Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ιδρύθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Μετά από την κλιμάκωση του αγώνα μας πέρυσι το Μάιο – Ιούνιο, ως συνέχεια συνένωσης των φωνών αναπληρωτών-τριών που εναντιώθηκαν στο νομό έκτρωμα της Διαμαντόπουλου, μας ανακοινώθηκε σήμερα ότι εγκρίθηκε την 1/07/2016 και ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ από το Πρωτοδικείο Αθηνών!
Λίγα λόγια για εμάς ....


Ο αγώνας μας ξεκίνησε πέρυσι το Μάιο, όπου ως μέλη μιας διαδικτυακής ομάδας (Πρωτοβουλία για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην Εκπαίδευση) με συντονισμένες και δυναμικές κινήσεις ήρθαμε πολλές φορές σε επαφή με τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, ώστε να ενστερνιστούν τα δίκαια αιτήματά μας για τη διπλή προσμέτρηση της προσφερθείσας προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία, για το άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και για το μη διαχωρισμό της προϋπηρεσίας. Αφού παρευρεθήκαμε σε πολλές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΟΕ στην τελευταία πριν τη Γενική Συνέλευση καταφέραμε να πάρουμε επίσημα μέσω ψηφοφορίας και ανακοίνωσης τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας με τη ΔΑΚΕ, τις Παρεμβάσεις, το ΠΑΜΕ, την ΕΡΑ να είναι στο πλευρό μας. Λίγες μέρες αργότερα, στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, μετά την δυναμική εμφάνισή μας και την ομιλία του τωρινού προσωρινού μας Προέδρου, μαζί με τις παραπάνω παρατάξεις σύσσωμα τα εκλεγμένα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών, αλλά και αρκετά μεμονωμένα μέλη της ΔηΣυ ψήφισαν τις θέσεις μας κάνοντάς τες επίσημη θέση της Ομοσπονδίας. Τι παραπάνω θέσεις μεταβιβάσαμε στον τότε Υπουργό Τ. Κουράκη, ο οποίος τις αποδέχθηκε ως είχαν. Οι συναντήσεις, εκτός των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ, που πραγματοποιήσαμε πέρυσι ήταν με τον κ. Πιλάλη (διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας), την κα Ξουλίδου(Υπεύθυνη τομέα Παιδείας των ΑΝΕΛ), το βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλη, το βουλευτή του Συριζα κ. Στέφο, το βουλευτή της ΝΔ κ. Φορτσάκη (Υπεύθυνο τομέα Παιδείας) και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, προσπαθώντας να πιέσουμε για τα παραπάνω θέματα, αλλά και για τα πάγια αιτήματα του κλάδου.
Επιπροσθέτως, φέτος από όποια περιφέρεια κι αν βρισκόμασταν εργαστήκαμε σθεναρά και συντονισμένα για την απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο διορισμού και για την υφαρπαγή των μορίων των εκπαιδευτικών.
Με διαφάνεια, με συνεργασία με όλες τις παρατάξεις, με ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Τα παραπάνω αποτελούν απαράβατους όρους για το ΔΣ του συλλόγου μας και για κάθε επόμενο ΔΣ.
Δυστυχώς όμως αντί τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση να συρρικνώνονται, αυτά γιγαντώνονται κι έτσι θέσαμε σε ψηφοφορία στη διαδικτυακή μας ομάδα την προοπτική να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μετατραπούμε σε επίσημο Σύλλογο. Αφού ανακοινώσαμε την έναρξη των ενεργειών για το παραπάνω, καταθέσαμε στις 30/12/2015 (αφού είχε προηγηθεί κατάθεσή καταστατικού το Σεπτέμβριο του 2015 η οποία απορρίφθηκε) καταστατικό για τον πρώτο νόμιμο Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο έγινε δεκτό στις 1/07/2016.
Είμαστε εδώ λοιπόν και συνεχίζουμε δυναμικά τις διεκδικήσεις για το καλό του κλάδου και όχι για προσωπικά συμφέροντα. Άλλωστε αυτό το μαρτυρά και το εύρος του Συλλόγου μας το οποίο περιλαμβάνει οποιονδήποτε εκπαιδευτικό διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση τη διάσπαση του κλάδου σε πολλούς συλλόγους οι οποίοι θα διεκδικούν τα συμφέροντα της ειδικότητάς τους και μόνο. Γι αυτό τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι έχουμε όλοι την ιδιότητα, αυτή του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ και ότι οι ανάγκες μας και τα συμφέροντά μας είναι κοινά.
Σκοπός μας είναι η αυτοδιάλυση μας όταν θα πάψει να υφίσταται ο “θεσμός” του αναπληρωτή με τη μορφή που υπάρχει σήμερα.
Έχουμε ΔΥΝΑΤΗ φωνή, τώρα είναι και ΕΠΙΣΗΜΗ!
Με αυτή τη φωνή θα πορευτούμε διεκδικώντας τα αυτονόητα για εμάς, όχι όμως για την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
ΜΑΖΙΚΟΥΣ και ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ίσα διακαιώματα των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
Οι διεκδικήσεις προφανώς δε θα περιοριστούν στα παραπάνω, διότι οι αρνητικές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζονται..
Όσα περισσότερα είναι τα μέλη που εκπροσωπούμε, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας.
Καλούμε κι εσάς να συμμετάσχετε στην προσπάθεια αυτή, κάνοντας εγγραφή και έχοντας δράση στο σύλλογό μας.
Σε λίγες ημέρες, αφού τελειώσουν οι τυπικές διαδικασίες θα αναρτήσουμε την επίσημη σελίδα μας, στην οποία θα περιλαμβάνονται αναλυτικά οι δράσεις μας, το εγκεκριμένο καταστατικό μας και όλες οι πληροφορίες εγγραφής. Παρόλα αυτά επειδή οι εξελίξεις “τρέχουν” μπορείτε προς το παρόν για εγγραφές και οποιαδήποτε απορία να επικοινωνήσετε στο εξής mail: georgioanagnos@hotmail.com ή στο εξής τηλέφωνο 6988540088 (Αναγνωστόπουλος Γεώργιος)
Το ΔΣ του Συλλόγου
Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου