Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Καταγγελία του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Στην παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στο Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στις 23-09-2013, παρουσία συναδέλφων και γονέων μαθητών, συζητήθηκε το μείζον πρόβλημα της απαράδεκτης υποχρεωτικής μετακίνησης  έντεκα (11) συναδέλφων από Τμήματα  Ένταξης στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μας ενημέρωσε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε  κατόπιν έντονων πιέσεων από φορείς του Υπουργείου και όχι μόνο, χωρίς απόφαση ΠΥΣΠΕ και χωρίς να συμφωνεί ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο.
Μάλιστα τόνισε ότι η απόφαση ενέχει παιδαγωγικούς κινδύνους για τους ίδιους τους μαθητές και τις εμπλεκόμενες σχολικές μονάδες.
Η απόφαση του Υπουργείου να καταργήσει τα Τμήματα Ένταξης δεν προξενεί εντύπωση σε κανέναν.

Όταν κλείνουν νοσοκομεία, όταν δεν υπάρχει καμία κοινωνική παροχή, όταν Ολοήμερα Τμήματα κλείνουν,  τα Τμήματα Ένταξης προφανώς  είναι για κάποιους πολυτέλεια.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας :
1)    Καταδικάζει την ενέργεια του Δ/ντη Α/θμιας Εκπαίδευσης ο οποίος ασφαλώς και δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, ανέλαβε ωστόσο την ευθύνη της υλοποίησης της άδικης αυτής απόφασης και τον καλεί να ανακαλέσει την απόφασή του.
2)    Καταδικάζει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Περιφερειακή Δ/νση  και τους φορείς οι οποίοι, σύμφωνα με το Διευθυντή Εκπαίδευσης, άσκησαν αφόρητες πιέσεις για να πάρει μια απόφαση αντιπαιδαγωγική και προδήλως λανθασμένη.
Η κινητικότητα, οι υποχρεωτικές αποσπάσεις και το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργείται στους εκπαιδευτικούς είναι ξεκάθαρο ότι αγγίζει πλέον και τα ανώτερα στελέχη της Εκπαίδευσης.
Δηλώνουμε ότι εμείς πρώτοι θα σταθούμε συμπαραστάτες και σύμμαχοι των συναδέλφων μας – μελών της Διοίκησης οι οποίοι δε θα υποκύψουν στις πιέσεις του Υπουργείου και δε θα λάβουν καμία αντιπαιδαγωγική – αντισυναδελφική απόφαση.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος οφείλει να αποτελέσει την ασπίδα όσων εκπαιδευτικών βάζουν το συμφέρον των μαθητών πάνω από το συμφέρον των αριθμών.


   ΤΟ    Δ. Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου