Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 13 (1. Αυτόματοι πωλητές στα σχολεία 2. Συνάντηση διευθυντών Σχολικών μονάδων Δήμου Χαλκιδέων)


ΧΑΛΚΙΔΑ   20/11/2012

Αρ. Πρωτ.: 273

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ    ΔΕΛΤΙΟ  13

ΘΕΜΑΤΑ:

1ο : Τοποθέτηση αυτόματων πωλητών τροφίμων στα σχολεία

2ο : Συνάντηση διευθυντών Σχολικών μονάδων Δήμου Χαλκιδέων

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         Αυξωνίδης Άρης                                                             Κορωναίου Βέτα

Θέμα 1ο : Τοποθέτηση αυτόματων πωλητών τροφίμων στα σχολεία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει την ενέργεια της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χαλκιδέων να προτείνει εγκατάσταση αυτόματων πωλητών τροφίμων στα Δημοτικά Σχολεία στα οποία δεν λειτουργούν κυλικεία.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να μην αποδεχτούν προτάσεις οι οποίες υπονομεύουν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου δυναμιτίζοντας τον κοινωνικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα.
Σε μια περίοδο που καταρρέουν θεσμοί αρχές και αξίες οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμη φορά θα πρέπει να αποτελέσουν το ανάχωμα που θα αποτρέψει την εισβολή πρακτικών οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές .
Με πρόσχημα την «εναλλακτική λύση» και τον «εξοπλισμό» των σχολικών μονάδων που δεν έχουν κυλικείο, η εισβολή αυτόματων πωλητών τροφίμων υπονομεύει και ακυρώνει προγράμματα αγωγής υγείας, τα οποία καλλιεργούν στους μικρούς μαθητές σωστές διατροφικές συνήθειες.
Ο Σύλλογος Δασκάλων –Νηπιαγωγών Χαλκίδας προτείνει:
·        την επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων στα υπάρχοντα κυλικεία, τα οποία θα αποκρίνονται στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα.
·        κυλικεία σε μικρές σχολικές μονάδες με μικρά έσοδα, να δοθούν χωρίς μίσθωμα σε άνεργους πολίτες της πόλης μας ,κατά προτεραιότητα γονείς μαθητών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια (πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι κ.α.)

Θέμα 20 : Συνάντηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Δήμου Χαλκιδέων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας προσκαλεί τους Διευθύντριες-ές και Προϊστάμενες-ους των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Χαλκιδέων σε συγκέντρωση – συζήτηση την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση  θα γίνει συζήτηση για τη λειτουργία της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτ/θμιας Εκπ/σης σε σχέση με την Υπουργική απόφαση 8840/25/2/2011 που αφορά την κατανομή και τον τρόπο απόδοσης των ποσών που αναλογούν σε κάθε σχολική Μονάδα για τις λειτουργικές δαπάνες.
Θα κατατεθούν προτάσεις ώστε να διαμορφωθεί ενιαία πρόταση παρέμβαση προς την Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χαλκιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου