Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Απεργιακή κινητοποίηση 16 Μαρτίου 2018



Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας να συμμετέχουν δυναμικά  την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ημέρα 24ωρης απεργιακής δράσης (με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και 3ωρη από το Σύλλογο Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα).

Θα είμαστε όλοι δυναμικά στην συγκέντρωση  στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 μ. μ. δίνοντας το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας (π.χ. τριμελείς επιτροπές  εγγραφών των άρθρων 6 και 7 του ΠΔ 79/2017) σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που θέτουν οι "θεσμοί" και ο Ο.Ο.Σ.Α. 
Παλεύουμε για:
·        μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
·         14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
·        στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
·        εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
·        μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
·        αύξηση δαπανών για την παιδεία,
υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Η  λογική κάποιων συλλογικοτήτων να κινητοποιούνται αποσπασματικά μόνο για επιμέρους δράσεις, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την δράση της ΔΟΕ, κατακερματίζουν τον κλάδο και διαλύουν τη δυναμική του χώρου μας, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
Αγωνιζόμαστε μέσα από τη ΔΟΕ με όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της κινητοποίησης, για το ποιοτικό δημόσιο σχολείο που αξίζει να έχουμε.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πούλμαν του συλλόγου, που θα ξεκινήσει από το βούρκο στις 11.30π.μ. επικοινωνήστε με την Βέτα Κορωναίου στο 6974341868



Για το ΔΣ
Η πρόεδρος                                                Η γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                                          Έφη Βαρβάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου