Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Όχι στο «βόλεμα» των ημετέρων…


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει την απαράδεκτη ρύθμιση στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: Συνέργειες Πανεπιστημίων  και ΤΕΙ , πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία , Γενικά Αρχεία του Κράτους  και λοιπές διατάξεις.


Στο άρθρο 67 , παράγραφος 6 του σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι οι προηγούμενοι περιφερειακοί  δ/ντές που «ατύχησαν» στη διαδικασία επιλογής καθώς και οι δ/ντές δευτεροβάθμιας εκπ/σης , όχι όμως της  πρωτοβάθμιας, θα τοποθετηθούν σε ειδικές θέσεις οργανωτικών συντονιστών στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπ/σης που θα λειτουργήσουν στα Πανεπιστήμια και στα οποία θα αποσπαστούν για      5  χρόνια  με δυνατότητα ανανέωσης  και φυσικά με επιμίσθιο που θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση!!
Στο δημόσιο σχολείο που υπερασπιζόμαστε, δεν χωρούν οι βολεμένοι του συστήματος, αυτοί που υπηρέτησαν την πολιτική του Υπουργείου για την εξοικονόμηση δαπανών σε βάρος των δικαιωμάτων μας, των διορισμών, της στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.
Συνάδελφοι , ο Σύλλογος  αποδοκιμάζει  την απόφαση της κυβέρνησης, όπως το ίδιο έκανε και με την απόφαση της προηγούμενης , που βόλεψε τους περιφερειακούς δ/ντές σε θέσεις σχολικών συμβούλων.
Καλεί τους  πρώην  περ/κούς   δ/ντές να μην κάνουν χρήση της αυτής της προκλητικής διάταξης .Η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι υποτιμητική πράξη , αλλά πράξη αναβάθμισης και αναβάπτισης για όλους μας.

Καλούμε την ΔΟΕ να πάρει θέση στο θέμα και να ζητηθεί η απόσυρση της διάταξης.


Για το    Δ. Σ


     Ο  Πρόεδρος                                                                                     Η Γραμματέας


     Γιαννούχος  Λάμπρος                                                                  Βαρβάρου Έφη                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου