Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τις πρακτικές που ακολουθούνται στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Από τις 15/9/2020 το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του έστειλε οδηγίες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σ΄ αυτές τις οδηγίες περιγράφονται αναλυτικά ο τρόπος, ο χρόνος, οι περιπτώσεις παροχής αυτής της μορφής εκπαίδευσης καθώς και  ποιοι  μαθητές θα  την παρακολουθούν.   

Στην εγκύκλιο περιγράφεται και η δημιουργία των «διαδικτυακών τμημάτων» για τα παιδιά που παραμένουν μακριά από τη σχολική τάξη.

Δυστυχώς το Υπουργείο δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και όχι μόνο αυτό,  πιέζει με διάφορους τρόπους  και το έργο αυτό να το αναλάβουν οι  εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στα σχολεία, στις τάξεις τους,  στα τμήματά τους.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς το Υπουργείο και προς όλους τους φορείς του,  πως δεν είναι εποχές για τέτοιου είδους πιέσεις στους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Φτάνουν πια τα παιχνίδια στις πλάτες μας.

Είναι καιρός το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση. Να δημιουργήσει όπως οφείλει τα συγκεκριμένα τμήματα, όπως  το ίδιο περιγράφει, και να τα  στελεχώσει με ικανό  αριθμό εκπαιδευτικών που θα προσλάβει, με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης και στους μαθητές μας που αδυνατούν να βρίσκονται στα σχολεία. Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος μιας ευνομούμενης πολιτείας: Η ισότιμη παροχή εκπαίδευσης προς όλους τους μαθητές που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Η επένδυση στην εκπαίδευση,  στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές  είναι η απάντηση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα και  η χώρα μας  τα τελευταία χρόνια.  

 

Ο Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                                  Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου