τι θα ακούσουμε ακόμα για τον κλάδο μας! Νομίζω ότι οι πιο "ήπιες" κατηγορίες είναι το "τεμπέληδες" και το "κηφήνες"!
Ειλικρινά δε νομίζω ότι έχει νόημα να απαντάμε σε κάθε μία κατηγορία ξεχωριστά!
Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι η λογική της σημερινής κοινωνίας που βρίσκεται μετέωρη και γεμάτη ανησυχία για το μέλλον της! Ο κόσμος δε ξέρει πια ποιες αξίες να υιοθετήσει! Ελπίζει ακόμα στην νεκρανάσταση ενός οικονομικοκοινωνικού συστήματος που του έφαγε τις σάρκες και του υποθήκευσε το μέλλον! Προτιμά να κοιτάζει πίσω γιατί νιώθει ασφάλεια που βλέπει κάτι δυσάρεστο αλλά γνώριμο και δεν τολμά να κοιτάξει μπροστά γιατί μπροστά υπάρχει ο κίνδυνος να ανακαλύψει ότι όλα αυτά που ονειρεύτηκε και επιθύμησε είναι μια τεράστια πλεκτάνη, μια φενάκη!
Ο κοινωνικός αυτοματισμός λειτουργεί άψογα για την άρχουσα ομαδούλα (ούτε καν άρχουσα τάξη) και το μόνο που απομένει είναι να καταλαγιάσει ο παραλογισμός και να επικρατήσει η λογική! Τα παπαγαλάκια της πράσινης δημοσιογραφίας στιγματίζουν ανθρώπους και επαγγέλματα και προβάλουν, όχι τυχαία, μόνο τους ανάξιους και τους επίορκους!
Σε αυτό το πλαίσιο μία είναι η λύση : Πορεία προς τα εμπρός! Πρέπει να δώσουμε το βάρος στην Παιδεία, να ξεπεράσουμε κόμπλεξ και μικροσυμφέροντα, να επενδύσουμε πάνω στην εργασία και στον κάματο! Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε μια κατάσταση που μας έχει φέρει στα όρια της κοινωνικής λογικής, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να δικαιούμαστε να ονομαζόμαστε Έλληνες πολίτες.
Όσο για τις κατηγορίες εναντίον των εκπαιδευτικών εγώ θα πω το εξής : Όσα χρήματα και να μας κόψουν, όσο και να μας στοχοποιήσουν, εγώ κάθε πρωί πηγαίνω και βλέπω μια τάξη γεμάτη όμορφα παιδικά χαμόγελα, γεμάτη ειλικρίνεια και αθωότητα! Μακάρι να είχα περισσότερα χρήματα στη διάθεσή μου, μακάρι να πληρωνόμουν καλύτερα! Όμως την αμοιβή που μου δίνουν αυτά τα μικρά παιδάκια.... δε μπορεί καμία κυβέρνηση να μου τη δώσει!
Αυτό το προνόμιο το έχουμε μόνο εμείς οι εκπαιδευτικοί και, ναι, γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι μπορούν να μας ζηλεύουν όλοι οι άλλοι!

Συγκρότηση Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ιστιαίας



Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιστιαίας συγκροτήθηκε στις 23-11-2010 σε σώμα ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Παρθενίδης Δημήτρης Δ.Σ. Λουτρών Αιδηψού
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Τσαούσης Γιώργος 2ο Δ.Σ. Ιστιαίας
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δούκας Νικηφόρος 1ο Δ.Σ. Ιστιαίας
ΤΑΜΙΑΣ Χαπίδου Λίζα 1ο Νηπ/γείο Λ. Αιδηψού
ΜΕΛΟΣ Μαυροζούμης Γιάννης Δ.Σ. Λουτρών Αιδηψού
ΜΕΛΟΣ Μόσχα Χαρίκλεια Δ.Σ. Λουτρών Αιδηψού
ΜΕΛΟΣ Μήτρου Δημήτρης Δ.Σ. Αιδηψού

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πουπακης Κ. - Παπανικολάου Γ. (Ευρωβουλευτές) : Ένα στα τέσσερα ελληνόπουλα αντιμέτωπο με την παιδική φτώχεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2010

Ένα στα τέσσερα ελληνόπουλα αντιμέτωπο με την παιδική φτώχεια

Το 23% των παιδιών και νέων έως 18 ετών βρίσκεται αντιμέτωπο με την φτώχεια σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, κ. Λ. Αντόρ έπειτα από σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλαν οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου και κ. Κ. Πουπάκης.
Στην απάντησή του ο Ούγγρος Επίτροπος υπογραμμίζει ότι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα 100 εκατομμύρια παιδιών και νέων έως 18 ετών, τα 20 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας. Σύμφωνα με την κοινή έκθεση για την κοινωνική προστασία και την κοινωνική ένταξη του 2010, διαπιστώνεται ότι η παιδική φτώχεια παρέμεινε σταθερή ή αυξήθηκε στα περισσότερα κράτη μέλη, με εξαίρεση την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, τη Λετονία και την Πολωνία, όπου μειώθηκε.
Οι κύριοι Παπανικολάου και Πουπάκης τόνισαν στην ερώτησή τους πως μολονότι από το 2000 η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί να δώσει τέλος στην αρνητική τάση της μόνιμης φτώχειας των παιδιών που μεγαλώνουν αντιμετωπίζοντας την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, η οικονομική κρίση δυσχεραίνει την κατάσταση επιφέροντας μειώσεις στα επιδόματα παιδιού καθώς και περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη, την παιδεία και την προστασία των ανηλίκων. Συμμεριζόμενος την άποψη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, ο κ. Αντόρ σημείωσε πως στην ανακοίνωσή της για τη στρατηγική Ευρώπη 2020, η Επιτροπή πρότεινε μια εμβληματική πρωτοβουλία για τη φτώχεια (την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της φτώχειας) και έναν ειδικό ποσοτικοποιημένο στόχο για τη μείωσή της, ο οποίος προβλέπει την έξοδο από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ειδικά για την Ελλάδα, οι κύριοι προσδιοριστικοί παράγοντες του κινδύνου της παιδικής φτώχειας είναι η ηλικία των επικεφαλής του νοικοκυριού (τείνουν να είναι νεότεροι σε ηλικία), η τρέχουσα κατάστασή τους στην αγορά εργασίας (τείνουν να είναι άνεργοι, οικονομικοί μετανάστες ή άτομα με αναπηρία), το εκπαιδευτικό επίπεδο των γονέων (τείνουν να διαθέτουν μόνο πρωτοβάθμια εκπαίδευση), ο βαθμός αστικοποίησης (ιδίως αγροτικών νοικοκυριών), οι ανεπαρκείς υποδομές παιδικής φροντίδας (έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών) και ο χαμηλός αντίκτυπος των κοινωνικών παροχών. Βασικά στοιχεία που συνολικά επιβαρύνονται από την οικονομική κρίση.
Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές δήλωσαν: "Είναι γεγονός πως η πλέον βαλλόμενη από την οικονομική κρίση κοινωνική ομάδα είναι η νεολαία. Σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο η πολιτική και οικονομική απάντηση στην παιδική φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό θα πρέπει να έρθει αμέσως ώστε να μιλάμε μόνο για χαμένο χρόνο και όχι για μια χαμένη γενιά". ,

Πουπακης Κ. - Παπανικολάου Γ. (Ευρωβουλευτές) : Υποβάθμιση της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 23 Νοεμβρίου 2010
Υποβάθμιση της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Επιτακτική ανάγκη η χρηματοδότηση της παιδείας και η οικονομική ενίσχυση φοιτητών και σπουδαστών
«Πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις στην εκπαίδευση και την έρευνα θα διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και παραγωγικότητα. Λόγω των προκλήσεων της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας της γνώσης, η εξασφάλιση των κατάλληλων πόρων για την εκπαίδευση και την κατάρτιση και η υποστήριξη των νέων που πλήττονται σοβαρά από την ανεργία έχουν ζωτική σημασία για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης», επεσήμανε η κα. Ανδρούλα Βασιλείου, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας σε ερώτηση των Ευρωβουλευτών κ.κ. Κ. Πουπάκη και Γ. Παπανικολάου σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης.

Χωρίς αμφιβολία, η ανάγκη άμβλυνσης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης, είναι επιτακτική και πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα των εθνικών πολιτικών. Παρ’ όλα αυτά στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, που επιχειρούν πολλά κράτη μέλη, και κυρίως εκείνα που αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά δημοσιονομικά ζητήματα, όπως η Ελλάδα, οι επενδύσεις στη γνώση περνούν σε «δεύτερη μοίρα». Με αυτό τον τρόπο διαιωνίζονται ή οξύνονται οι σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, διδακτικό και διοικητικό, καθώς και σε υλικοτεχνικό και εργαστηριακό εξοπλισμό, στοιχεία που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν περαιτέρω το παρεχόμενο σύστημα Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, στη χώρα μας, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αύξηση της φορολογίας και την υπαναχώρηση του πλέγματος κοινωνικής προστασίας, πολλές οικογένειες αδυνατούν, πλέον, να επωμισθούν το οικονομικό κόστος, ώστε τα παιδιά τους είτε να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε να φοιτήσουν στα δημόσια πανεπιστήμια στα οποία έγιναν δεκτά, όταν αυτά βρίσκονται εκτός της πόλης που έχει την έδρα της η οικογένεια.
Σε αυτήν την κατεύθυνση οι Έλληνες Ευρωβουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς την Ε. Επιτροπή σχετικά με το:
• Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να υιοθετηθούν προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμει φοιτητές, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, όταν βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, προκειμένου να υπάρξει ισότητα ευκαιριών στην πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Στον προϋπολογισμό του 2011, η Επιτροπή υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες σχετικά με επιλογές χρηματοδότησης της εκπαίδευσης», απάντησε η αρμόδια Επίτροπος. Παράλληλα, όμως, αναγνωρίζοντας ότι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση θεωρείται συχνά ως ένα από τα βασικά εμπόδια στη συμμετοχή και την ολοκλήρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Επίτροπος ανακοινώσε τη διενέργεια μελέτης σχετικά με την αναγκαιότητα θέσπισης ενός μηχανισμού δανειοδότησης για τους σπουδαστές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια περίοδο έντονων κοινωνικο - οικονομικών προκλήσεων και καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια δυναμική και βιώσιμη οικονομία της γνώσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, μέσω της ισότητας ευκαιριών, της ενίσχυσης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της φτώχειας. Η εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πρόληψη και καταπολέμηση της ανεργίας, στοιχεία θεμελιώδη για το ευρωπαϊκό μέλλον, αλλά και για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Οι άκριτες περικοπές δεν συνιστούν τη μόνη λύση στην πορεία εξόδου από την κρίση, αντίθετα απαιτείται μια ανάπτυξη, που επιτυγχάνεται μέσα από την επένδυση στους νέους και στο μέλλον, στη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία», δήλωσαν σχετικά οι Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Ως πού θα φτάσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των συναδέλφων;


Δ.Α.Κ.Ε.- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr
18/11/2010

Ως πού θα φτάσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των συναδέλφων;
Μόλις τρεις μήνες μετά τις διθυραμβικές εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών και για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης του Μνημονίου για υπαγωγή των εργαζομένων που ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και για την άμεση καταβολή των μισθών τους, η πραγματικότητα αποδεικνύει στην πράξη ότι οι συνάδελφοι έχουν μειωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Το Υπουργείο τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους αφού θα πληρώνονται μόνο για τις ημέρες που εργάζονται, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ποσό μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν, χωρίς να γνωρίζουν το πότε θα πληρωθούν!!!

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την πλευρά του Υπουργείου δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» και «όλοι μαζί τα φάγαμε» δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς:
• Να πάρουν πίσω τη σύμβαση της ντροπής.
• Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για να πληρωθούν οι συνάδελφοι.
• Να τηρήσει τις ελάχιστες δεσμεύσεις του σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.


Από τη ΔΑΚΕ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Φρεναπάτη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ. Σ. του συλλόγου μας συνεχίζοντας τις φετινές θεατρικές του εξορμήσεις προγραμμάτισε για το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης « Φρεναπάτη », στο Εθνικό θέατρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Παίζουν οι ηθοποιοί : Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Σπύρος Ανδρεόπουλος, Ευγενία Αποστόλου, Γιάννης Βογιατζής, Γιώργος Γάλλος, Μανώλης Δούνιας, Λουίζα Ζούζια, Έμιλυ Κολιανδρή, Εύα Κοταμανίδου , Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης κ.α

ώρα έναρξης 17:00.

Τιμή: Εισιτήριο θεατρικής παράστασης και μεταφοράς με λεωφορείο 25 € το άτομο.
Αναχώρηση από την Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου (απέναντι από τον Ο.Τ.Ε.) στις 15:00.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου, τηλ. 2221021548, από Δευτέρα έως και Πέμπτη από 19:30 μέχρι 21:30 και στους συναδέλφους Χατζημιχαηλίδου Τασούλα, τηλ. 6974193754 και Λούκα Παναγιώτη, τηλ. 6973347908.


Το Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ

Αθήνα 22/11/2010
Προς
1.Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
2. ΜΜΕ (συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/11/2010 συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας (Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου, Γεν. Γραμματέα κ. Κουλαϊδή, Ειδικό Γραμματέα κ. Κοντογιάννη και τον προϊστάμενο της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογών κ. Κομνηνό), για το θέμα των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ.
Η Υφυπουργός Παιδείας, απαντώντας στα αιτήματα της ΔΟΕ (απόφαση Δ.Σ. ΔΟΕ 18/11/2010)ανακοίνωσε τα εξής:
1. Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ (5.802 συνάδελφοι στην Π.Ε.) θα πληρωθούν όλοι μέχρι τέλος Νοέμβρη 2010, εφόσον σταλούν οι μισθολογικές καταστάσεις και υπογραφούν οι συμβάσεις. Θα πληρώνονται τις αργίες και τις διακοπές , δώρα, επιδόματα, κλπ. Είναι έτοιμοι να πληρωθούν οι αναπληρωτές της Μαγνησίας για το μήνα Σεπτέμβριο.
2. Για τις συμβάσεις εργασίας επέρριψε την ευθύνη σε γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα και κακούς χειρισμούς σε ορισμένες Διευθύνσεις. Οι νέες συμβάσεις θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε τις μεικτές αποδοχές των εκπαιδευτικών. Για το σκοπό αυτό έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος (αρ. πρωτ. 9376/19-11-2010). Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να υπογράφουν συμβάσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τις αποδοχές τους.
3. Στο αίτημα της ΔΟΕ να μετατραπούν οι συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, σε συμβάσεις μέσω του τακτικού προϋπολογισμού, απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί τα χρήματα του ΕΣΠΑ προέρχονται από την Ευρ. Ένωση και είναι σε άλλο κωδικό.
Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΔΟΕ:
• Καταγγέλλει ως απαράδεκτο το γεγονός να προσλαμβάνονται αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί για αυτό, καθώς επίσης και το γεγονός να παραμένουν απλήρωτοι μέχρι τέλος Νοέμβρη.
• Δηλώνει πως θα συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των συναδέλφων.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αποσπάσματα από Βίους Αγίων


Ζήτησα από το Θεό ΔΥΝΑΜΗ και μου έδωσε ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ για να με κάνει ΔΥΝΑΤΟ!
Ζήτησα ΣΟΦΙΑ και μου έδωσε ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ για να επιλύσω.
Ζήτησα ΕΥΗΜΕΡΙΑ και και έδωσε ΜΥΑΛΟ και ΜΥΣ για να εργαστώ.
Ζήτησα να ΠΕΤΑΞΩ και μου έδωσε ΕΜΠΟΔΙΑ για να τα υπερβώ.
Ζήτησα ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ και μου έδωσε ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ και ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
Ζήτησα ΑΓΑΠΗ και μου έδωσε πρόσωπα με προβλήματα να τα ΒΟΗΘΗΣΩ.
Δεν έλαβα τίποτα από όσα ΖΗΤΗΣΑ, έλαβα όμως όλα όσα είχα ΑΝΑΓΚΗ.

Ζήσε ΑΦΟΒΑ, αντιμετώπισε όλες τις ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ και απόδειξε ότι μπορείς να τις ΥΠΕΡΒΕΙΣ!
Πάνω απ' όλα όμως μη γίνεις ΕΜΠΟΔΙΟ για τους άλλους να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα...

Διήμερο Βιωματικό σεμινάριο - εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για εκπαιδευτικούς του νομού Ευβοίας».( 8 & 17/12/2010)


Θέμα : «Διήμερο Βιωματικό σεμινάριο - εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για εκπαιδευτικούς του νομού Ευβοίας».( 8 & 17/12/2010)

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Eκπαίδευσης οργανώνει διήμερο βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο με θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ».
Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τη δημιουργική γραφή, που αποτελεί ένα εργαλείο για την Περιβαλλοντική Αγωγή .
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ( από τις 4.45 μέχρι τις 8 .15 μ.μ.),με εμψυχωτή το συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (από τις 4.45 μέχρι τις 8 .15 μ.μ.), με εμψυχώτρια τη συγγραφέα Σοφία Μαντούβαλου ,στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Βουδούρη 6)
Απευθύνεται σε Δασκάλους, Νηπιαγωγούς και Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται στις σχολικές μονάδες του Νομού. Δηλώσεις συμμετοχής ,(για τα δύο ή για ένα εργαστήριο) εγγράφως και αποστολή με fax (2221 – 73410 & 77012) ή με mail (drastiriotites @ dipe. eyv. sch.gr), το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.
(Σε περίπτωση, που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από 50 θα προτιμηθούν οι εκπαιδευτικοί, που έχουν πρόθεση ν’ ασχοληθούν με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, τη φετινή χρονιά)
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και ενημερωτικό υλικό.
( Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο , τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου )

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΡΙΜΗΣ

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ : ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ



ΘΕΜΑ : «ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»

Α) ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ»
Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας διοργανώνουμε Εισαγωγική Ημερίδα με θέμα :
«Η αυλή των θυμάτων . Ενδοσχολική βία- Σχολικός εκφοβισμός: Πραγματικότητα- πρόληψη - αντιμετώπιση »
την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στη Χαλκίδα σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας και το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν. Εύβοιας.
Στην ημερίδα εισηγήτριες θα είναι οι :
1. Μπεκιάρη Ελένη, ειδ. Ψυχίατρος – Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου, ΚΛΙΜΑΚΑ, με θέμα : « “Bullying” στο χώρο του σχολείου».
2. Γαρώνη Ντόροθι, Ψυχολόγος - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου, ΚΛΙΜΑΚΑ, με θέμα : «Παραβατικότητα ανηλίκων: Προς την κατανόηση του φαινομένου».
3. Βάγια Αργυρώ, Αναπληρώτρια Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Ν. Εύβοιας με θέμα : «Τρομάζω!... τον εαυτό μου ή τους άλλους; Προσεγγίζοντας το σχολικό εκφοβισμό» 4. Σφέτκου Μαρία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Επιμορφώτρια – Μεσολαβήτρια της ΕΑΔΑΠ - μέλος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ανατολικής Αττικής, με θέμα : «Δεξιότητες επικοινωνίας ως πρόληψη – παρέμβαση στην ενδοσχολική βία».
5. Ρουμπέα Γεωργία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, καθηγήτρια Δρ. Φυσικής Βαρβακείου Λυκείου, με θέμα : «Μαθητές διαμεσολαβητές : Μία απάντηση στην ενδοσχολική βία».
6. Τσιμπίδου Χρυσάνθη, Φιλόλογος, MA in Special Needs and Development, Εκπαιδευτικός στο ΚΕΔΔΥ Ν. Εύβοιας με θέμα : «Ο συμβουλευτικός ρόλος του εκπαιδευτικού».
7. Ρασιδάκη Χριστίνα, Ψυχολόγος, ΜΑ στη Συμβουλευτική, συγγραφέας με θέμα : «Σχολικός Εκφοβισμός – σημαντικές κινήσεις για τους γονείς».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Μεγάρου Χαλκίδας (Κ. Χαϊνά 93), ώρες 17.00– 20.00 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Διεύθυνσής μας.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο τέλος του εγγράφου και να την αποστείλουν με fax στα τηλέφωνα 2221077012, 2221073410, 2221081979 είτε με e-mail στο drastiriotites@dipe.eyv.sch.gr μέχρι και την Τετάρτη 8/12/2010. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δεν θα ενημερωθούν εκ νέου, διότι όλοι όσοι στείλουν τη δήλωση συμμετοχής θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό.

Β) ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»
Στα πλαίσια αυτής της επιμορφωτικής διαδικασίας θα ακολουθήσει διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας, όλων των ειδικοτήτων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν. Εύβοιας. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν βιωματικά στο νέο υλικό πρόληψης κατά του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού, το οποίο ονομάζεται «Το σπίτι των παιδιών».
Στο βιωματικό σεμινάριο θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν τις ομάδες οι :
1. Ακριώτη Φραντζέσκα, Ψυχολόγος στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης,
2. Κίσσα Μαρία, Ψυχολόγος στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης,
3. Ευθυμιάδου Ελένη, Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης
4. Καλαθέρη Μαγδαληνή, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευβοίας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Νεοφύτου 29 Χαλκίδα) το Σάββατο 11/12/2010 και την Κυριακή 12/12/2010 από ώρες 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.
Οι θέσεις για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι 30. Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής που ακολουθεί και να την αποστείλουν με fax στα τηλέφωνα 2221077012, 2221081979, 2221073410 είτε με e-mail στο drastiriotites@dipe.eyv.sch.gr μέχρι και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγαλύτερος, θα προηγηθούν όσοι εκπονούν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και οι υπόλοιποι, αν συγκεντρώνεται ικανός αριθμός, θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην επανάληψή του, έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που στείλουν τη δήλωση για το βιωματικό σεμινάριο θα ενημερωθούν τηλεφωνικά την Πέμπτη 9/12/10. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΥΡΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΔΟΕ : Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους συναδέλφους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ


Αρ. Πρωτ.1474 Αθήνα 18/11/2010

Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Απόφαση Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

* Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους συναδέλφους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ
* Κήρυξη 2ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας για τους υπόλοιπους συναδέλφους

συγκέντρωση ώρα 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας


Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη πληρωμή των συναδέλφων αναπληρωτών που προσελήφθησαν εδώ και δυο μήνες μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και καταγγέλλει την, τριτοκοσμικού χαρακτήρα, σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν.

Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας είχε διαβεβαιώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ, κατά τη συνάντηση της 25ης του Οκτώβρη, ότι μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη θα πληρωθούν οι συνάδελφοι, μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κανείς. Αντίθετα ζητείται από τους συναδέλφους μας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τριτοκοσμικού χαρακτήρα οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα (ύψος αμοιβής, τρόπος καταβολής, κλπ).

Ύστερα από αυτή την κατάσταση και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι συνάδελφοί μας, το Δ.Σ. της ΔΟΕ στη χθεσινή του συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 22/11/2010, ώρα 12:00 συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 22/11/2010 για τους συναδέλφους - αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι να πάρουν μέρος τόσο στη συγκέντρωση στην Αθήνα, όσο και σ' αυτές της περιφέρειας το Δ.Σ. της ΔΟΕ κηρύσσει στις 22/11/2010 δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (τις δυο τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις δυο πρώτες του απογευματινού).

Διεκδικούμε:
1. Να πληρωθούν ΤΩΡΑ τα αναδρομικά ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
2. Να τηρήσει το Υπουργείο Παιδείας τις ελάχιστες δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει απέναντι στους συναδέλφους μας σε σχέση με τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
3. Να αποσυρθεί η τριτοκοσμική σύμβαση. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί τους αναπληρωτές (μέσω ΕΣΠΑ) να μην υπογράψουν, μέχρι τη Δευτέρα 22-11-2010, καμιά σύμβαση.
4. Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ να μετατραπούν σε προσλήψεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, για να έχουν οι συνάδελφοί μας πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων της περιφέρειας να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων αναπληρωτών στην Αθήνα εκμισθώνοντας λεωφορεία ή με άλλο μέσο. Το κόστος θα βαρύνει τους τοπικούς Συλλόγους.

ΠΡΩΤΗ Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Στις 18/11/2010 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών Ιστιαίας. Για πρώτη φορά η παράταξη της ΔΑΚΕ Ιστιαίας αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με αυτοδυναμία στις έδρες.

Συγκεκριμένα:

Ψήφισαν 156

Έγκυρα 142

Άκυρα/Λευκά 14

Έλαβαν:

ΔΑΚΕ 79 (4 έδρες)

ΠΑΣΚ 63 (3 έδρες)

* Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται οι: Δούκας Νικηφόρος, Παρθενίδης Δημήτρης, Χαπίδου Λίζα και Τσαούσης Γιώργος.

* Από την ΠΑΣΚ εκλέγονται οι: Μαυροζούμης Γιάννης, Μόσχα Χαρίκλεια και Μήτρου Δημήτρης.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιστιαίας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για τη στήριξή τους και τους διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων, οικονομικών και εργασιακών, που βρίσκεται ο κλάδος.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΔΑΚΕ/ΠΕ : Ως πού θα φτάσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των συναδέλφων;


Μόλις τρεις μήνες μετά τις διθυραμβικές εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών και για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης του Μνημονίου για υπαγωγή των εργαζομένων που ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και για την άμεση καταβολή των μισθών τους, η πραγματικότητα αποδεικνύει στην πράξη ότι οι συνάδελφοι έχουν μειωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Το Υπουργείο τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους αφού θα πληρώνονται μόνο για τις ημέρες που εργάζονται, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ποσό μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν, χωρίς να γνωρίζουν το πότε θα πληρωθούν!!!
Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την πλευρά του Υπουργείου δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» και «όλοι μαζί τα φάγαμε» δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί του Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς:
• Να πάρουν πίσω τη σύμβαση της ντροπής.
• Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για να πληρωθούν οι συνάδελφοι.
• Να τηρήσει τις ελάχιστες δεσμεύσεις του σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.
Καλούμε τη ΔΟΕ να δράσει αποτελεσματικά για να υπερασπίσει στην πράξη τους συναδέλφους μας.
Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΞΩΓΗΙΝΑΚΙ


Πράσινο εξωγηινάκι,
πού πηγαίνεις και γυρνάς;
Πώς τα βράδια σου περνάς;

Πράσινο εξωγηινάκι,
πάς στον Ήλιο, πας στη Γη…
Ξέρεις που είναι η Αφρική;

Πράσινο εξωγηινάκι,
που όλο ψάχνεις και ζητάς…
Σ’ έχουν μάθει ν’ αγαπάς;

Πράσινο εξωγηινάκι,
να ‘χεις πάντα στην καρδιά
τα πιο αδύναμα παιδιά….

Πράσινο εξωγηινάκι,
το χαμόγελο σαν βρεις
τρέξε να το μοιραστείς!

Πράσινο εξωγηινάκι,
στου σχολειού μας τα σκαλιά
σε προσμένει μια αγκαλιά!!!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ ΘΕΟΥΛΗ


Αν είχα λίγη έμπνευση θα έγραφα τραγούδι
που θα ‘ταν όμορφο πολύ, ωραίο σαν λουλούδι
για να το στείλω στο Θεό, να του ζητήσω χάρη
σαν έρθει η ώρα μου και με… κοντά του να με πάρει…

Μα μέχρι να ‘ρθει η ώρα αυτή, ξέρεις τι θα ζητούσα;
Ενός αγγέλου όμορφου το χέρι να κρατούσα!
Να μ’ αγαπά, να τ’ αγαπώ, να λιώνω και να λιώνει,
με τα δεσμά του έρωτα ο Θεός να μας ενώνει!

Θα του ζητούσα του Θεού χαρά και λίγη τρέλα….
Να ‘χω παιδάκια, σπιτικό, ζωή σαν καραμέλα!
Να ‘ναι γλυκιά, πολύ γλυκιά και δάσκαλος να γίνω,
αγάπη να μου δίνουνε, αγάπη θε να δίνω!

Κι άμα τα έχω όλα αυτά δε θέλω τίποτ’ άλλο!
Στ’ όνειρο το γλυκό θα ζω εγώ το πιο μεγάλο…
Γιατί ζωή θα ζω εγώ που καθ’ άνθρωπος γυρεύει
και που στο βάθος κι ο Θεός ακόμα θα… ζηλεύει!!!

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΕΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ


Αν ήμουν ζωγράφος,
χρώματα θα έπαιρνα από τη φύση
και θα ζωγράφιζα την προσωπογραφία σου!

Θα έπαιρνα το γαλάζιο της θάλασσας
για να σχεδιάσω τα μάτια σου…
Θα μάζευα κόκκινες παπαρούνες
να ζωγραφίσω τα χείλη σου!
Θα έκοβα κρινάκια από τους αγρούς
για να σχεδιάσω το σώμα σου…
Θα έπαιρνα λίγη από τη χρυσή άμμο
για να φτιάξω χρώμα για το δέρμα σου.

Όμως, πες μου,
γιατί δε μου φτάνει όλη η λάμψη των αστεριών
για να ζωγραφίσω το χαμόγελό σου;

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ


Κάποτε ρώτησαν αυτοί που όλα τα εξετάζουν
ένα γενναίο στρατηγό, αν πιότερο θελήσει
να διοικήσει ένα στρατό με δύναμη μεγάλη
του κεραυνού ή της φωτιάς ή του σεισμού του μέγα
θα προτιμούσε δύναμη το στράτευμά του να ‘χε.

Και ο σοφός ο στρατηγός στους ελεγκτές του απάντει :
« Κανένα απ’ όλα αυτά που λες τη δύναμη δεν έχει
να συγκριθεί μ’ αυτό που εγώ στο νου μου έχω βάλει.
Ο κεραυνός και ο σεισμός γρήγορα θα χαθούνε
και η φωτιά, όμως θα σβηστεί σαν κάψει όσα έχει.

Μόνο η αγάπη κι ο έρωτας δύναμη πελώρια έχουν,
τέτοιους στρατιώτες θα ‘θελα, τρελά ερωτευμένους.
Να αγαπούνε τη ζωή, τιμές καθώς και δόξα
και να ‘χουν το κορίτσι τους που θα τους περιμένει.
Γιατί μονάχα ο έρωτας, ο αληθινός, ο μέγας,
ποτέ δε σβήνει, δε χάνεται και τελειωμό δεν έχει!

Και χίλιες Τροίες αν θα βρει στο δρόμο του εμπόδιο
τις μακελεύει εύκολα, τη λύτρωσή του να βρει.
Αυτή που ο νιος την προσδοκά σαν γιατρικό μεγάλο :
ένα γλυκό, ζεστό φιλί από ωραία κόρη! »

ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ


Αν στο δρόμο σου ποτέ συναντήσεις
έναν άγγελο απ’ το Θεό σταλμένο
χωρίς δισταγμό το χέρι σου ν’ απλώσεις
και ένα άγγιγμά του να ζητήσεις.

Κι αν ο άγγελος ένα χάδι του σου χαρίσει
τον εαυτό σου να θεωρείς ευτυχισμένο
μες στους θνητούς εσύ ο πιο πλούσιος είσαι
καθώς σε άγγιξε ένα χέρι ευλογημένο.

Μα σαν σ’ αγγίξει ευθύς ζήτα τ’ αγγέλου
ένα γλυκό φιλί στο στόμα…
Μεμιάς θα δεις τη ζωή σου να φωτίζει
και να γεμίζει η ψυχή σου με της αγάπης τα άνθη.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ο προεκλογικός αγώνας τέλειωσε, ο αγώνας για έναν καλύτερο Δήμο Χαλκίδας τώρα αρχίζει.


Σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης πέτυχε μια μεγάλη νίκη! Το 55,5% των ψήφων των ψηφισάντων δημοτών που πήρε σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης των ανθρώπων που προέρχονται από τη Λαϊκή Δεξιά, σε μια περίοδο που όλοι και όλα κρίνονται αυστηρά και άδικα, δε μπορεί παρά να αποτελεί μια περήφανη και καθαρά προσωπική νίκη!
Νίκησε το έργο και η προσωπικότητα του Δημάρχου. Νίκησε το μεράκι του για δουλειά αλλά και η επιθυμία του να βάλει σε τάξη τα κακώς κείμενα του νέου Δήμου. Νίκησε πάνω από όλα η αποτελεσματικότητα και το όραμά του για να φτιάξουμε μια πόλη με γέφυρες ανοιχτές....
Στο έργο του θα είμαι κι εγώ συνεργάτης, όπως και όποτε αυτός θέλει.
Τον εμπιστεύομαι, τον πιστεύω, τον πάω!
Θα δώσω κι εγώ τη μάχη δίπλα του, όπως έκανα και στη μάχη των εκλογών.
Εξάλλου σε αυτή τη μάχη μπορεί να μην εκλέχτηκα,έχω όμως κερδίσει πάρα πολλές εμπειρίες που πιστεύω ότι θα με οφελήσουν στη συνέχεια της ζωής μου.
Γνώρισα ανθρώπους με κοινά οράματα, έμαθα, γνώρισα αλλά και έκανα γνωστές τις θέσεις και τις σκέψεις μου.
Έκανα φίλους αλλά μέτρησα και "φίλους". Ξεχώρισα αυτούς που με αγαπούν από αυτούς που απλά υπάρχουν δίπλα μου.
Όλοι τους με βοήθησαν να γίνω σοφότερος, με βοήθησαν να γίνω καλύτερος!
Συγχαρητήρια σε όλους τους Χαλκιδαίους για την επιλογή τους και τη στήριξή τους τόσο σε εμένα, όσο (και πολύ περισσότερο) στο Θανάση Ζεμπίλη!
Στα κοινά προβλήματα θα προχωρήσουμε ενωμένοι για να κάνουμε τη Χαλκίδα, Χαλκίδα μας!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Υποβολή Αιτήσεων Μετάθεσης και Οριστικής Τοποθέτησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας


Φίλες και φίλοι, από τις 9-11-2010 έως και τις 30-11-2010 οι εκπαιδευτικοί μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις μετάθεσης από Νομό σε Νομό ή εντός Νομού και αιτήσεις Οριστικής Τοποθέτησης (για όσους είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ).
Για να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο πατήστε εδώ.
Να σημειωθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά, κάθε εκπαιδευτικός που μετατίθεται θα πρέπει να υπηρετήσει τη θέση που θα πάρει για 2 χρονια!
Καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους!
Εύχομαι η επιλογή σας να σας οδηγήσει στο μέρος που εξασφαλίζεται η προσωπική σας ευτυχία και η οικογενειακή σας γαλήνη!

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας στο ωραίο ταξίδι των Δημοτικών Εκλογών.


Πριν λίγες εβδομάδες μου ζητήθηκε από το Δήμαρχο Χαλκίδας, Θανάση Ζεμπίλη, να συμμετέχω στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας. Μου ζητήθηκε να εκπροσωπήσω τον κλάδο μου, τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και να δώσω τη μάχη του σταυρού απέναντι σε σημαντικά πρόσωπα και ονόματα της τοπικής μας κοινωνίας.
Δέχτηκα. Ήθελα να δηλώσω κι εγώ παρών στη μεγάλη μάχη.
Αυτές τις εβδομάδες γνώρισα και συνομίλησα με πλήθος ανθρώπων. Έμαθα πράγματα από όλους, ένιωσα τις ανάγκες τους, προβληματίστηκα από τον πόνο τους! Αναζήτησα τρόπους για να βοηθήσω όσο μπορώ, ένιωσα το βάρος της ευθύνης του να προτείνει κάποιος πράγματα που θα ωφελήσουν το κοινωνικό σύνολο.
Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή άρχισα να πιστεύω ότι θα μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να διαλύσουν πολιτικές συμμαχίες και μηχανισμούς! Ότι ο κόσμος αυτή τη φορά δε θα μείνει στα λόγια, θα τιμωρήσει δια της ψήφου του αυτούς που κατηγορεί! Πλανήθηκα αλλά δεν πειράζει!
Ο κόσμος επέλεξε την αδιαφορία και την αποχή κι έτσι έριξε νερό στο μύλο του σάπιου και του χαλασμένου. Αντί να δώσει δύναμη σε νέα παιδιά, τα αποδυνάμωσε δια της απουσίας του!
Νέοι άνθρωποι δε μπορούν να επιλεγούν παρά μόνο από νέους ανθρώπους!
Νέες προτάσεις δε μπορούν να υπάρξουν παρά μόνο από αυτούς που έχουν κάτι να πουν.
Σε κάθε περίπτωση το ταξίδι ήταν όμορφο και διδακτικό.
Ωστόσο είδα ότι, αν δεν κρατάς με κάποιον τρόπο τον πολίτη, αν δε σε έχει ανάγκη, αν δεν τον έχει εξυπηρετήσει σε κάποιο προσωπικό του ζήτημα, δε σε τιμά με την ψήφο του.
Η προσωπική εκτίμηση που σου τρέφει είναι σημαντική αλλά όχι καθοριστική. Το όραμά σου μπορεί να είναι σπουδαίο αλλά όχι αρκετό!
Η προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία δε σταματάει, έστω κι αν η κοινωνία αυτή τη στιγμή δε θέλει καν να ακούσει τις φωνές των νέων ανθρώπων.
Θα είμαι εδώ από όποια θέση κι αν μου δώσει η κοινωνία, από όποιο μετερίζι κι αν ορίσει για εμένα η μοίρα!
Την Κυριακή ψηφίζουμε και πάλι το Δήμαρχό μας, το Θανάση Ζεμπίλη, μαζικά, αγωνιστικά, με εμπιστοσύνη σε εκείνον και στις ηγετικές του ικανότητες.
Τη Δευτέρα όμως απαιτούμε να αρχίσει και πάλι το έργο του και μάλιστα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και δυναμισμό!
Τα όπλα δεν τα βάζουμε ούτε επ' ώμου, ούτε παρά πόδας.... Εφ' όπλου λόγχη γιατί ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε όλοι μας και να πολεμήσουμε το μικρό ή μεγάλο κατεστημένο!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν οι πανελλαδικές εκλογές για την ανάδειξη δύο (2) αιρετών εκπροσώπων σε κάθε ένα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ).
Η ΔΑΚΕ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Εύβοια σημείωσε τριπλή επιτυχία. Αναδείχτηκε πρώτη δύναμη για τις εκλογές του ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας, ενώ ......
ταυτόχρονα εξέλεξε δύο αιρετούς εκπροσώπους έναν για το ΠΥΣΠΕ (Συμβούλιο Νομού) και έναν για το ΑΠΥΣΠΕ (Συμβούλιο Περιφέρειας). Το σημαντικό είναι ότι για ΠΡΩΤΗ φορά εκλέγεται αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ από την Εύβοια, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τους άλλους συνυποψήφιούς του των άλλων τεσσάρων νομών!
Συγκεκριμένα από τη ΔΑΚΕ:
Στο ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας αιρετός εκπρόσωπος εκλέγεται ο Καλτσάς Ιωάννης (Εύβοιας– 451 ψ.) με αναπληρωματικό τον Μεγάλο Γεώργιο (Βοιωτίας- 420 ψ.).
Στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας αιρετός εκπρόσωπος εκλέγεται (για τρίτη θητεία) ο Θεοδουλίδης Χρήστος με αναπληρωματικό τον Δομέτιο Δημήτριο.
Για το ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό) πρώτος σε ψήφους στην Εύβοια είναι ο Δάσκος Γρηγόρης (169 ψ.) με δεύτερο τον πρόεδρο της πανελλήνιας ΔΑΚΕ/Π.Ε. και νυν αιρετό στο ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη (109 ψ.).
Από την ΠΑΣΚ για το ΠΥΣΠΕ αιρετός εκπρόσωπος εκλέγεται η Καραβά Μελπομένη με αναπληρωματικό τον Αυξωνίδη Άρη.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΑΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ)
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 1748
ΨΗΦΙΣΑΝ 1452
ΑΠΟΧΗ 296
ΕΓΚΥΡΑ 1406
ΑΚΥΡΑ 46
ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΣΠΕ
ΕΛΑΒΑΝ:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 45
Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. 461
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 198
Ε.Σ.Α.Κ.- Δ.Ε.Ε. 228
Π.Α.Σ.Κ -Π.Ε. 432


ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ
ΕΛΑΒΑΝ:
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 76
Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. 467
Ε.Σ.Α.Κ.- Δ.Ε.Ε. 194
Π.Α.Σ.Κ -Π.Ε. 669


ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ
ΕΛΑΒΑΝ:
Π.Α.Σ.Κ -Π.Ε. 502
Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. 379
Ε.Σ.Α.Κ.- Δ.Ε.Ε. 198
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 68
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 118
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 22
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 37
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 12

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Θανάση Ζεμπίλη


ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΖΕΜΠΙΛΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ
Στα πλαίσια της καθιερωμένης κεντρικής ομιλίας στη Χαλκίδα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας Θανάσης Ζεμπίλης, αποφάσισε
παράλληλα, την πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης – συναυλίας, με τον ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ και τη Ζίνα Αρβανιτίδη.
Η συναυλία θα γίνει σημερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αγ. Νικολάου.
Σημείωση: Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η συναυλία θα γίνει στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΔΑΚ (κολυμβητήριο).

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ευβοίας για ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ


Πραγματοποιήθηκαν χτες οι εκλογές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Τα απότελέσματα για το ΠΥΣΠΕ, το ΑΠΥΣΠΕ και το ΚΥΣΠΕ μπορείτε να τα δείτε εδω.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που τίμησαν εμένα και τη ΔΑΚΕ/ΠΕ και δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους.

Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε μόνο η ακεραιότητα, η συνέπεια και η ενότητα μπορούν να απότελέσουν τη λύση και φωτεινό φάρο για την έξοδο από τα αδιέξοδα του Κλάδου μας.