Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

24ο Δ.Σ. Χαλκίδας : Σχολική Γιορτή για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

http://24dhmchalk.blogspot.gr/2013/03/blog-post_22.html




Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας η σχολική γιορτή για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
          Η γιορτή άρχισε με την προσευχή και την έπαρση της ελληνικής σημαίας (φωτογραφίες).

          Ακολούθως ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Κυράνας Χαράλαμπος παρέδωσε τη σημαία του σχολείου στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες της Β’ περιόδου. (φωτογραφίες)
Κατόπιν αποδόθηκαν  τιμητικά δώρα στις δασκάλες κ.κ. Βουρλιωτάκη Καλλιόπη και  Έξη Ελένη, που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα. (φωτογραφίες)
Εν συνεχεία ο δάσκαλος του Σχολείου μας κ. Μπλέτσας Χρήστος  εκφώνησε  τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. (φωτογραφίες)
Το πρόγραμμα τις σχολικής μας γιορτής συνεχίστηκε με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και ποιήματα από τα παιδιά του σχολείου μας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν:
«Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα», θεατρικό σε σενάριο Αλέκου Γεωργίου και θεατρική διδασκαλία Έλενας Φραγκιαδάκη, από τα παιδιά του Στ1 (βίντεο).
«Αγγελής Γοβιός, ο σταυραϊτός της Εύβοιας», θεατρικό σε σενάριο & θεατρική διδασκαλία Αλέκου Γεωργίου, από τα παιδιά της Στ2 (φωτογραφίες).
Ποιήματα & το δημοτικό τραγούδι «Ξύπνα, καημένε μου ραγιά» από τα παιδιά της Α΄ τάξης (φωτογραφίες).
Ποιήματα από τα παιδιά των Β1 και  Β2 (φωτογραφιες).
Τραγούδι «Τσάμικος» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και  μουσική Μάνου Χατζηδάκι από τα παιδιά της Γ΄ τάξης (βίντεο, φωτογραφίες).
Μουσικοχορευτικό «Να ‘τανε το 21» σε στίχους Σώτιας Τσώτου και μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή από τα παιδιά της Δ΄ τάξης. (βίντεο, φωτογραφίες).
« Οι ήρωες πάνε στον παράδεισο » θεατρικό σε σενάριο Χρήστου Μπλέτσα και θεατρική διδασκαλία Ιωάννας Σαροπούλου από τα παιδιά της Ε΄ τάξης. (βίντεο, φωτογραφίες).
Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με ανάκρουση του  Εθνικού μας Ύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου