Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

1940-2011 : Όταν η ελπίδα γενναει τη νίκη, τότε μιλαμε για Έλληνες.

Φέτος, ίσως περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, κυριαρχεί στον ελληνικό λαό το ερώτημα : Είμαστε πράγματι άξιοι να λεγόμαστε Έλληνες; Πόσο ίδιοι είμαστε με αυτούς που πριν από 71 χρόνια αντιστάθηκαν σε δύο υπερδυνάμεις και τους οποίους εμείς τιμούμε;
Όλοι σκέφτονται, και σε κάποιο βαθμό ίσως έχουν δίκιο να το πιστεύουν, αν το εξετάσουμε επιφανειακά, ότι δεν έχουμε πολλά κοινά με εκείνη τη γενιά. 
Εκείνοι αποδείχτηκαν θηρία ανήμερα! Έδωσαν και κέρδισαν μάχες απέναντι σε υπερδυνάμεις της εποχής, πολλές φορές νίκησαν, αν και ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς την πιθανότητα της  νίκης!
Εμείς;  Έχουμε εμείς καταγράψει έστω κι ένα δείγμα τέτοιας αντίστασης και νίκης;
Τι ήταν αυτοί οι τρομεροί Έλληνες που κατήγαγαν τόσες νίκες; Θεοί; Ημίθεοι; Λιοντάρια; Υπεράνθρωπες οντότητες;
Όχι. Άνθρωποι ήταν , όπως εγώ, όπως εσείς, όπως όλοι μας. Ήταν έμποροι και παραγιοί, δάσκαλοι και μαθητούδια, παπάδες και λαϊκοί, φοιτητές και καθηγητές, αγρότες και γραφιάδες....Όπως εσύ, όπως εγώ, όπως όλοι μας.
Δεν ήταν καλύτεροι ή χειρότεροι από εμάς.
Ήταν ακριβώς ό,τι κι εμείς. 
Άνθρωποι με αδυναμίες, με πάθη, με προβλήματα, με επιθυμίες, με όνειρα και ιδανικά.
Δε γεννήθηκαν για να σκοτώσουν, δεν το ήθελαν καν, ήταν όμως σε θέση να το κάνουν, όταν δεν είχαν άλλη επιλογή.
Είχαν περάσει δεκαετίες παλινδρομώντας σε πολιτικές που έφεραν μιζέρια και φτώχεια στον τόπο μας. 
Ήταν εγκλωβισμένοι κι αυτοί σε μια πραγματικότητα που δεν τους ικανοποιούσε. 
Όμως αυτός ο τόπος γεννάει ήρωες, τους δημιουργεί ακόμα κι όταν όλα φαίνονται μάταια.
Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς σήμερα.
Όλοι μας φοβόμαστε όπως εκείνοι, όλοι μας σκεφτόμαστε όπως εκείνοι. Όμως κι όλοι μας ελπίζουμε, όπως κι εκείνοι!
Ίσως όμως καταλαβαίνουμε καλύτερα από εκείνους για το τι πολεμάμε!
Για εμάς η εξιδανικευμένη Ελλάδα των βιβλίων και των μορφμένων δεν υπάρχει, υπάρχει η πραγματική Ελλάδα που μας γεμίζει προβληματισμό και περηφάνια συνάμα.
Και πολεμάμε για εκείνη κάθε μέρα, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε! 
Απλά τα όπλα, το πεδίο της μάχης, ο χρόνος, έχουν αλλάξει!
Πολεμάμε με διαφορετικούς τρόπους , από προσωπικά μετερίζια για να σώσουμε αυτούς τους βωμούς και τις εστίες που άλλοι ορέγονται. 
Πολεμάμε με την ελπίδα του απελπισμένου να σώσουμε μια πατρίδα που την πληγώσαμε με τα λάθη μας αλλά μας χαρίζει ακόμα υπερηφάνεια!
Πολεμάμε για μια Ελλάδα προδομένη αλλά και μόνη, για μια Ελλάδα που αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, μια Ελλάδα που φαίνεται ξεγραμμένη από την Ιστορία, κι όμως στέκει ακόμα εδώ, πεισματάρα και προκλητική απέναντι στους ισχυρούς του κόσμου.
Θέλετε αποδείξεις ότι είμαστε ίδιοι; 
Εμάς τους Έλληνες, του τότε και του τώρα,  μας διακρίνουν χαρακτηριστικά  που δεν έχει κανείς άλλος λαός!
Μπορεί να τσακωνόμαστε για την πολιτική αλλά όταν η πατρίδα μας το ζητήσει, όλοι μαζί, πλάι πλάι δίνουμε τη μάχη!
Μπορεί να γκρινιάζουμε για τους φόρους και τους χαμηλούς μισθούς αλλά ποτέ μας κανείς δεν αρνήθηκε να αυξήσουμε τα κονδύλια για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουμε σε κάθε λαό που τη χρειάζεται! Είμαστε φτωχοί αλλά κάνουμε τα πάντα να βοηθήσουμε τους φτωχότερους!
Μπορεί να κατηγορούμε τις αρχές του τόπου μας για ανικανότητα  αλλά πλάι πλάι θα δώσουμε τη μάχη όταν μας χρειαστούν, όπως έγινε το καλοκαίρι με τις φοβερές πυρκαγιές!
Μπορεί να κατηγορούμε τους νέους μας για τη συμπεριφορά τους αλλά με συγκίνηση είδαμε αυτούς τους νέους να ρίχνονται στις μάχες με τις φλόγες το καλοκαίρι, πληρώνοντας μάλιστα βαρύ φόρο αίματος. 
Μπορεί να τσακωνόμαστε για τα πάντα αλλά όλοι μαζί αγκαλιασμένοι και συγκινημένοι θα βγούμε να πανηγυρίσουμε την επόμενη εθνική επιτυχία μας στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ!
Μπορεί να βριζόμαστε στα γήπεδα χωρισμένοι σε βορά και νότο αλλά μαζί, με μια φωνή, διαδηλώνουμε υπέρ της Μακεδονίας ΜΑΣ!
Μπορεί να μην πηγαίνουμε τακτικά στην εκκλησία ή να μην κρατάμε τις νηστείες όσο πρέπει αλλά αλίμονο σε αυτούς που θα θίξουν τη πίστη μας!
Μπορεί να τσακωνόμαστε με τις γυναίκες και τα παιδιά μας αλλά αλίμονο σε αυτούς που θα τους προσβάλει ή έστω θα τους αγριοκοιτάξει!
Αυτό το  φιλότιμο, , η παλικαριά, η λεβεντιά έχουν περάσει στο DNA μας και είναι αδύνατο να αλλάξουν. Ό,τι και να κάνουν, όσο και αν μας κρατούν φυλακισμένους, ο ηρωισμός, η μαγκιά και η νίκη είναι η κληρονομιά που πήραμε από τους πατέρες μας!
Αυτό είναι που τρομάζει τους ισχυρούς του Κόσμου και τους χαλάει τα σχέδια. Το γεγονός ότι είμαστε τόσο ίδιοι με εκείνους που ακόμα και η σκέψη ότι κάποια στιγμή θα φωνάξουμε το δικό μας «Αέρα!» τους κάνει να νιώθουν ανασφαλείς!
Ας μην ξεχνάμε ότι και τότε όλα φαίνονταν χαμένα, ώσπου μια τρελή Ελλάδα πολέμησε, κέρδισε μάχες κι έδωσε το δικαίωμα στους Δημοκρατικούς λαούς της Γης να πιστέψουν ότι η ελπίδα δε χάθηκε, ότι ο αντίπαλος δεν είναι ανίκητος.
Αυτά τα χώματα γεννούν ήρωες, ακόμα κι αν δεν το θέλουμε, ακόμα κι αν αυτό μας τρομαζει.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Παληγιάννης Βασίλης : Λιγότερες προσλήψεις, μηδενική προοπτική

Λιγότερες προσλήψεις, μηδενική προοπτική

Η πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται από τους πίνακες Β΄ και Γ΄. Στον πίνακα Β΄ κατατάσσονται με αίτησή τους οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί με σειρά που εξαρτάται από την προϋπηρεσία τους που συγκέντρωσαν έως τις 30/06/2010 ως αναπληρωτές και τα μόρια που συγκέντρωσαν στους δύο (2) τελευταίους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Στον πίνακα Γ΄ κατατάσσονται όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί με μηδενική προϋπηρεσία βάσει το χρόνο κτήσης του πτυχίου.
Με βάση τα παραπάνω για το σχολικό έτος 2010-2011, οι πίνακες διαμορφώθηκαν ως εξής:
Το πλήρες κείμενο εδώ.

Κώστας Λουκόπουλος : Το τέλος της σιωπής

Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο.

Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο. Οι απόστρατοι των ΕΔ προέρχονται από ένα εργασιακό περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από το Δημόσιο, επομένως ο όρος "ένστολος δημόσιος υπάλληλος" είναι ατυχής και ίσως υποβολιμαίος. Είναι μια "εργασιακή τάξη" πειθαρχημένη και συντεταγμένη, χωρίς πλήρεις συνταγματικές ελευθερίες. Παρέμειναν σιωπηλοί ακόμα και όταν άκουσαν να αποκαλούνται "αντιπαραγωγικοί" και "αυτιστικοί".
Το "επάγγελμα - τρόπος ζωής" του στρατιωτικού τον έκανε να είναι "διεκδικητικά σιωπηλός" και να περιμένει τις Ενώσεις του να φροντίσουν για τα έννομα συμφέροντά του. Πόσο διεκδικητικές μπορεί να είναι αυτές οι Ενώσεις που εποπτεύονται από το ΥΕΘΑ; Αν ήταν, δεν θα είχαμε τη δραστηριοποίηση ενώσεων και κινήσεων στον χώρο των αποστράτων. Αυτές οι οργανωμένες κινήσεις, σε συνδυασμό με την τάση απαξίωσης τους από τον ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτη, συνετέλεσαν στο να βγουν οι απόστρατοι από τον "κόσμο της σιωπής"!
Οι στρατιωτικοί προέρχονται από τα σπλάχνα του λαού. Δεν διεκδικούν συντεχνιακά προνόμια. Απαιτούν όμως δικαιοσύνη. Οταν χρησιμοποιούνται επιλεκτικά στατιστικά στοιχεία για την κατάντια του ΜΤΣ και επιχειρείται να μετατοπιστούν οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες σε αυτούς, τους πνίγει το άδικο! Στη συγκέντρωση την 30ή Σεπτεμβρίου μικρός αριθμός αποστράτων απροσχεδίαστα εισήλθε στο προαύλιο του Στρατοπέδου Παπάγου. Οι απόστρατοι αποδοκίμασαν την ενέργεια, αλλά ακούγοντας τον ΥΕΘΑ να χρησιμοποιεί εκφράσεις που είχαν να ακουστούν από τη δικτατορία, κυριεύτηκε από θλίψη και οργή. Αυτοί είναι οι απόστρατοι που ζητούν δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Είναι ώρα να κατανοήσει ο κ. Μπεγλίτης τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου, να ακούσει τα προβλήματά του και να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Κώστας Λουκόπουλος
Υποστράτηγος ε.α. και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του Α/ΓΕΕΘΑ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Σύνθεση Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων

                                                      Λούκας Παναγιώτης             Χαλκίδα   24-10- 2011
Μπλέτσας Χρήστος
Εκλεγμένα Μέλη της            Προς : Διευθυντή
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.                           Α΄/θμιας Εκπαίδευσης
στο Σύλλογο Δασκάλων και            Ν. Εύβοιας
Νηπιαγωγών Χαλκίδας                      
                                        Κοιν.: 1) Σχολική  Επιτροπή 
                                                      Μονάδων   
                                       Α/θμιας                                                                                       Εκπαίδευσης Δήμου  
                                                                  Χαλκιδέων
2) Σύλλογος Δασκάλων 
     και Νηπιαγωγών
     Χαλκίδας

Θέμα : Σύνθεση Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας    
             Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων


Σύμφωνα με την υπ. αρ.: 8440/24-02-2011 του Υπουργείου Εσωτερικών στη νέα Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων συμμετέχουν και δύο (2) από τους πέντε (5) αρχαιότερους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων του Δήμου οι οποίοι προτείνονται από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στις 15 Μαρτίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Χαλκιδέων όρισε τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. 
Κρίνοντας τη σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα των αποφάσεων που παίρνονται κατά την πρώτη εφαρμογή της Σχολικής Επιτροπής θεωρούμε απαραίτητη την εκπροσώπηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από στελέχη έμπειρα και ικανά να προσφέρουν με τις γνώσεις τους και τη διοικητική εμπειρία τους.
Στη Σχολική Επιτροπή, εκτός από τα μέλη που ορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχουν και δύο Διευθυντές Σχολικών Μονάδων που ανήκουν στο Δήμο Χαλκιδέων, καθ’ υπόδειξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Νομού Εύβοιας.
          Επειδή γίναμε δέκτες παραπόνων κι ενστάσεων από συναδέλφους αναφορικά με τον ορισμό των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στην Επιτροπή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα :
-    Ποια διαδικασία ακολουθήσατε για να επιλέξετε τους Διευθυντές που
     εκπροσωπούν τους συναδέλφους στη Σχολική  Επιτροπη Μονάδων  
     Α/θμιας  Εκπαίδευσης του  Δήμου Χαλκιδέων;
-   Ζητήσατε εγγράφως από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να σας
              δηλώσουν αν αποδέχονται  ή αν αρνούνται  τη συμμετοχή τους στη  
              Σχολική  Επιτροπή Μονάδων Α/θμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου
              Χαλκιδέων;
-         Ενημερώσατε με κάποιο τρόπο (π.χ. μέσω της ιστοσελίδας της
     Διεύθυνσης) τους συναδέλφους Διευθυντές για τη δυνατότητα να  
     συμμετέχουν  στη Σχολική  Επιτροπή Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης  
     του Δήμου Χαλκιδέων;
-         Ενημερώσατε μέσω του Διαδικτύου ή Εγκυκλίου τους συναδέλφους μας   
     για την όποια  σχετική απόφαση λάβατε; Αναρτήσατε την απόφαση
επιλογής των εκπροσώπων στη Διαύγεια;
-         Αναρτήσατε τον πίνακα κατ’ αρχαιότητα των Διευθυντών που υπηρετούν σε σχολικές Μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων έτσι ώστε η απόφασή σας να μη μπορεί να αμφισβητηθεί;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το λάθος δεν ήταν σκόπιμο και ζητάμε να μας απαντήσετε άμεσα στα παραπάνω ερωτήματα και να τροποποιήσετε την προηγούμενη  απόφασή σας.
 Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

 Λούκας Παναγιώτης                                      Μπλέτσας Χρήστος
         




         

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης


   Χαλκίδα   24-10- 2011
                                            
  Προς :  Μέλη μας
   
 
Θέμα :   Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

          Επειδή ο συνδικαλισμός είναι και πολιτισμός και  όπως προβλέπεται από το άρθρο 3/παρ. στ΄ του καταστατικού του Συλλόγου μας «οργανώνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις κτλ …» το Δ. Σ. του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφαση συνεχίζει και φέτος τις  θεατρικές του εξορμήσεις εξασφαλίζοντας στα μέλη του ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις με όσο το δυνατόν μικρότερο οικονομικό κόστος.
          Ο Σύλλογός μας διοργανώνει  το Σάββατο 5 Νοεμβρίου  2011  την   παρακολούθηση   της  θεατρικής  παράστασης « Χάρολντ και Μοντ », στο θέατρο « Θέατρο Μουσούρη », σε σκηνοθεσία Π. Ζούλια. Παίζουν οι ηθοποιοί : Άννα Παναγιωτοπούλου, Πέτρος Φιλιππίδης, Έρση Μαλικένζου, Γιάννης Δεγαίτης, Τάκης Παπαματθαίου, Άννα Μονογιού, Ηλίας Γιαννάκης, Σπύρος Παππάς, Γιώργος Τσούρμας και Κατερίνα Δημάδη.

Τιμή: Εισιτήριο θεατρικής παράστασης και μεταφοράς με λεωφορείο 22 € το άτομο.
Αναχώρηση μπροστά  από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου)  στις 16:00

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή  4 Νοεμβρίου 2011 στα γραφεία του Συλλόγου, τηλ. 2221021548, από Δευτέρα έως και Πέμπτη από 19:30 μέχρι 21:30 και στους συναδέλφους Χατζημιχαηλίδου Τασούλα, τηλ. 6974193754 και Λούκα  Παναγιώτη, τηλ. 6973347908.

ΓΙΑ   ΤΟ    Δ. Σ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Δ.Ο.Ε.: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Ανακοίνωση
Συνάδελφοι,
            Το τεράστιο ποτάμι οργής του κόσμου της εργασίας, οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί - διαδηλωτές των μεγαλύτερων συγκεντρώσεων σε όγκο, παλμό και αγανάκτηση που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη χώρα, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενωτικού αγώνα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ανάλγητες πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε. και Τρόικας. Αγώνα που πρέπει να έχει προσανατολισμό την ανατροπή όλων των αντικοινωνικών πολιτικών αλλά και αυτών που τις εφαρμόζουν, μετατρέποντας σε κόλαση τη ζωή μας και υποθηκεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς.
            Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών - των χειρότερα αμειβόμενων δημοσίων υπαλλήλων - παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα ήταν ανεπανάληπτη. Τα τεράστια ανοιχτά ζητήματα στην εκπαίδευση μαζί με τις ανάλγητες πολιτικές συρρίκνωσης και λιτότητας αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα της εκπαιδευτικής έκρηξης.
            Ο αγώνας όμως πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο και μορφή και για να έχει επιτυχία χρειάζεται την ενεργητική συμμετοχή όλων. Κανείς δεν περισσεύει αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την εκπαίδευση και τον τόπο.  Σε αυτά τα πλαίσια και με στόχο τη δημιουργία του πλατύτερου δυνατού μετώπου καλούμε την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να αναλάβει το συντονισμό όλων των εργαζόμενων σε αγώνα διαρκείας μέχρι την τελική νίκη. Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη συνέχιση σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις του μετώπου εκπαίδευσης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Το ΔΣ της ΔΟΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση, έστειλε περήφανη, εργατική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Τρόικα, στην πλουτοκρατία.
Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει την οργανωμένη, δολοφονική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, που ήταν και επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους που μετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 20/10/11, από παρακρατικούς μηχανισμούς, που κρύβονται κάτω από την «κουκούλα», στους οποίους συνυπάρχουν αναρχοφασιστοειδή, ακροδεξιοί, χούλιγκανς από τους συνδέσμους των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Δεν τα κατάφεραν! Απωθήθηκαν από την περιφρούρηση της διαδήλωσης, παρά το γεγονός ότι εκτόξευσαν εναντίον της μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, δηλαδή όπλα που έχουν στα χέρια τους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους!
Πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να τους επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο επικίνδυνος, προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων στο κίνημα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με ορισμένα νέα παιδιά που παρασύρονται μέσα στην «κουκούλα». Το θέμα έχει να κάνει με την οργανωμένη δράση παρακρατικών μηχανισμών, με σκοπό το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Μέσα τους δραστηριοποιούνται, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.
Η περιφρούρηση του εργατικού κινήματος μας αφορά όλους! Αποτελεί υποχρέωση κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας, κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης να καταδικάσει τον προβοκατόρικο ρόλο της «κουκούλας». Κάθε δύναμη κρίνεται από την στάση που κρατάει στο ζήτημα αυτό.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού οικοδόμου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε στον αγώνα για το δίκιο της τάξης του. Ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πάνω από 80 τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που χτυπήθηκαν κατά την ώρα της διαδήλωσης.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


Δ.Α.Κ.Ε.  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ
                                                          
20/10/2011




ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


Η ΔΑΚΕ/Π.Ε. Χαλκίδας εκφράζει βαθιά θλίψη και οργή για το θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος διαδήλωνε και αγωνιζόταν για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων έξω από τη Βουλή.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος  και στην πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκε.
Ταυτόχρονα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας.

Από τη ΔΑΚΕ/Π.Ε  Χαλκίδας


Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ «ΛΗΣΤΕΙΑ» ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ – 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ


Δ.Α.Κ.Ε.  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ 
                                     19/10/2011


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ «ΛΗΣΤΕΙΑ» ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ
2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ – 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

Τα δύο (2) τελευταία χρόνια (εφαρμογή Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμου, νέο Μισθολόγιο - «φτωχολόγιο») οι περικοπές στους μισθούς μας αγγίζουν το 40%.
Σε χρηματικό ποσό φτάνουν και τις 5.300€ το έτος!!!
Σε αυτές τις απώλειες δεν υπολογίζεται η λεηλασία που έχουμε υποστεί από τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές (17 χαράτσια τους τελευταίους 15 μήνες) και τον καλπασμό της ακρίβειας.
Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο δεν θα είναι τα τελευταία.
Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έναντι των δανειστών μας, με υπόδειξη της Τρόικας, επιφέρουν τη λήψη νέων, κοινωνικά άδικων και επώδυνων μέτρων. 
Ακρίβεια, ύφεση, ανεργία είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ.
Είναι φανερό ότι ξεκάθαρη και σαφής πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα από μισθούς και συντάξεις. Να εξαθλιωθεί κι άλλο η ζωή μας. Να απομυζήσουν ό,τι απέμεινε από τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν θα τους αφήσουμε!
Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας!


Από τη ΔΑΚΕ/Π.Ε.


Οι παρακάτω πίνακες εμφανίζουν τις απώλειες στις αποδοχές μας.



ΑΓΑΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Έτη Υπηρ.
Μηνιαίες Καθαρές Αποδοχές 2009
Μηνιαίες Καθαρές Αποδοχές 2011 - Νέο Μισθολόγιο
Μηνιαία Απώλεια
(%)
Ετήσιες Καθαρές Αποδοχές 2009
Ετήσιες Καθαρές Αποδοχές 2011 - Νέο Μισθολόγιο
Ετήσια Απώλεια
(%)
0
1.026 €
660 €
-366 €
-36%
13.921 €
8.700 €
-5.221 €
-38%
5
1.240 €
875 €
-365 €
-29%
16.569 €
11.272 €
-5.297 €
-32%
10
1.288 €
980 €
-308 €
-24%
17.591 €
12.524 €
-5.067 €
-29%
15
1.360 €
1.110 €
-250 €
-18%
18.281 €
14.072 €
-4.209 €
-23%
20
1.449 €
1.151 €
-298 €
-21%
19.512 €
14.560 €
-4.952 €
-25%
25
1.521 €
1.304 €
-217 €
-14%
20.548 €
16.380 €
-4.168 €
-20%
30
1.569 €
1.348 €
-221 €
-14%
21.224 €
16.904 €
-4.320 €
-20%
35
1.617 €
1.394 €
-223 €
-14%
21.918 €
17.480 €
-4.438 €
-20%









ΕΓΓΑΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ
Έτη Υπηρ.
Μηνιαίες Καθαρές Αποδοχές 2009
Μηνιαίες Καθαρές Αποδοχές 2011 - Νέο Μισθολόγιο
Μηνιαία Απώλεια
(%)
Ετήσιες Καθαρές Αποδοχές 2009
Ετήσιες Καθαρές Αποδοχές 2011 - Νέο Μισθολόγιο
Ετήσια Απώλεια
(%)
0
1.073 €
709 €
-364 €
-34%
14.504 €
9.296 €
-5.208 €
-36%
5
1.292 €
928 €
-364 €
-28%
17.212 €
11.920 €
-5.292 €
-31%
10
1.340 €
1.029 €
-311 €
-23%
17.902 €
13.120 €
-4.782 €
-27%
15
1.412 €
1.160 €
-252 €
-18%
18.924 €
14.688 €
-4.236 €
-22%
20
1.506 €
1.205 €
-301 €
-20%
20.211 €
15.216 €
-4.995 €
-25%
25
1.578 €
1.354 €
-224 €
-14%
21.247 €
17.012 €
-4.235 €
-20%
30
1.626 €
1.399 €
-227 €
-14%
21.923 €
17.548 €
-4.375 €
-20%
35
1.674 €
1.485 €
-189 €
-11%
22.617 €
18.108 €
-4.509 €
-20%









ΕΓΓΑΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ
Έτη Υπηρ.
Μηνιαίες Καθαρές Αποδοχές 2009
Μηνιαίες Καθαρές Αποδοχές 2011 - Νέο Μισθολόγιο
Μηνιαία Απώλεια
(%)
Ετήσιες Καθαρές Αποδοχές 2009
Ετήσιες Καθαρές Αποδοχές 2011 - Νέο Μισθολόγιο
Ετήσια Απώλεια
(%)
0
1.100 €
737 €
-363 €
-33%
14.864 €
9.648 €
-5.216 €
-35%
5
1.321 €
959 €
-362 €
-27%
17.593 €
12.304 €
-5.289 €
-30%
10
1.370 €
1.059 €
-311 €
-23%
18.283 €
13.492 €
-4.791 €
-26%
15
1.442 €
1.189 €
-253 €
-18%
19.305 €
15.036 €
-4.269 €
-22%
20
1.537 €
1.236 €
-301 €
-20%
20.611 €
15.596 €
-5.015 €
-24%
25
1.609 €
1.384 €
-225 €
-14%
21.647 €
17.356 €
-4.291 €
-20%
30
1.657 €
1.429 €
-228 €
-14%
22.323 €
17.888 €
-4.435 €
-20%
35
1.705 €
1.475 €
-230 €
-13%
23.017 €
18.464 €
-4.553 €
-20%





Από τη ΔΑΚΕ/Π.Ε.