Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Το δικαίωμα στην επιμόρφωση και την ενημέρωση είναι για όλους!

Με πρόσφατο έγγραφο, που στάλθηκε στα σχολεία του νομού μας από το Περιφερειακό κέντρο Εκπαιδευτικού σχεδιασμού, με αφορμή την λειτουργία του Π.Ε.Κ.Ε.Σ, καλούνται σε  Ενημερωτική συνάντηση οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι  των Σχολικών Μονάδων.
Σύμφωνα με το έγγραφο, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, διοργανώνει Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα: «Λειτουργία Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας - Νέες Δομές στην Εκπαίδευση»
Τονίζεται δε ότι προκειμένου να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, προτείνεται η συμμετοχή ενός εκπροσώπου ανά ομάδα όμορων σχολείων.

Η πρόσκληση αυτή σαφώς δεν αποτελεί ενημέρωση για όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, δίνοντας τη δυνατότητα μόνο στους Διευθυντές των σχολείων να την παρακολουθήσουν.
Θυμίζουμε στους αρμόδιους ότι αποστολή των ΠΕΚΕΣ είναι ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, η παρακολούθηση, ο συντονισμός και η στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων, η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και η οργάνωση της επιμόρφωσης τους.  Με ποιο τρόπο εξασφαλίζουν την συμμετοχή των εκπαιδευτικών και την ενημέρωση τους για τη νέα δομή;;
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει το μεθοδευμένο διαχωρισμό των εκπαιδευτικών.  Διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχουν  ισοδύναμες  ευκαιρίες επιμόρφωσης για μια σοβαρή δομή, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία των σχολείων και την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.
Επιπλέον επιβεβαιώνουμε τις ενστάσεις μας για το ρόλο αυτής της δομής, τον απρόσωπο χαρακτήρα της, τον συγκεντρωτισμό των αρμοδιοτήτων της και την απομόνωση της λειτουργίας της, από τα καθημερινά προβλήματα των σχολικών μονάδων.
Διεκδικούμε μια σοβαρή ενημέρωση, με δυνατότητα παρουσίας όλων των εκπαιδευτικών ,που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν για τη νέα λειτουργία του Π.Ε.Κ.Ε.Σ
Στηρίζουμε το Δημόσιο σχολείο της ποιότητας, των ισοδύναμων ευκαιριών για ουσιαστική επιμόρφωση και επαγγελματική ενδυνάμωση.
Αγωνιζόμαστε για τη Δημόσια εκπαίδευση που μας αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου