Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

"Σχετικά με τη λειτουργία Παραρτήματος του Δημοτικού σχολείου Πισσώνα στον Πούρνο" από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας μετά από την ενημέρωση που είχε για την μετακίνηση δύο συναδέλφων από Δημοτικό σχολείο του Πισσώνα στο Δημοτικό σχολείο του Πούρνου, επισημαίνει:
Θεωρούμε απαράδεκτη τη μετακίνηση των συναδέλφων, από τον Πισσώνα τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς , ενώ έχουν προγραμματίσει και σχεδιάσει τη διαμονή τους και τον τρόπο μεταφοράς τους στο σχολείο που τοποθετήθηκαν.

Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής πίεσης ,είναι επιτακτική η ανάγκη  να αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί ως άνθρωποι με προσωπική ζωή, ανάγκες και υποχρεώσεις και όχι σαν  απλοί αριθμοί και διεκπεραιωτές των αναγκών που προκύπτουν στην εκπαίδευση.
Το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να προγραμματίσει την λειτουργία των σχολείων πριν την έναρξη του σχολικού έτους  για την σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ποιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών, και του προγράμματος  και των δύο σχολείων.
Καταγγέλλουμε τις αποσπασματικές και απρογραμμάτιστες ενέργειες του Υπουργείου.
Υπερασπιζόμαστε το ποιοτικό Δημόσιο σχολείο για τα παιδιά και το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς .


Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας


Βέτα Κορωναίου                                          Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου