Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ: Πίσω από τις λέξεις κρύβεται η αλαζονεία και η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη (Τσίπρα)


28/05/2012

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ:
Πίσω από τις λέξεις
κρύβεται η αλαζονεία και η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη (Τσίπρα)
Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Μαΐου 2012, στα γραφεία της ΔΟΕ συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αίτημά τους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ. της ΔΟΕ για τα τρέχοντα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν, επιγραμματικά, σημεία από το υπό διαμόρφωση(!!!) πρόγραμμα για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν τα μέλη της αντιπροσωπείας δέχτηκαν ερωτήσεις.
Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της δεύτερης θέσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου βρίσκεται έντονα στην επικαιρότητα,  επενδύοντας πολιτικά στο λαϊκισμό και στη διγλωσσία. Είναι εμφανής η αλαζονεία  που διέπει τον επικεφαλής και την ηγετική ομάδα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώην κομμουνιστές, ακροαριστεροί, θλιβεροί καιροσκόποι με θολή ιδεολογία, τείνουν να γίνουν επικίνδυνοι για τον τόπο με τις ανεύθυνες και ουτοπικές θέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του βρίσκονται σε σύγχυση και επιδιώκουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα λειτουργώντας ως πολιτικοί «χαμαιλέοντες».
Δεν απάντησαν στα ερωτήματα που τους έθεσαν τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Πού θα βρουν τα χρήματα για να ασκήσουν πολιτική για την Παιδεία;


Δεν έχουν συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και λειτουργούν αλαζονικά, κοροϊδεύοντας, δελεάζοντας τον ελληνικό λαό.
Ιδού οι επικίνδυνες ανακολουθίες και η διγλωσσία του κου Τσίπρα και των στελεχών του: 
Για το μνημόνιο
·      «Εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Το μνημόνιο δεν διαπραγματεύεται, η κόλαση δεν διαπραγματεύεται. Μιλάμε για ακύρωση του μνημονίου, καταγγελία της δανειακής σύμβασης…», Αλ. Τσίπρας, διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο (29/04).
·      «Η λύση είναι μία: επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είτε βρίσκεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είτε σε κράτη, η αναστολή εξυπηρέτησης του υπόλοιπου ώσπου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη, και η εξυπηρέτησή του με ευνοϊκότερους όρους και ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται να αξιοποιηθεί κάθε μέσο, ακόμα και η διακοπή της πληρωμής». (ΕΠ, σελ. 4)
·      «Μας λένε ότι δεν υπάρχουν πόροι. Λένε ψέματα! Πόροι μπορούν να απελευθερωθούν: Με αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους, διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης». (ΕΠ, σελ. 2)
·      «Τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, οι στενές σχέσεις με πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που έχουν τις ίδιες θέσεις και ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Αν δεν καταφέρουμε να τους πείσουμε, θα δούμε τι επιλογές έχουμε», Αλ. Τσίπρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (14.05).
·      «Εμείς την τρόικα θα την απελάσουμε από τη χώρα. Δεν θα πάμε να τους τα πούμε. Θα την απελάσουμε, γιατί είναι επικίνδυνοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι κάτι υπαλληλίσκοι δεύτερης κλάσης και δεύτερης γραμμής», Αλ. Τσίπρας στο ΣΚΑΙ (7/02).
·      «Για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ», Μ. Γλέζος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αnt1 (16.05).
·      «Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν χρέη; Εμείς αμφισβητούμε ότι υπάρχουν. Δεν υπάρχουν χρέη!», Μ. Γλέζος  στο Ράδιο 9 (15.05).
·      «Όσοι πολίτες έχουν εισόδημα πάνω από ένα όριο (το οποίο έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως) θα καταβάλουν 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, θα καταβάλουν το ίδιο ποσό υποχρεωτικά», Μ. Γλέζος, www.skai.gr (12.05).

Πολιτική ασυνέπεια  και άλλες προγραμματικές εξαγγελίες!!!
·      Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε μετεκλογικά τα πάντα για να υπάρξει ακυβερνησία.
·      «Τα χαράτσια θα ακυρωθούν (…) Ναι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Βεβαίως». Δ. Στρατούλης, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ΒΗΜΑ 99,5 (08.05).  Την επομένη, όμως, (09.05) ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πάλι το ΒΗΜΑ 99,5 το διαψεύδει: «Δεν υπάρχει τέτοια εξαγγελία  στο πρόγραμμά μας».
·      «Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες. Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
·      «Αναγνώριση της ‘‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’ με το συνταγματικό της όνομα», θέσεις της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (18.11.11). 


Τα συμπεράσματα δικά σας.



Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : 2η Περιφερειακή συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων Πρ/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας


Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία παρουσιάζοντας χορούς από την Εύβοια στη 2η Περιφερειακή συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων Πρ/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπ/κών Πρ/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας.
Στην εκδήλωση εκτός από τον Σύλλογό μας συμμετείχαν και οι Σύλλογοι Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, Λιβαδειάς, Ευρυτανίας και Θήβας.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στις 06-06-2012


 24-05-2012   
                                                                      
Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στις 06-06-2012

    Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί τα μέλη της κι όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
Θέματα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας είναι :

·        Πεπραγμένα-Προϋπολογισμός- Ενημέρωση από αιρετούς.
·        Επαγγελματικά – Εκπαιδευτικά
·        Οργανωτικά
·        Διεκδικητικό πλαίσιο – Πρόγραμμα δράσης  2012 – 2013


Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας, όπως κάθε χρόνο, ζήτησε να πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση το πρωί της ίδιας μέρας.
Ευτυχώς φέτος η πρότασή μας έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. (υπέρ της πρότασης τάχθηκε το Τελευταίο Θρανίο, κατά η ΠΑΣΚ).
Δυστυχώς όμως, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Νομού μας, αντίθετα με την πρακτική όλων των άλλων ΠΥΣΠΕ και για τους δικούς του λόγους, αρνήθηκε να δώσει άδεια για την πραγματοποίησή της το πρωί της 6ης Ιουνίου 2012. 
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση όλων των συναδέλφων είναι μονόδρομος, είναι απαραίτητη και ουσιαστική όσο ποτέ άλλοτε.
Τα προβλήματα του κλάδου και της ελληνικής κοινωνίας είναι τεράστια και αγγίζουν τον καθένα από εμάς.

Συμμετέχουμε  - Προτείνουμε – Διεκδικούμε

Το οφείλουμε στην Ελλάδα, το οφείλουμε στα παιδιά μας.


 Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας



Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Θεοδουλίδης Χρήστος : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ 2012 ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ


    Θεοδουλίδης   Χρήστος

Αιρετό μέλος  Π.Υ.Σ.Π.Ε.  ν. Ευβοίας                                                           
Τηλ.  6972 869316   6981722090 .                                          Χαλκίδα, 24-5-2012                        
e-mail: theodoulidis@sch.gr
                          
                                                                                                       ΠΡΟΣ: Εκπαιδευτικούς Π.Ε. Ευβοίας             
                                                                                                                                                                       
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ 2012 ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ

      Σας ενημερώνω ότι το ΠΥΣΠΕ Ν. Ευβοίας δεν έχει ακόμα συνεδριάσει για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπ/σης που ανήκουν οργανικά στο νομό μας (οργανικά κενά – υπεραριθμίες - μεταθέσεις). Ο λόγος της καθυστέρησης αυτής οφείλεται στην απαγόρευση να πραγματοποιούνται υπηρεσιακές μεταβολές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει αίτημα προς την τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας για την εξαίρεση της εκπαίδευσης από την απαγόρευση αυτή.  Μόλις γίνει άρση της απαγόρευσης, το ΠΥΣΠΕ  Ν. Ευβοίας θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη διαδικασία των μεταθέσεων με την παρακάτω σειρά:

Α. ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ :
    Το Συμβούλιο θα συντάξει πίνακες των κενών οργανικών θέσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τις κενές θέσεις που προέκυψαν κατά σχολική μονάδα από τη διαδικασία των μεταθέσεων από νομό σε νομό. Κατά τη σύνταξη των παραπάνω πινάκων σίγουρα θα διαπιστωθούν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί σε σχολικές μονάδες του νομού μας (λόγω υποβιβασμών) και η τοποθέτηση τους θα προηγηθεί των μεταθέσεων - οριστικών τοποθετήσεων.

Β. ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ:
1.    Πρώτα θα κληθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί του ιδίου κλάδου που ανήκουν οργανικά στο σχολείο, όπου διαπιστώθηκε η υπεραριθμία, να δηλώσουν εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών (από την ημερομηνία γνωστοποίησης των υπεραριθμιών των σχολικών μονάδων) αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως υπεράριθμοι.
2.   Στη συνέχεια το Συμβούλιο, σε επόμενη συνεδρίασή του, θα χαρακτηρίσει ονομαστικά τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς κατά σχολική μονάδα.
Οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι θα κληθούν εκ νέου να υποβάλλουν δήλωση τοποθέτησης σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, στις οποίες υφίστανται τα οργανικά κενά. 
Μετά τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών το ΠΥΣΠΕ, σε τρίτη συνεδρίασή του, θα αναμορφώσει τους πίνακες των κενών οργανικών θέσεων κατά το μέρος που τροποποιούνται από τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων.

Γ.    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ    ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ – ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ
     Το Συμβούλιο με ανακοίνωσή του θα καλέσει όλους τους εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση ή δήλωση για οριστική τοποθέτηση καθώς και εκείνους που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές να υποβάλλουν μέσα σε πέντε (5) ημέρες δήλωση, στην οποία να αναγράφουν τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν. Στις δηλώσεις αυτές μπορούν να αναγράφουν κατά σειρά προτίμησης μέχρι είκοσι (20) σχολικές μονάδες.
     Αμέσως μετά το Συμβούλιο θα  συνεδριάσει και θα αποφασίσει για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με την εξής σειρά: α. Μεταθέσεις - οριστικές τοποθετήσεις εκπ/κών των ειδικών κατηγοριών  β. Μεταθέσεις - οριστικές τοποθετήσεις εκπ/κών που αιτούνται μετάθεση εντός νομού, εκπ/κών που πήραν μετάθεση από άλλους νομούς και εκπ/κών που ήταν στη διάθεση.
    Τυχόν λάθη ή παραλείψεις στην απόφαση του ΠΥΣΠΕ, θα επανεξεταστούν ύστερα από αίτηση των ενδιαφερόμενων εκπ/κών. Η αίτηση αυτή που αναφέρεται στη διόρθωση συγκεκριμένων λαθών ή παραλείψεων, υποβάλλεται μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.

Δ.    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
    Μετά την εξέταση των αρχικών αιτήσεων και δηλώσεων  θα  ανακοινωθούν οι θέσεις που εξακολουθούν να παραμένουν κενές.
   Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν δήλωση ΜΟΝΟ  για οριστική τοποθέτηση, εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν σε σχολεία των αρχικών προτιμήσεών τους, μπορούν να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση για τοποθέτηση στις υπόλοιπες αυτές θέσεις μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωσή τους. Η τοποθέτηση αυτών θα γίνει ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους βάσει μορίων.
    Το Συμβούλιο θα  εξετάσει  τις αιτήσεις αυτές μέσα σε πέντε (5) ημέρες και θα οριστικοποιήσει όλες τις αποφάσεις του τελεσίδικα (των μεταθέσεων-οριστικών τοποθετήσεων και των συμπληρωματικών  τοποθετήσεων).

    Η όλη διαδικασία κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί μετά την 21η Ιουνίου 2012. Στην περίπτωση αυτή, οι εκπ/κοί που πήραν μετάθεση στο νομό μας από άλλους νομούς,  θα πρέπει να υποβάλουν  ανάληψη υπηρεσίας στο γραφείο  Διεύθυνσης Π.Ε. Ευβοίας.

    Στις αρχές Ιουνίου, το ΠΥΣΠΕ θα αποφασίσει και για την περίοδο υποβολής αιτήσεων αποσπάσεων εντός νομού. Θα προτείνω στο συμβούλιο η περίοδος αυτή να ξεκινήσει  την 18η Ιουνίου και να τελειώσει 3 μέρες μετά την οριστικοποίηση των μεταθέσεων-οριστικών τοποθετήσεων.



                                                                                       Για περισσότερες πληροφορίες
                                                                                                   στη διάθεσή σας

                                                                                           Θεοδουλίδης Χρήστος
                                                                                 

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 6 Ιουνίου 2012


Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Το Δ.Σ του συλλόγου συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
Η Γενική Συνέλευση θα ασχοληθεί με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης που έχει ορίσει για την 81η Γενική Συνέλευση του κλάδου (22-24 Ιουνίου 2012) η  Δ.Ο.Ε :

·        Πεπραγμένα-Προϋπολογισμός- Ενημέρωση από αιρετούς.
·        Επαγγελματικά – Εκπαιδευτικά
·        Οργανωτικά
·        Διεκδικητικό πλαίσιο – Πρόγραμμα δράσης  2012 – 2013

Για το Δ.Σ.


Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Παληγιάννης Βασίλης : Υπηρεσιακές Μεταβολές Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        
FAX: 210 3442287                           Αθήνα, 20/05/2012

Υπηρεσιακές Μεταβολές Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Μεταθέσεις, αμοιβαίες μεταθέσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις)

Σας ενημερώνω πως είναι βέβαιο ότι στις αρχές αυτής της εβδομάδας, μετά από αίτημα της Υπουργού Παιδείας στην Ειδική τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας, θα υπάρξει εξαίρεση της εκπαίδευσης από την απαγόρευση να πραγματοποιούνται υπηρεσιακές μεταβολές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Το ΚΥΣΠΕ μετά την άρση της απαγόρευσης θα έχει τη δυνατότητα να συνεδριάσει και να συζητήσει τις ενστάσεις μεταθέσεων, τις αμοιβαίες μεταθέσεις και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών.
Σχετικά με τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 21/3/2012 και 4/4/2012, με αποκλειστική ευθύνη της πρώην Υφυπουργού Παιδείας, την αρμοδιότητα των οποίων είχε, δεν υπογράφτηκαν οι σχετικές αποφάσεις αν και δεν εντάσσονταν στις απαγορευτικές διατάξεις που ισχύουν στις προεκλογικές περιόδους,.
Ελπίζω η νέα Υπουργός να τις υπογράψει άμεσα και να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία αυτών των συναδέλφων.
  
Πάντα στη διάθεσή σας
  Παληγιάννης Βασίλης

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Παληγιάννης Βασίλης : Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών - Η αιφνιδιαστική έκδοση των εγκυκλίων αποσπάσεων


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        
FAX: 210 3442287                                                                                    Αθήνα, 19/05/2012

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών - Η αιφνιδιαστική έκδοση των εγκυκλίων αποσπάσεων

Η αιφνιδιαστική έκδοση των εγκυκλίων απόσπασης των εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες και φορείς καθώς επίσης και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά για σκοπιμότητες και έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης του όλου θέματος των αποσπάσεων.
Η νέα πολιτική ηγεσία (Γενικός Γραμματέας και Υπουργός) αδιαφορώντας για τη δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας για ουσιαστική συνεργασία με τους αιρετούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαδικασία μοριοδότησης των αποσπάσεων προχώρησε στην έκδοση των εγκυκλίων απόσπασης χωρίς έστω και τυπικά να ενημερώσει τους Αιρετούς.
Είχα τονίσει κατ’ επανάληψη ότι ιδιαίτερα σήμερα που οι εκπαιδευτικοί βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής τους εξαθλίωσης, οι αποσπάσεις θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, προσοχή και υπευθυνότητα.
Ως αιρετός κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαδικασία και τη μοριοδότηση των κριτηρίων απόσπασης με στόχο να οδηγηθούμε σε ένα πιο δίκαιο, αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα αποσπάσεων. Δυστυχώς και για το σχολικό έτος 2012-2013 οι αποσπάσεις στις υπηρεσίες και φορείς θα πραγματοποιηθούν και πάλι χωρίς μοριοδότηση. Τα γενικά κριτήρια που αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι για το «θεαθήναι».
Ελπίζω πως η αιφνιδιαστική έκδοση της εγκυκλίου να μη συνδέεται με προσπάθεια πλήρους ελέγχου αυτών των αποσπάσεων.
Η εγκύκλιος σχετικά με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έχει συμπεριλάβει αλλαγές που έχουν σχέση με τη μοριοδότηση των χρόνων υπηρεσίας, με τους εκπαιδευτικούς σε χηρεία, την συνυπηρέτηση κλπ. Αλλαγές που δεν αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με βάση τις θέσεις και τις προτάσεις που καταθέσαμε στην επιτροπή ως Αιρετοί του Κλάδου.
Ταυτόχρονα, θέλω να επισημάνω τα εξής:
·        Οι αποσπάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν φέτος εγκαίρως για να μη ζήσουμε και πάλι τις περσινές τραγελαφικές καταστάσεις.
·        Στις περιοχές που δεν θα ικανοποιηθούν αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών να μην προσληφθούν αναπληρωτές.
·        Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν ή αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα (π.χ. αιφνίδιος θάνατος συζύγου, αποδεδειγμένα έντονα ψυχολογικά προβλήματα κλπ.) θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να δοθεί δυνατότητα στο ΚΥΣΠΕ με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να εντάξει τις περιπτώσεις αυτές στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις. Ας μην ξεχνούμε πως πίσω από τους αριθμούς μορίων υπάρχουν άνθρωποι…
·        Οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προηγηθούν αυτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για απόσπαση στην Πρωτοβάθμια.
·        Δικαίωμα αίτησης απόσπασης θα έπρεπε να έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί ακόμα και οι νεοδιόριστοι εφόσον αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
·        Με βάση την εγκύκλιο στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις υπάγονται μεταξύ άλλων και οι σύζυγοι προσωπικού δημοτικής αστυνομίας. Εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν πρέπει να υπαχθούν στις κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις οι σύζυγοι εκπαιδευτικών;
·        Για την απόδειξη του ποσοστού αναπηρίας, όσοι συνάδελφοι δεν διαθέτουν γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα αφού ως γνωστό το ΚΕ.ΠΑ υπολειτουργεί.
Τα όσα πρωτοφανή, απαράδεκτα και τραγελαφικά ζήσαμε φέτος, εξαιτίας της απύθμενης ανευθυνότητας και αναλγησίας της πολιτικής ηγεσίας, ελπίζω να μην τα ξαναζήσουμε.
                                                                                      
Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλης

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Η Παιδεία δεν είναι προς αγαθό για εμπορική εκμετάλλευση.


11/05/2012
H επιμόρφωση των εκπαιδευτικών δεν είναι εμπορική συναλλαγή.
         

Είναι γνωστή η αντίθεση του Κλάδου στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από διάφορους φορείς, εκπαιδευτικούς ή μη, και που ευαγγελίζονται μοριοδοτήσεις για μονιμοποιήσεις και διορισμούς.

          Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε γίνει μάρτυρες, αλλά και πολέμιοι, των σεμιναρίων 400 ωρών που υπόσχονταν  μονιμοποιήσεις στην Παιδεία και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Φυσικά αποδείχτηκε ότι όλα αυτά που ευαγγελίζονταν οι οργανωτές τους ήταν κενά περιεχομένου.               
Σήμερα που η ανασφάλεια  για την παραμονή στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας έχει τεθεί σε αμφισβήτηση, αν και δεν υπάρχει κάποιος ψηφισμένος νόμος που να το δικαιολογεί, κάποιοι προσπαθούν να επενδύσουν στην ανησυχία των εκπαιδευτικών και να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία.
Συγκεκριμένα, έφτασε στα e-mail των Δημοτικών Σχολείων της Εύβοιας με το οποίο «ενημερώνονται» οι συνάδελφοι για την ύπαρξη φορέα ο οποίος πραγματοποιεί, έναντι σημαντικής αμοιβής φυσικά, εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται εκ του σύνεγγυς κι εξ αποστάσεως και στο τέλος δίνουν βεβαίωση η οποία δίνει επιπλέον μόρια  στους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγησή τους.
Ως εκπαιδευτικοί και πολίτες καταγγέλλουμε τη πραγματοποίηση σεμιναρίων τέτοιου τύπου. Δεν είναι δυνατόν να μοριοδοτούνται  επιμορφωτικά προγράμματα που δεν πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και δεν είναι δωρεάν.
Δε γίνεται στους δύσκολους καιρούς που περνάμε ως κλάδος, ως κοινωνία, ως χώρα, να πληρώνει εκατοντάδες ευρώ ένας πολίτης για να μοριοδοτηθεί έτσι ώστε να μη χάσει την εργασία του.
Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να ερευνήσει και να καταγγείλει τα σεμινάρια «της μοριοδότησης» όπως ακριβώς έκανε και για τα σεμινάρια «των 400 ωρών».
Καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας  να πάρει θέση και να καταγγείλει κάθε ανάλογη δράση.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να αγνοήσουν τα σχετικά  e-mail και να μην ενδώσουν στις «σειρήνες» που επενδύουν στην ανασφάλεια και στην αγωνία τους.
Η Παιδεία δεν είναι προς αγαθό για εμπορική εκμετάλλευση.

 

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Διοργάνωση εκδρομής στο εξωτερικό (Πράγα-Βουδαπέστη)

Διοργάνωση εκδρομής στο εξωτερικό (Πράγα-Βουδαπέστη)

Μετά από το αίτημα πολλών συναδέλφων ο Σύλλογός μας διοργανώνει και φέτος πενθήμερη εκδρομή στο εξωτερικό  (Πράγα- Βουδαπέστη).
          Η εκδρομή περιλαμβάνει 2ήμερο στην Πράγα και 2ημερο στη Βουδαπέστη από 7 έως 11 Ιουλίου  2012.
Τιμή συμμετοχής : 560 ευρώ
Διαφορά μονόκλινου : 85 ευρώ
Παιδικό : (μέχρι 10 ετών στο δωμάτιο των γονέων) 450 ευρώ
          Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι συγκεκριμένος θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 
          Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Συλλόγου, Άρη Αυξωνίδη (τηλ.: 2221092244, 6974125822) μέχρι 18 Μαΐου 2012.



Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας : δεύτερο σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, τη Τετάρτη 16/5/2012


 Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει
το δεύτερο σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, τη Τετάρτη 16/5/2012  και ώρα 17.30 έως 19.00 στο 4ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας .
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν το πρώτο μέρος.
Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Χονδρογιάννη Σοφία.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι εκτός από την επιμόρφωση των συναδέλφων σε θέματα Α΄  Βοηθειών και η δημιουργία ομάδας εθελοντών που θα πλαισιώσει διάφορες δράσεις – πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις .
Τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών θα συνεχιστούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Ημερίδα : ενδυνάμωση των παιδιών απέναντι στην κρίση


Mε   μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012  στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Η ενδυνάμωση των παιδιών απέναντι στην κρίση ήταν ο άξονας πάνω στον οποίο έγιναν οι εισηγήσεις από την ψυχολόγο Βάγια Αργυρώ και από την Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Σφέτκου Μαρία.
Το ρόλο της παιδικής λογοτεχνίας στην ενδυνάμωση των παιδιών παρουσίασαν πολύ εύστοχα και οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων Μπουλντούμη Ιωάννα και Δικαίου Ελένη.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση αναστοχαστικών εμπειριών από την ομάδα Play Back Ψ, μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για όσους το παρακολούθησαν.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν 90 και πλέον εκπαιδευτικοί και τίμησε με την παρουσία του και ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπ/σης κ. Συρίμης .
Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν την δική τους απάντηση στην κρίση :
«Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή.» Πλάτων

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Διοργάνωση ημερίδας «Ενδυναμώνοντας τα παιδιά απέναντι στην κρίση»


Διοργάνωση ημερίδας «Ενδυναμώνοντας τα παιδιά απέναντι στην κρίση»


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στα πλαίσια των δράσεων του μέσα στον μήνα Μάιο, με το σύνθημα «Η απάντηση στην κρίση είναι η επένδυση στην γνώση», διοργανώνει  Ημερίδα με θέμα «Ενδυναμώνοντας τα παιδιά απέναντι στην κρίση» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 στις 18.30 μ.μ.
          Η ημερίδα αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας .

Πρόγραμμα εκδήλωσης

·        Χαιρετισμοί

·        «Ζώντας την κρίση μαζί με τα παιδιά: Οι εναλλακτικές που ήταν πάντα εκεί…», Βάγια Αργυρώ, Ψυχολόγος

·        «Ο Άλλος είμαι Εγώ!», Σφέτκου Μαρία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

·        «Η συμβολή της παιδικής λογοτεχνίας στην απόκτηση της γνώσης», Μπουλντούμη Ιωάννα, Συγγραφέας.

·         «Απαντάμε στην κρίση, επενδύοντας στο παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο», Διακαίου Ελένη, Συγγραφέας.

·        Αναστοχαστική Θεατρική Διεργασία με την ομάδα Play Back Ψ, με επικεφαλής τον Γιώτη Λάμπρο, Ψυχίατρο, Δραματοθεραπευτή
 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.