Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Όχι στην κομματικοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών



20/03/2013                                                           
Θέμα : Όχι στην κομματικοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών
          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όπως ενημερωθήκαμε από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα που πρόσκειται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο πρόσκληση – κάλεσμα με την οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί  σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η αναγκαιότητα για ενότητα της αριστεράς στη δράση - Εμπρός για την αριστερή ΔΟΕ»!

            Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την πρόσκληση απευθύνουν «Οι νέοι/νέες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ»!
             Δε γνωρίζουμε ποια αρρωστημένα κομματικά μυαλά είναι αυτά που επιθυμούν την επαναφορά της πατρίδας μας σε πρακτικές και λογικές περασμένων δεκαετιών που, ευτυχώς για την πατρίδα μας, έχουν παρέλθει, ελπίζουμε ανεπιστρεπτί.
Το σίγουρο είναι ότι θα μας βρουν απέναντί τους!
            Είναι απαράδεκτο να επιθυμούν κάποιοι να χωρίσουν τα συνδικάτα, πολύ περισσότερο το ανώτατο συλλογικό-συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, σε «αριστερά», «κεντρώα» και «δεξιά».
            Είναι απαράδεκτο να θέλουν να ξεχωρίσουν τους εκπαιδευτικούς με βάση την επιλογή τους στις βουλευτικές εκλογές.
Μήπως θέλουν να ξαναχωρίσουμε την Ελλάδα σε «κόκκινα», «πράσινα» και «γαλάζια» καφενεία;
            Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας ένας είναι ο Σύλλογος που εκφράζει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους. Είναι ο Σύλλογος που ενώνει όλους, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις.
            Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε προσπάθεια ετικετοποίησης και κομματικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος θα αποδειχτεί μάταιη και αποτυχημένη.
            Όλοι μαζί δυναμώνουμε τις Συλλογικές μας οργανώσεις πάνω από κόμματα, πάνω από παρατάξεις, πάνω από ταμπέλες γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και ο Κλάδος και η ελληνική κοινωνία μας έχει ανάγκη όλους!
Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια των εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να κομματικοποιήσουν τα συνδικάτα και να διασπάσουν το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους με βάση τις πολιτικές επιλογές του καθενός.
            Αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια διάλυσης της Δ.Ο.Ε. για να δημιουργήσουν κάποιοι κομματικά παραμάγαζα με «καθαρά» στην ιδεολογία τους μέλη.
            Καλούμε τους συναδέλφους μας να γυρίσουν τις πλάτες τους σε παλαιοκομματικές πρακτικές που στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των νεόκοπων κομματαρχών και μόνο.
            Καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας να καταδικάσει αυτές τις λογικές και τις προσπάθειες που στόχο έχουν να διχάσουν τον εκπαιδευτικό κόσμο.
            Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του Κλάδου, για το καλό της Πατρίδας.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου