Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Με δεδομένο την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας τόσο μέσα από έναν προσχηματικό διάλογο, που διαλύει το Δημόσιο σχολείο, με όχημα δηλώσεις από αναρμόδιες ομάδες και ανεύθυνους βουλευτές, όσο και από την προγραμματισμένη ψήφιση ενός νόμου φανερά αντιασφαλιστικού, οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα και οργανωμένα.
Οι προτάσεις της Κυβέρνησης είναι σαφές ότι δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Ο Νόμος που σχεδιάζεται να ψηφιστεί, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.
Οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα στη υπεράσπιση του σχολείου και της ζωής, που αξίζει να έχουμε, με σημαία μας τις προτάσεις που έχουμε διαμορφώσει και εκφράσει μέσα από τα συλλογικά μας όργανα .
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί όλα τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ. στο εργατικό κέντρο.
Συμμετέχουμε… όλοι μαζί συνδιαμορφώνουμε προτάσεις, οργανώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια στην πολιτική που διαλύει τη ζωή μας…


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου