Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας , συνεχίζει τις δράσεις της ομάδας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με εκπαιδευτικές παρεμβάσεις μέσα από ομαδικά παιχνίδια και ζωγραφική.
Οι ομάδες μετά από την εμπειρία που αποκτήσαμε  θα περιοριστούν σε δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, αφού τα παιδιά έχουν αυξηθεί σε αριθμό και υπάρχει ανάγκη τουλάχιστον 10 εκπαιδευτικών τη φορά, προκειμένου να υπάρχει οργάνωση και αποτέλεσμα στην εκπαιδευτική δράση. 

Η αναχώρηση γίνεται στις 4.30 από τον Βούρκο τις ημέρες που ορίστηκαν , με βάση και το ενδιαφέρον των περισσοτέρων συναδέλφων.
Η λύση στο πρόβλημα αυτό, παρόλο που είναι ευθύνη της πολιτείας, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, πρέπει να μας απασχολεί και να μας συγκινεί.
Είναι γεγονός ότι η χαρά που δίνει η παρουσία μας στα παιδιά είναι πολύ μεγάλη γι΄αυτό και συνεχίζουμε με περισσότερη οργάνωση.
Ευχαριστούμε πολύ τα σχολεία που βοήθησαν στη συλλογή παιχνιδιών αλλά και όλους αυτούς που ανώνυμα στηρίζουν τη δράση του Συλλόγου στη Ριτσώνα.
Οι αγώνες για μια ζωή αξιοπρέπειας είναι βασικό αίτημα όλων των δράσεων του συνδικάτου. Όπως αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, έτσι και τώρα μπαίνουμε μπροστά στην υπεράσπιση του ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή.
Η αλληλεγγύη δίνει ελπίδα.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου