Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τις άδειες επαπειλούμενης κύησης…

Ανακοίνωση για τις άδειες επαπειλούμενης κύησης…
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
          Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε ακόμη μια παράλογη επίθεση από το Υπουργείο Παιδείας.
          Αυτή τη φορά το «κατηγορητήριο» αφορά στις συναδέλφους που έχουν λάβει αναρρωτικές άδειες λόγω επαπειλούμενης κύησης καθώς και στους γιατρούς που τις έχουν υπογράψει.

            Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου κατηγόρησε τις συναδέλφους ότι εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα που τους δίνει ο Νόμος και φεύγουν από τα σχολεία με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός!
Μάλιστα, καθόλου τυχαίο, λίγες μέρες αργότερα υπήρξε ρεπορτάζ μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού το οποίο πρακτικά λασπολογούσε εις βάρος των συναδελφισσών μας, υποστηρίζοντας ότι οι συναδέλφισσες επιλέγουν να γίνουν μητέρες για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα!
          Ως εκπαιδευτικοί, ως επιστήμονες που ορκιστήκαμε να υπηρετούμε την Παιδεία και τα παιδιά, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας από την πρώτη στιγμή.
          Άραγε έχουν διαβάσει στο Υπουργείο Παιδείας τις σχετικές έρευνες που αναφέρονται στο στρεσιογόνο περιβάλλον του σχολείου και το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την εγκυμονούσα; Έχουν αναρωτηθεί αν το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στα σχολεία μας είναι ισάξιο με το αντίστοιχο των σύγχρονων δυτικών χωρών;
          Τι θα συμβεί αν χάσει μια συνάδελφος το παιδί της εν ώρα εργασίας εξαιτίας των ειδικών συνθηκών στο σχολικό περιβάλλον; Θα αναλάβουν την ευθύνη να μη χορηγήσουν μια τέτοια άδεια, όταν υπάρχει ιατρική βεβαίωση που τη δικαιολογεί;
          Αντί, λοιπόν, να σπιλώνουν επιστημονικές ομάδες, αντί να εξαπολύουν μύδρους εναντίον των εκπαιδευτικών και όχι μόνο, καλύτερο θα ήταν πράξουν τα δέοντα έτσι ώστε να προστατευθεί το ιερό δικαίωμα της μητρότητας, θα ήταν ακόμα καλύτερο να γενικευτεί σε όλες τις Ελληνίδες η δυνατότητα να λάβουν επαπειλούμενη άδεια.
Αντί να κάνουν προγράμματα και διαφημιστικές καμπάνιες για την υπογεννητικότητα, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα κονδύλια με πιο ουσιαστικό τρόπο.
          Θα ήταν καλύτερο να προστατεύσει η πολιτεία τα παιδιά, όσο κι αν κοστίζει αυτό στο Κράτος.
Tα χρήματα που δίνονται για τα παιδιά δεν είναι «σπατάλη δημοσίου χρήματος» όπως πιστεύουν κάποιοι, αλλά η καλύτερη επένδυση για την πατρίδα μας!
 
ΤΟ ΔΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου