Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στις 31 Μαΐου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά την αποστολή της οριστικής Ημερήσιας Διάταξης της 85ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, σας καλούμε  σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 31 Μαΐου στις 7.00μ.μ. στο εργατικό κέντρο, προκειμένου να συζητήσουμε και να εγκρίνουμε την ημερήσια διάταξη, να καταθέσουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαίσιου.

  Η φετινή σχολική χρονιά, μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, κλείνει με 2.500 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δίχως την προοπτική μόνιμων διορισμών, με χιλιάδες αναπληρωτές να προσλαμβάνονται μόνο μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ.  Αναπληρωτές που είναι πλέον αντιμέτωποι με το τέταρτο έτος στη σειρά μηδενικών διορισμών (με τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής να κλείνουν 15 χρόνια αναμονής για μονιμοποίηση) αλλά και με την ανασφάλεια σχετικά με τον τρόπο πρόσληψής τους έστω και ως αναπληρωτές. Κι όλα αυτά με την προοπτική της τραγικής συρρίκνωσης ακόμη και αυτών των προσλήψεων αφού τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είτε φθίνουν είτε έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο για κάλυψη των φετινών κενών (π.χ. παράλληλη στήριξη).
 Η Δημόσια Εκπαίδευση βιώνει όλα αυτά τα χρόνια μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα.
  Η εκπαιδευτική πολιτική δεν υλοποιείται με βάση τον απαραίτητο  εκπαιδευτικό προγραμματισμό και σχεδιασμό αλλά με κριτήρια οικονομικού – λογιστικού χαραχτήρα. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, προοπτική απολύσεων και μετατάξεις διέλυσαν την εκπαίδευση και οι πληγές που άνοιξαν, παρά τις άφθονες υποσχέσεις της νυν κυβέρνησης, όχι μόνο δεν κλείνουν αλλά διαιωνίζονται.
Η παρουσία όλων μας και η ουσιαστική συμμετοχή μας, αποτελούν το μόνο τρόπο διαμόρφωσης αυτού του αγωνιστικού πλαίσιου, που μπορεί να φέρει τις ανατροπές, για το δημόσιο σχολείο που αξίζει να έχουν όλα τα παιδιά.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου