Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Δελτίο Υγείας- Απόδειξη αναλγησίας και αδιαφορίας

 Δελτίο Υγείας- Απόδειξη αναλγησίας και αδιαφορίας

Συνέχεια την απόλυτης έλλειψης σχεδιασμού, αποτελεί η  ανάκληση της με αρ. πρωτ. Φ.6/553/152559/Γ1/24-09-2014 Εγκυκλίου με θέμα «Συμπληρωματικές οδηγίες αναφορικά με το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)»,σύμφωνα με την οποία , για τις τάξεις Β’ και Γ’ δημοτικού, δεν απαιτείται η προσκόμιση του νέου Α.Δ.Υ.Μ., αλλά θα ισχύσουν, για τη σχολική χρονιά 2014-15, τα παλαιά Ατομικά Δελτία Υγείας, των οποίων η ισχύς είναι τριετής.

Σε μια εποχή, που οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες ,είναι τεράστιες και η οικονομική κρίση έχει εξαθλιώσει τις ζωές χιλιάδων πολιτών, το Υπουργείο αναγκάζει τους γονείς, να προσκομίσουν δελτίο υγείας, επιβαρύνοντάς τους οικονομικά και στη συνέχεια με άλλη απόφαση το αναιρεί.
Θύματα μιας εκπαιδευτικής πολιτικής χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στοχοθεσία , μιας πολιτικής που χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αδιαφορία της, για τον πολίτη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καταγγέλλουμε το Υπουργείο για την αδιαφορία και τη στοχευμένη διάλυση του Δημόσιου σχολείου.
Η απαίτηση για σοβαρές αποφάσεις και όχι για «ατακαδόρικες εξαγγελίες» , για την χάραξη μιας εκπαιδευτικής πολιτικής, που θα σέβεται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι για όλους μας σημαία αγώνα.
Όλοι μαζί στον αγώνα για το Δωρεάν Δημόσιο σχολείο, για το δικαίωμα μας σε μια αξιοπρεπή ζωή!


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου