Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πίνακες αιτήσεων βελτίωσης ή οριστικής τοποθέτησης εντός ΠΥΣΠΕ Εύβοιας

Σας κοινοποιούμε τους πίνακες με τα στοιχεία και τις μονάδες μετάθεσης των αιτούμενων βελτίωσης ή οριστικής τοποθέτησης εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Διεύθυνσης Π.Ε. Εύβοιας.
Για τυχόν ενστάσεις, η προθεσμία υποβολής λήγει την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.
Σχετικά έγγραφα:

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ραδιοφωνική συνέντευξη μου στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη

Για να ακούσετε τη συνέντευξη πατήστε εδώ

Ομιλία Θανάση Κατσίμπελη στην 83η ΓΣ της Δ.Ο.Ε. με θέμα το νέο πειθαρχικό δίκαιο

Νέο πειθαρχικό δίκαιο και εκπαιδευτικοί
Συνάδελφοι καλημέρα.
Ονομάζομαι Θανάσης Κατσίμπελης και εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου από το Σύλλογο του Πύργου. 
Ως γενική παρατήρηση στο θέμα του νέου νομοθετικού πλαισίου που μας επέβαλαν τα τελευταία χρόνια από το 2010 και μετά έχω να πω πως δυστυχώς διαπιστώνω πως δεν έχει ενημερωθεί ο κλάδος για όλους τους νόμους που πέρασαν

Νάστος Γιώργος, αιρετός Α/ΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας, Ομιλία στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. Κυριακή 22 Ιουνίου 2014


Νάστος Γιώργος, αιρετός Α/ΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας, Ομιλία στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.  Κυριακή 22 Ιουνίου 2014.

(Κριτική των πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.)

 

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Παληγιάννης Βασίλης : Την Τετάρτη 2/7/14 η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις Μεταθέσεις.


Την Τετάρτη 2/7/14 η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για τις Μεταθέσεις

Έως τις 11/7/2014 η ανακοίνωσή τους

           

Καμία συμμετοχή στα εξ αποστάσεως σεμινάρια, από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Καμία συμμετοχή στα εξ αποστάσεως σεμινάρια
 
Συνάντηση Διευθυντών πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, προκειμένου να συγκροτήσουμε ενιαία στάση απέναντι στο νέο τρόπο επιμόρφωσης εξ αποστάσεως, που επιχειρεί το Υπουργείο.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η απόφαση της 83ης Γενικής Συνέλευσης για τις περιβόητες εξ αποστάσεως "επιμορφώσεις"

Εντείνεται τις ημέρες αυτές το φαινόμενο της κλήσης των εκπαιδευτικών σε ποικίλες κατηγορίες επιμορφώσεων μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.    
  Εκπαιδευτικοί καλούνται σε επιμορφωτικές δράσεις μετά τη λήξη του διδακτικού έτους. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων σε επιμόρφωση για την αξιολόγηση. Σε όλη την Ελλάδα οι Περιφερειακοί Διευθυντές καλούν εγγράφως τους Διευθυντές των σχολείων ώστε να υλοποιήσουν την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση. 

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η ομιλία μου στην 83η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ονομάζομαι Μπλέτσας Χρήστος κι εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Κλάδος είναι πολλά και ο χρόνος που έχω στη διάθεσή μου είναι περιορισμένος θα προσπαθήσω να αναφερθώ σε όσα, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο σημαντικά. Ασφαλώς κάποια θέματα έχουν αναφερθεί από τους προλαλήσαντες και προσυπογράφω τις σκέψεις και τις θέσεις τους.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Οι εγκύκλιοι αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και σε φορείς

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΟΡΕΙΣ 2014-2015

Έντυπο αίτησης απόσπασης ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ-2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΙΔ. ΑΓ. ΕΚΠ. 14 – 15 7Ι2Β9-2Ρ4

ΕΝΤΥΠΟ_ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ_2014 ΣΜΕΑΕ

ΕΝΤΥΠΟ_ΑΠΟΣΠ_ΚΕΔΔΥ 2014

Πηγή : Γιώργος Γκουτζαμάνης

« Εξ' αποστάσεως επιμόρφωση των διευθυντών για την αξιολόγηση» από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη δυναμική αντίσταση της πλειοψηφίας των Διευθυντών στην πραγματοποίηση των διημερίδων για την αξιολόγηση.
Καλούμε όλους τους Διευθυντές να συνεχίσουν την αγωνιστική στάση τους και να μην συμμετέχουν στην  εξ΄ αποστάσεως επιμόρφωση.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Διημερίδα Διευθυντών...ψεύτικα διλλήματα

Διημερίδα Διευθυντών…. ψεύτικα διλλήματα

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο και η δεύτερη διημερίδα για την αξιολόγηση για τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας .

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση που κράτησαν οι 18 από τους 26 Διευθυντές των σχολικών μονάδων οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο σεμινάριο, δηλώνοντας απεργία για δεύτερη φορά.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Δ.Ο.Ε.: Αίτημα για ανάληψη καθηκόντων των αποσπασμένων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά με φαξ

Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, είναι τραγικό να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομικές θυσίες για γραφειοκρατικούς, καθαρά, λόγους.

Δ.Ο.Ε.: Επιμόρφωση Διευθυντών κάτω από «πέπλο μυστηρίου» για την αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιμόρφωση Διευθυντών κάτω από «πέπλο μυστηρίου»  για την αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής.   
 
  Μέσα σε ένα τραγελαφικό κλίμα μυστηρίου, κουτοπονηριάς μα πάνω απ' όλα υποτίμησης του ρόλου και της νοημοσύνης των εκπαιδευτικών, υλοποιείται από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου η επιμόρφωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής για την αξιολόγηση.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση για τις επαναληπτικές διημερίδες για την αξιολόγηση από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Ανακοίνωση για τις επαναληπτικές  διημερίδες για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σήμερα  Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και αύριο 17 Ιουνίου 2014 πραγματοποιείται η πρώτη επαναληπτική διημερίδα για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας, που αφορά

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δικαιολογητικά εγγραφής στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία

 Οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών στα Δημοτικά  έχουν ξεκινήσει την 1 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις  21 του μ΄ν α  .
Α΄ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Σύμφωνα με τις διατάξεις της §2 του άρθρου 7 του Π.Δ. 200/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δ.Ο.Ε.: Ο αγώνας για την ακύρωση στην πράξη της Α.Ε.Ε. συνεχίζεται

Ο αγώνας για την ακύρωση στην πράξη της Α.Ε.Ε. συνεχίζεται
 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., από την πρώτη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, με μονομερείς ενέργειες και με παντελή απουσία ουσιαστικού διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφάσισε να επιβάλει τη διαδικασία της ΑΕΕ της σχολικής μονάδας  σε σύνδεση με την ατομική αξιολόγηση, στάθηκε ξεκάθαρα απέναντί της και με σειρά αποφάσεων και ενεργειών στόχευσε και στοχεύει στην ακύρωση της επιχείρησης χειραγώγησης του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Δυναμική ακύρωση των σεμιναρίων στο Μαντούδι από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Δυναμική ακύρωση των σεμιναρίων στο Μαντούδι
 
Με δυναμική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει προγραμματίσει η ΔΟΕ, απάντησαν οι Διευθυντές, που κλήθηκαν να συμμετέχουν στην διημερίδα επιμόρφωσης για την αξιολόγηση, στο Μαντούδι.
Έως τώρα κανένα από τα σεμινάρια επιμόρφωσης για την αξιολόγηση δεν υλοποιήθηκε στις σχολικές μονάδες του συλλόγου μας, με την αποφασιστική στάση του συνδικάτου και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Παράσταση κουκλοθέατρου στη Λίμνη Εύβοιας από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

Η ομάδα κουκλοθέατρου του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας συνεχίζει τις δράσεις της, παρουσιάζοντας την παράσταση « ο τρομάρας» στο θεατράκι της Λίμνης την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 12.00π.μ.

Συνδιαλλαγή και επικοινωνία…. ψυχαγωγία και ενδυνάμωση, μέσα από μια παράσταση που η αγάπη και η εξυπνάδα νικούν το φόβο…

Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλα  τα παιδιά… από  εκπαιδευτικούς που νοιάζονται και υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ψυχαγωγία…

ΤΟ ΔΣ

Aντιστεκόμαστε στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται για την αξιολόγηση


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται για την αξιολόγηση και καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του συλλόγου μας, να αντιδράσουν δυναμικά και να μην συμμετέχουν στην  επιμόρφωση στο Μαντούδι την Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Ιουνίου, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ .Για τους συναδέλφους που θέλουν να βρίσκονται στο χώρο του σεμιναρίου ισχύει η τρίωρη στάση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στο Εργατικό Κέντρο στις 7.00μ.μ.
Σκοπός της συνέλευσης είναι να συζητηθούν τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο και διαλύουν την εκπαίδευση, προκειμένου να διαμορφωθούν προτάσεις, που θα κατατεθούν στη 83η Γενική Συνέλευση του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί στις 22- 25 Ιουνίου στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της ομάδας Κουκλοθέατρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Η ομάδα κουκλοθέατρου του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, παρουσίασε το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου την παράσταση κουκλοθέατρου «ο τρομάρας». Τα χαμόγελα των παιδιών ήταν η επιβεβαίωση μιας επιτυχημένης παράστασης, που είναι το αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, μιας ομάδας εκπαιδευτικών, που δούλεψε με μεράκι όλη τη χρονιά. Η ομάδα κουκλοθέατρου θα κλείσει τη φετινή χρονιά με την μεταφορά της παράστασης την Κυριακή 15 Ιουνίου στη Λίμνη.
Οι εκπαιδευτικοί απαντούν στην αυταρχική πολιτική και την απαξίωση, με δράσεις συλλογικές, με αξίες και όραμα, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση της δημοκρατίας και της αξιοκρατίας.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Δ.Ο.Ε. : Επιμόρφωση Στελεχών Εκπαίδευσης εκτός εργασιακού ωραρίου

ΘΕΜΑ : «Επιμόρφωση  Στελεχών Εκπαίδευσης εκτός εργασιακού ωραρίου»

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λαμβάνοντας υπόψη του τα ερωτήματα πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με την πραγματοποίηση διημερίδων στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματοςΕπιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» που αφορά  τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε όλους τους νομούς της χώρας, εκτός ωραρίου εργασίας
Τονίζει για μια ακόμη φορά
ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ασκήσει έργο ή να παρακολουθήσει την