Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ 84Ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΥ

 ΨΗΦΙΣΜΑ 84Ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 
Συνάδελφοι/ισσες
Tην Πέμπτη 25-6-2015, δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμιση, η συναδέλφισσά μας Ελένη Μουρτζίνου, επειδή εξέφρασε την άποψή της και την αγωνία της, στο σύλλογο διδασκόντων, για το πώς θα λειτουργεί καλύτερα το σχολείο.
Η υπεράσπιση της λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων, η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του, η τήρηση πρακτικών, η καταγραφή των απόψεων και η υλοποίηση των αποφάσεών του αποτελεί ανώτατη έκφραση δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου και το συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε και δίνει αγώνες για την υπεράσπισή του. Η δημοκρατία στην εκπαίδευση, ο διάλογος και η ελεύθερη έκφραση είναι αυτονόητα δικαιώματα που υπερασπιζόμαστε ως εργαζόμενοι κι ως εκπαιδευτικοί στο χώρο του σχολείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στέκεται σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων που αγωνίζονται καθημερινά για τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου. Δε θέλουμε έναν εκπαιδευτικό φοβισμένο που να μη μπορεί να εκφράσει την άποψή του για την λειτουργία του σχολείου και της εκπαίδευσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ πιστό στις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν ανέχεται την καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών, όπως είναι η κυριαρχία του συλλόγου διδασκόντων στη λήψη αποφάσεων, που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες.
Σε μια στιγμή μάλιστα που στο χώρο της εκπαίδευσης έχουμε πληθώρα  ανάλογων διώξεων απαιτούμε την άμεση κατάργηση των μνημονιακών νόμων ν. 4057/2012 και ν.4093/2012 και επανεξέταση όλων των φακέλων των ΕΔΕ και ποινικών διώξεων της τελευταίας πενταετίας.
Ως Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στη συναδέφισσά μας και απαιτούμε:
  • Τη δικαίωση-αθώωση της Ελένης Μουρτζίνου.
  • Η διεκδίκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και η ελευθερία της άποψης δεν ποινικοποιείται, δεν διώκεται.
  • Άμεση κατάργηση των μνημονιακών νόμων ν. 4057/2012 και ν.4093/2012 (πειθαρχικό "δίκαιο") και του θεσμικού πλέγματος που αφορά την αξιολόγηση. 
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες την ημέρα της δίκης, Πέμπτη 25-6-12015 στις 9πμ στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη ώστε να βρισκόμαστε στο πλευρό της διωκόμενης συναδέλφισσας και να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με την παρουσία μας στη δίκη, υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα τη δημοκρατία στο σχολείο και τις κατακτήσεις που αφορούν  το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων.           

οι Αντιπρόσωποι της Συνέλευσης

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου