Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

ΘΕΜΑ  : «Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων»


          Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας συνεχίζοντας τις φετινές θεατρικές του εξορμήσεις προγραμμάτισε :
Α. για το Σάββατο 07 Μαρτίου 2015 το αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «O Γυάλινος Κόσμος»  στο Θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Στέλλα Βογιατζάκη..

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

11.045 συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία 5 χρόνια στην Π.Ε. Η ανάγκη μόνιμων διορισμών, του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Παληγιάννη Βασίλη

11.045 συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία 5 χρόνια στην Π.Ε.
Η ανάγκη μόνιμων διορισμών

Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας από το 2010 έως και το 2014 συνταξιοδοτήθηκαν 11.045 εκπαιδευτικοί Π.Ε. Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Σχολιο για τις δηλώσεις - συμβουλές του Υπουργού Παιδείας


Ο Υπουργός Παιδείας είπε "Ζητώ και από τους γονείς και τους μαθητές, όταν βάζουν στις επιλογές τους πανεπιστήμια που είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, να φροντίσουν να έχουν κατ' αρχήν τη δυνατότητα να φοιτήσουν τα παιδιά τους εκεί". 
Κι εγώ που νόμιζα ότι είναι ευθύνη του Κράτους να παρέχει ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά!! Δηλαδή, υπουργέ μου, ένα φτωχό παιδί πχ από τη Ρόδο δε μπορεί να πάει να σπουδάσει Ιατρική στην Πάτρα; Ένα φτωχό παιδί από Χαλκίδα δε δικαιούται να δηλώσει μια σχολή της Θεσσαλονίκης; Άσε τις «συμβουλές» και κοίτα τι θα κάνεις για να μπορούμε όλοι να σπουδάζουμε χωρίς να πληρώνει μια περιουσία η οικογένειά μας!

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση ομάδας Φιλαναγνωσίας

Συνάντηση ομάδας Φιλαναγνωσίας

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας θα πραγματοποιήσει συνάντηση τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στις 6.30μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Στη συνάντηση θα οργανωθούν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα.

Δ.Ο.Ε.: Καταβολή επιμισθίου αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Δ.Ο.Ε.: Καταβολή επιμισθίου αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των επιμισθίων από το Νοέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα στους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού.
            Θεωρούμε ότι η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους συναδέλφους μας, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους υποχρεώσεις, ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες.
            Ζητάμε την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τους λόγους καθυστέρησης και τις ενέργειές σας.



Δ.Ο.Ε.: Σύνταξη πληρεξούσιου για εκδίκαση αίτησης ακύρωσης

ΘΕΜΑ : Σύνταξη πληρεξούσιου για εκδίκαση αίτησης ακύρωσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Σας ενημερώνουμε ότι στις 19/1/2015 εκδικάστηκε από το Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης κατά των υποχρεωτικών μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τις Διευθύνσεις Α', Β΄ και Γ΄ Αθήνας προς τις Διευθύνσεις Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, που έγιναν το Σεπτέμβριο του 2014 και ο φάκελος της υποθέσεως θα κλείσει στις 10/2/2015.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

2.600 τα κενά εκπαιδευτικών στην Π.Ε. από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη

2.600 τα κενά εκπαιδευτικών στην Π.Ε.
Αν και βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου, δυστυχώς τα κενά εκπαιδευτικών ανέρχονται σε 2.600. Συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, από τη Γενική Εκπαίδευση απουσιάζουν 973 εκπαιδευτικοί και από την Ειδική Αγωγή 1.615.
Δεν χρειάζονται λόγια…
Η νέα πολιτική ηγεσία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των κενών με τη διασφάλιση νέων πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Δ.Ο.Ε. : Σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας σχετικά με την υπεροχή των ιδιωτικών σχολείων

Με έκπληξη και αγανάκτηση οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης άκουσαν, τη δεύτερη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή για τα ζητήματα της εκπαίδευσης (9-2-2015), τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά μεταξύ άλλων να τονίζει:
«… καλά σχολεία την εποχή μου ήταν τα δημόσια, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα αν μου επιτρέπεται η σχετική μεγαλοστομία είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα, καλά σχολεία είναι τα ιδιωτικά, αυτό είναι τραγικό, είναι τραγικό αυτό, πρέπει να αντιστραφεί αυτή η σχέση, αλλά για να αντιστραφεί αυτή η σχέση δεν μπορεί να γίνει δια διατάγματος, δια της ισοπέδωσης, διότι όλοι το ίδιο είναι άρα θα πάρουν όλοι το βραβείο Νόμπελ…».

ΔΟΕ: Να ακυρωθεί η απόφαση Λοβέρδου για τις αμοιβές των στελεχών που υλοποίησαν την αξιολόγηση

Στις 26 Ιανουαρίου 2015, μια μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο βουλευτής πλέον, τέως Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος , υπέγραψε απόφαση με τον τίτλο «Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 - Οριζόντια Πράξη».  Με την απόφαση αυτή εγκρίνονται κονδύλια για την παροχή υπηρεσιών «εκτός ωραρίου εργασίας» από 15-3-2014 έως 31-10-2015  για  «στελέχη» της Εκπαίδευσης (διευθυντές Π.Ε και Σχολικοί Σύμβουλοι) που ενάντια στις αποφάσεις του Κλάδου εργάστηκαν για την εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα συγκρούστηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιστεκόμενο μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης και την επαναφορά στον επιθεωρητισμό, υπερασπιζόμενο το δημόσιο σχολείο της παιδαγωγικής ελευθερίας, καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του τέως Υπουργού Παιδείας και ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την άμεση ακύρωσή της.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Νέος πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. ο Θανάσης Κικινής



Συγχαρητήρια στον Θανάση Κικινή για την εκλογή του στη θέση προέδρου της Δ.Ο.Ε.! Θανάση, γίνεσαι πρόεδρος σε μια από τις δύσκολες στιγμές για τον Κλάδο! Καλή δύναμη!

Συνοπτικό υπόμνημα της Δ.Ο.Ε. για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κύριοι Υπουργοί

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με έγγραφό του στις 29 Ιανουαρίου, αμέσως μόλις αναλάβατε τα καθήκοντά σας, ζήτησε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να καταθέσει, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, τις απόψεις του κλάδου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για όλα τα μεγάλης σημασίας ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν.
  Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί, όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, μετά την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015


Ενημέρωση για το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την  Τρίτη 10/2 και κάθε δεύτερη Τρίτη στις 19:15-20:15, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιείται μουσικό εργαστήρι με κύριο στόχο την εξοικείωση με το ρυθμό, την καλλιέργεια της ακοής , την κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, τη δημιουργία ορχήστρας και τη σύνθεση μουσικής. Η προσέγγιση θα γίνεται πάντα μέσω παιχνιδιού.
Υπεύθυνη της δράσης θα είναι η μουσικός Χρύσα Βρακά.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ψήφισμα από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Ψήφισμα για τα παιδιά Ρομά

Τα δικαιώματα των παιδιών ν’ απολαμβάνουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο υγείας, στοιχειώδη περίθαλψη, θρεπτικές τροφές και καθαρό πόσιμο νερό, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, φύλο και γλώσσα είναι αυτονόητα και έχουν κατοχυρωθεί στη χώρα μας από το 1992, όταν κυρώθηκε με τον ν. 2101 η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 Στην πόλη της Χαλκίδας η διασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων για τα παιδιά της ευάλωτης ομάδας των Ρομά είναι αμφίβολη. Στον οικισμό της «Χαραυγής» έχουν ν’ αντιμετωπίσουν την καθημερινή έκθεση σε άμεσους κινδύνους για την υγεία τους, αφού στερούνται το πιο φτηνό κοινό αγαθό: το νερό.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί την Πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο, Νομαρχία, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) να επιληφθούν της λύσης των προβλημάτων τους και της εφαρογής των νόμων για τα δικαιώματα του παιδιού χωρίς να εξαιρούνται τα παιδιά των οικογενειών Ρομά.



Το ΔΣ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Δ.Ο.Ε.: Ενέργειες έπειτα από την αναμόρφωση των πινάκων αναπληρωτών με βάση τις διατάξεις του Ν. 4316/2014

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με έγγραφό του στις 20/1/2015 προς την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασε την αντίθεσή του στην εφαρμογή, στη μέση της σχολικής χρονιάς, των ρυθμίσεων του Ν.4316/2014 σύμφωνα με τις οποίες άλλαξε ο τρόπος κατάταξης στους πί
νακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν αποκτήσει πτυχίο στην ίδια εξεταστική περίοδο. Το ζήτημα αυτό θα τεθεί και στη νέα πολιτική ηγεσία, με την πρώτη ευκαιρία, με την ελπίδα να δοθεί μια λύση που να αποκαθιστά τις αδικίες που δημιουργήθηκαν σε βάρος των εκπαιδευτικών για τους οποίους τα δεδομένα σε σχέση με την πρόσληψή τους ανατράπηκαν αιφνιδιαστικά.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Παιδικές Θεατρικές Παραστάσεις από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Παιδικές Θεατρικές Παραστάσεις

Συνεχίζοντας την πετυχημένη δραστηριότητα του συλλόγου μας, η οποία φέρνει σε επαφή τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας, με ποιοτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις το Δ.Σ. αποφάσισε να φιλοξενήσει  την παράσταση, «Η γοργόνα και το θαλασσάκι» της Παιδικής Σκηνής «Κιβωτός» του Θεάτρου Πειραιώς 131.

Ανακοίνωση για Μουσικό εργαστήρι από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Ανακοίνωση για Μουσικό εργαστήρι

Στα πλαίσια του Μουσικού Εργαστηρίου, ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί την Τετάρτη 04/02 στις 4:30μμ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, τους δάσκαλους και νηπιαγωγούς του Συλλόγου μας, σε μια νέα συνάντηση για τη δημιουργία Μουσικού Συνόλου.
Σκοπός της ομάδας θα είναι η έκφραση και ψυχαγωγία μέσα από τη μελέτη και ερμηνεία μουσικών κομματιών που θα ορίζονται ανάλογα με τις μουσικές προτιμήσεις των μελών της ομάδας και το γνωστικό επίπεδο πάνω σε κάποιο μουσικό όργανο. 

Υπεύθυνη της ομάδας είναι η μουσικός Βάλια Σεβροπούλου.


Το ΔΣ