Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ : «Tα αγάλματα ζωντανεύουν».1ο Εργαστήριο Καινοτόμων Δράσεων (15/12/2011


Η Διεύθυνσή μας, με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων θα οργανώσει ένα κύκλο εργαστηρίων καινοτόμων δράσεων με στόχο την προσέγγιση μεθόδων και τεχνικών που βοηθούν στην πραγματοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων στο σχολείο.
Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο  «Tα αγάλματα ζωντανεύουν» απευθύνεται σε 25 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν σε σχολεία της Διεύθυνσής μας.Στοχεύει  να δώσει ερεθίσματα για την αξιοποίηση της  συνάντησης του παιδιού με το άγαλμα  ( στο μουσείο, στην πόλη, σε μια προβολή, σε ένα λογοτεχνικό βιβλίο) μέσα από την τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού .
Συντονιστές του εργαστηρίου :
Θάλεια Καλαμπαλίκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης  Εύβοιας
Γιάννης Ζαμπούνης, ηθοποιός, εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 5 - 8.30 μ. μ., στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Οι συνάδελφοι που θα λάβουν θα πρέπει να φορούν απλά άνετα ρούχα (ανοιχτόχρωμα αν είναι δυνατόν) και  κάλτσες κοντές αθλητικές(λευκές).
Δηλώσεις συμμετοχής εγγράφως και αποστολή με fax (22210 – 73410 & 77012) ή με mail (drastiriotites @ dipe. eyv. sch.gr), το αργότερο μέχρι και την  Τρίτη 13 Δεκεμβρίου .
Προτεραιότητα έχουν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να εκπονήσουν   πρόγραμμα σε σχέση με τέχνη, μουσείο, φιλαναγνωσία, μυθοπλασία(δημιουργία ιστορίας-ποιήματος),ζωντάνεμα βιβλιοθήκης, θεατρικό παιχνίδι, λαϊκό πολιτισμό. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από εικοσιπέντε και υπάρχει ενδιαφέρον για την εφαρμογή σχετικού  προγράμματος στην τάξη , θα πραγματοποιηθεί και δεύτερο εργαστήριο. Παρακαλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν μαζί μας, την Τετάρτη 14/12 ώστε  να πληροφορηθούν για τη συμμετοχή τους.
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση.

                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου