Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Η θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για το ωράριο των εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΔΟΕ,  καλεί τους συλλόγους διδασκόντων  (κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο διοίκησης των σχολικών μονάδων) να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.
Η αρμοδιότητα της εκτίμησης των περιπτώσεων παραμονής πέραν του διδακτικού ωραρίου, σύμφωνα και με τον τελευταίο νόμο 4512/2018, ανήκει στους συλλόγους διδασκόντων. Καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην επιχειρήσουν να εφαρμόσουν, παράνομες και αυταρχικές, λογικές υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο.
Η στάση μας σε αυτή την απόφαση του Υπουργείου και απέναντι στην αυταρχικότητα της πολιτικής, που εφαρμόζει, που θέλει την συρρίκνωση των σχολείων και την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι αυτή της αντίστασης   και του αγώνα!
Όχι στην ισοπέδωση του Δημόσιου Σχολείου!!
Επιπλέον σας παραθέτουμε το πόρισμα της νομικής συμβούλου κ. Τσίπρα .για το θέμα. Ακολουθεί στη συνέχεια όλη η γνωμοδότηση.

“Όπως και ανωτέρω εκτέθηκε, σε καμία περίπτωση η διάταξη του άρθρου 245 του ν. 4512/2018, δεν θεσπίζει υποχρέωση παραμονής στο σχολείο των εκπαιδευτικών για τον πέραν του διδακτικού ωραρίου χρόνο, παρά μόνο όταν η παραμονή συνδέεται με συγκεκριμένα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στους εκπαιδευτικούς από τα αρμόδια όργανα και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των 6 ωρών ημερησίως και των 30 ωρών εβδομαδιαίως. Καμία άλλη νομική προσέγγιση των εν λόγω διατάξεων από οποιαδήποτε κατεύθυνση και εάν προέρχεται δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην γραμματική και τελολογική ερμηνεία αυτών.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                              Η Γεν. Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                                     Έφη Βαρβάρου
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου