Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Παιδική Θεατρική Παράσταση από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Παιδική Θεατρική Παράσταση


Συνεχίζοντας την πετυχημένη δραστηριότητα του συλλόγου μας, η οποία φέρνει σε επαφή τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας, με ποιοτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις το Δ.Σ. αποφάσισε να φιλοξενήσει  την παράσταση, «Μια γιορτή στου Νουριάν» από το θέατρο Πορεία.

Το "Μια γιορτή στου Νουριάν" μια ανατρεπτική κωμωδία για παιδιά, με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρσι και την απήχησή της σε όλες τις ηλικίες ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Πορεία.
Ο συγγραφέας της παράστασης, Volker Ludwig, ενδεικτικά αναφέρει:
“Είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή για μένα, που το έργο μου «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» βρίσκει την αναβίωσή του, σε μια υπέροχη νέα σύλληψη και διασκευή που λέγεται «Μια Γιορτή στου Νουριάν».

Τότε οι Γερμανοί πραγματικά ένιωθαν πως απειλούνται από Έλληνες, Τούρκους και Ιταλούς μετανάστες. Σήμερα είναι οι Έλληνες αυτοί που αισθάνονται να απειλούνται από τους πρόσφυγες και έχουν πάρει τον ρόλο των Γερμανών σ’ αυτό το έργο.

Το φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις, μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού, παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα και με φαντασία  – και αυτό μου δίνει κουράγιο και ελπίδα.”


Στην παράσταση που σκηνοθετούν οι Παντελής Δεντάκης και Βασίλης Κουκαλάνι, πρωταγωνιστούν μια πολύ ισχυρή ομάδα νέων ηθοποιών: ο Βασίλης Κουκαλάνι, η Ηρώ Μπέζου, ο Πέτρος Σπυρόπουλος, ο Γιώργος Δάμπασης, ο Μιχάλης Τιτόπουλος και η Πολυξένη Ακλίδη. Τα σκηνικά & τα κοστούμια επιμελήθηκαν η Αλεξάνδρα Σιάφκου και ο Αριστοτέλης
Καρανάνος, την μουσική ο Κώστας Νικολόπουλος και το τραγούδι τέλους είναι των Active Member.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο κινηματοθέατρο « Μάγια » από Τρίτη 4 Μαρτίου 2014  έως και Παρασκευή 7 Μαρτίου  2014.

 Ώρες παραστάσεων: 09.00 – 10.15 και 11.00 – 12.15.

Τιμή εισιτηρίου: 5€.

Τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους, Άρη Αυξωνίδη τηλ.: 6974125822  και 2221092244 και Βέτα Κορωναίου 6974341868 από 08.15 – 14.00 καθημερινά. Οι δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .

Παρακαλούμε τους Διευθυντές και Διευθύντριες για να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα υπεραριθμίας, που δυσχεραίνουν την ομαλή παρακολούθηση της παράστασης από τους μαθητές ή φαινόμενα ακύρωσης πολλών θέσεων της τελευταίας στιγμής να αναφέρουν τον ακριβέστερο δυνατό αριθμό μαθητών.

Μετά τη δήλωση συμμετοχής κάθε σχολείου θα σταλεί ακριβές διάγραμμα με τις θέσεις.



Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου