Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Παληγιάννης Βασίλης : Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΚΥΣΠΕ χωρίς την πρόθεση της ικανοποίησης αιτήσεων Γ΄ φάσης αποσπάσεων

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 17/9/2018 το ΚΥΣΠΕ με βασικά θέματα Η.Δ. τις ενστάσεις, επανεξετάσεις αποσπάσεων χωρίς ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις μας, να δοθεί η δυνατότητα για υποβολή αιτήσεων απόσπασης ηλεκτρονικά πιστοποιώντας την πρόθεσή τους για μη ικανοποίηση αποσπάσεων. Οφείλουν να γνωρίζουν πως με αγωνία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν την πραγματοποίηση της Γ΄ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Θυμίζω πως η Β΄ φάση ολοκληρώθηκε στις 28/8/2018 και πραγματοποιήθηκε με βάση τα «κουτσουρεμένα» κενά που προσδιόρισαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές και η πολιτική ηγεσία.
Αποτέλεσμα, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα οικογενειακά και υγείας να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.  Οι προσλήψεις αναπληρωτών επιβεβαίωσαν την απόκρυψη κενών σε πολλές περιοχέ
ς. Εύλογες οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των συναδέλφων.
Καλώ τον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ σε συνεργασία με τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία να ανοίξουν το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων και να ορίσουν ημερομηνία συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ εντός της προσεχούς εβδομάδας με θέμα τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Η διευκόλυνση υποβολής των αιτήσεων και η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης αποσπάσεων είναι υποχρέωση της πολιτείας. Είναι χρέος μας να αντιμετωπίζουμε τους εκπαιδευτικούς με σοβαρότητα και, κυρίως, με ανθρωπιά.



Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου