Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Να μην τους χαρίσουμε κι αυτή την Εθνική Επέτειο


Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αμαυρώθηκαν από επεισόδια εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.
            Εκατοντάδες πολίτες, αγανακτισμένοι από την αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική της κυβέρνησης, επιτέθηκαν λόγω κι έργω στους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας , ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις τιμής στους ήρωες του Έπους της Αλβανίας να εξελιχθούν σε ένα εθνικό φιάσκο.
            Σε λίγες μέρες οι Έλληνες θα γιορτάσουμε της επέτειο του ξεσηκωμού του 1821 και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Σε λίγες μέρες θα τιμήσουμε τους προγόνους μας που σχεδόν 200 χρόνια πριν πολέμησαν και νίκησαν μια υπερδύναμη, ανέτρεψαν το εις βάρος τους παγκόσμιο πολιτικό κλίμα κι «έφτιαξαν κράτος λεύτερο, χριστιανικό κι ελληνικό»!
           Αυτή τη φορά δεν πρέπει να συμβεί κανένα επεισόδιο, καμία πράξη δεν πρέπει να αμαυρώσει τις εκδηλώσεις τιμής.
           Ειδικά σε αυτή την Εθνική Επέτειο οι επαγγελματίες μπαχαλάκηδες πρέπει να απομονωθούν και να εξουδετερωθούν από τους ίδιους τους πολίτες.
            Δεν τιμούμε τα πρόσωπα που κατέχουν αυτή τη στιγμή τη μία ή την  άλλη θέση, τιμούμε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους, την ψυχή τους, τα νιάτα τους για να μπορούμε σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να έχουμε την «πολυτέλεια» να εκφράζουμε τις όποιες απόψεις μας.
            Η οργή και η διαμαρτυρία έχουν διέξοδο και ,  μάλιστα, νόμιμη, αποτελεσματική και δημοκρατική: Είναι οι εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
            Οι τραμπουκισμοί και οι προπηλακίσεις πιθανόν να γίνονται εκ του πονηρού, εξυπηρετώντας τα σχέδια του κατεστημένου.
Οι «οργισμένοι» δεν έχουν πάντα έντιμες και ξεκάθαρες προθέσεις. Πολλές φορές εσκεμμένα λειτουργούν ως το καλύτερο γρανάζι του συστήματος καθώς γελοιοποιούν με τις πράξεις τους αυτούς που πραγματικά αντιτίθενται στο σύστημα και διοχετεύουν την οργή των πολιτών σε  εκδηλώσεις που το σύστημα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
           Άλλωστε «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» και οι «λύκοι» στις μέρες μας ξέρουν να κρύβονται καλύτερα γι’  αυτό και είναι πιο επικίνδυνοι, πιο ύπουλοι, πιο δυνατοί.
           Ας τιμήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και με μια φωνή τους προγόνους μας για όλα όσα έκαναν για εμάς.
           Ας καμαρώσουμε τα παιδιά μας και όλους όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής και στην παρέλαση γιατί στο πρόσωπο αυτών αποδίδουμε τις τιμές που πρέπουν στη σπουδαία επέτειο.
Ας γίνει ο αγώνας των Ελλήνων ηρώων ο φάρος για τους δικούς μας «Μαραθώνες», ο δρόμος για τη δική μας «απελευθέρωση».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου