Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Συλλογή φαρμάκων για τη δομή στη Ριτσώνα

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας  από την πρώτη στιγμή που λειτούργησαν οι δομές των προσφύγων στη Ριτσώνα, μέσα από δράσεις, στάθηκε δίπλα  στα παιδιά, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και βρέθηκαν όμηροι πολιτικών, που δεν σέβονται το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας.
Συγχρόνως στήριξε τον αγώνα των συναδέλφων, που παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από μεμονωμένες ομάδες πολιτών, υποδέχτηκαν στα σχολεία τους  τα παιδιά αυτά και τους παρείχαν την πρώτη επαφή με το ελληνικό σχολείο.

Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος μας ευαισθητοποιημένος στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας στη δομή, αποφάσισε να οργανώσει συλλογή φαρμάκων, που λείπουν όπως ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο γιατρό. Η δομή έχει αρκετά παιδιά που ταλαιπωρούνται με ιώσεις, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα ενός αντιπυρετικού.
Απευθυνόμαστε στα μέλη του συλλόγου μας αλλά και σε όποιον άλλο πολίτη, σύλλογο ή εταιρεία μπορεί να βοηθήσει.
Τονίζουμε ωστόσο ότι, η αλληλεγγύη των συναδέλφων εκπαιδευτικών και ολόκληρης της κοινωνίας βοηθούν στη δημιουργία θετικού κλίματος αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα λειτουργικά ζητήματα που έχουν οι δομές και ούτε να καλύψουν την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό ζήτημα.
Αποτελεί υποχρέωση του κράτους να βρεθούν λύσεις που θα ενισχύσουν τη λειτουργία των δομών.  Αποτελεί ευθύνη της Ευρώπης να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους αυτούς που δεν επέλεξαν να είναι στην Ελλάδα, αλλά εγκλωβίστηκαν . Είναι υποχρέωση τους να εξασφαλίσουν στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά, ασφάλεια , προστασία και ένα καλύτερο μέλλον.
Οι αγώνες ωστόσο για μια ζωή αξιοπρέπειας είναι βασικό αίτημα όλων των δράσεων του συνδικάτου. Όπως αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, έτσι και τώρα μπαίνουμε μπροστά στην υπεράσπιση του ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή.
Η συλλογή των φαρμάκων θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου μετά από συνεννόηση με την Βέτα Κορωναίου στο 6874341868 , την Εριφίλη Βουγιούκα στο 6944420563 ή τον Λάμπρο Γιαννούχο στο 6972725490

Φάρμακα που χρειάζονται

depon και ponstan για μικρούς και ενήλικες
αντιβηχικά για ξηρό και παραγωγικό βήχα
αντισταμινικά σιρόπια
αντιβιώσεις
δερματικές κρέμες για αλλεργίες και αντιβιοτικές
ταινίες σακχάρου
ωτικές σταγόνες
αποσυμφορητικά μύτης
τρεβον
trebon
φάρμακα για γαστροπροστασία
buprofen σιρόπι-χάπια

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                  Η γραμματέας
Βέτα Κορωναίου Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου