Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ομιλία για τη λήξη του σχολικού έτους



-->
Αγαπητοί γονείς
Αξιότιμοι κ. Συνάδελφοι
Κυρίες και Κύριοι
Αγαπητά μας παιδιά



Σε λίγες ημέρες κλείνει και τυπικά το σχολικό έτος 2012-2013. Σε λίγες μέρες οι μικροί μαθητές του σχολείου μας, τα παιδιά μας, θα παραλάβουν τα ενδεικτικά τους και τους τίτλους προόδου τους και θα αρχίσουν τις θερινές διακοπές.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη όμορφες και χρήσιμες εμπειρίες.
Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τη λήξη του σχολικού έτους για να ξεκουραστούμε, μια χρονιά δύσκολη από πολλές απόψεις μια χρονιά όμως που εκτός από δυσκολίες μας χάρισε και πολλές όμορφες στιγμές.
Περισσότερο από όλους μας ανάγκη ξεκούρασης έχουν οι μικροί μας μαθητές και οφείλουμε εμείς οι μεγάλοι οφείλουμε να τους εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να απολαύσουν την περίοδο των διακοπών.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζωή των παιδιών δεν είναι μόνο δουλειά, διάβασμα και κόπος, είναι και χαρά, απόλαυση, παιχνίδι! Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να απολαύσουν την παιδικότητά τους και ας πάρουμε δύναμη από το χαμόγελο και τη χαρά τους.
Τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς μαζί τις αντιμετωπίσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Τις όμορφες στιγμές μαζί τις απολαύσαμε κι έχουμε ακόμα πολλές, με πρώτη και καλύτερη τη σημερινή μας γιορτή.
Με τη σημερινή μας γιορτή θέλουμε να υποδεχτούμε το καλοκαίρι. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της φετινής επιτυχημένης και δημιουργικής χρονιάς : τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες και κυρίως τα παιδιά μας!
Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω στα Εκτάκια μας, που σήμερα γι’ αυτά τελειώνει μια σημαντική περίοδος της ζωής τους, το Δημοτικό Σχολείο, αλλά ανοίγει μια νέα κι εξίσου σπουδαία, το Γυμνάσιο. Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή πρόοδο στο νέο αυτό σχολείο και να γίνεστε κάθε μέρα καλύτεροι, πιο ευτυχισμένοι και πιο δυνατοί!
Με μεγάλη αγάπη και ανυπομονησία περιμένουμε να έρθει και πάλι ο Σεπτέμβρης για να υποδεχτούμε για τα παιδιά μας, και, με γεμάτες τις μπαταρίες, να αρχίσουμε και πάλι τη δουλειά τη νέα σχολική χρονιά!
Τώρα είναι η ώρα να απολαύσουμε τη γιορτή που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές του σχολείου μας.
Καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου