Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ … ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΑΛΛΑ…. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με αφορμή την ανακοίνωσή του Υπουργείου  Παιδείας, σύμφωνα με την οποία, δρομολογούνται οι διαδικασίες διορισμού των δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, που θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού, επισημαίνει:
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί , που κάθε χρόνο καλύπτουν πάγια κενά της εκπαίδευσης δεν έχουν ανάγκη από άλλο εμπαιγμό και άλλη ομηρεία από το Υπουργείο Παιδείας, που ανάλογα με τους επικοινωνιακούς στόχους του, ανακοινώνει και άλλο αριθμό διορισμών κάθε φορά.
Καταγγέλλουμε την ανήθικη πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» η οποία χρησιμοποιείται από το Υπουργείο συνέχεια, με στόχο τη διάσπαση του κλάδου, την
αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, τη διάλυση του κοινού αγώνα και των κοινών επιδιώξεων μας.
Αποτελεί ντροπή για τον κλάδο ο διορισμός για πρώτη φορά εκπαιδευτικών με δικαστική απόφαση, που καταργεί τη σειρά διορισμού εις βάρος συναδέλφων, που υπηρετούν την εκπαίδευση πολλά χρόνια, στις εσχατιές της Ελλάδας.
Η διεκδίκηση για μόνιμους διορισμούς είναι πάγια και σημαία πολύχρονων αγώνων, μέσα από διαδικασίες που μπορούν να εξασφαλίσουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τις ισοδύναμες ευκαιρίες για εργασία.
Οι διεκδικήσεις μέσα από μικρές ομάδες, που προσδιορίζονται μέσα από το δικό τους βόλεμα, αποτελεί σοβαρό δείγμα της έλλειψης συλλογικής συνείδησης, στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει δεκανίκι του Υπουργείου, που έχει προσαρμόσει την πολιτική του στα μέτρα της ιδιοτέλειας του.
Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες για ισοδύναμες ευκαιρίες στην εργασία, για διαφάνεια και αξιοκρατία, δίπλα στον αγώνα των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για μια ζωή αξιοπρέπειάς.
Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς…ΤΩΡΑ!


Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου