Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Όταν η ανευθυνότητα συναντά τη διάλυση… με θύμα την Εκπαίδευση

                                            9/9/2011
Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας χαρακτηρίζεται με επιείκεια «τραγελαφική».
     Τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης μέχρι τις 31/7/2011 και για «άμεσες μεταρρυθμιστικές προθέσεις» την άνοιξη του ίδιου έτους διαδέχτηκαν οι θερινές ανακοινώσεις για παράταση της λειτουργίας των Γραφείων και πιθανή (;) κατάργησή τους μέσα σε διάστημα δύο μηνών από την ψήφιση του νόμου για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων εξωτερικού. (δηλ. «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»)
     Στο μεσοδιάστημα η υποστελέχωση των γραφείων χτύπησε «κόκκινο» καθώς δεν έγιναν αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Γραφεία Εκπαίδευσης και κάποιοι από τους μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να αναπληρωθούν.
     Η διοικητική «παράλυση» των Γραφείων Εκπαίδευσης Εύβοιας, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στις πρώτες κιόλας ημέρες της σχολικής χρονιάς. Τα σοβαρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο 2ο Γραφείο Π.Ε. Κύμης και στο 3ο Γραφείο Π.Ε. Ιστιαίας. Υπολειτουργούν, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και οι αναπληρωτές προϊστάμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
     Είμαστε μάρτυρες ενός ακόμα μεταρρυθμιστικού «επιτεύγματος» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
    


                   Από τη ΔΑΚΕ/Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου