Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Υπολογισμός περικοπών απεργίας επί των μεικτών αποδοχών των εκπαιδευτικών.

ΘΕΜΑ: Υπολογισμός περικοπών απεργίας επί των μεικτών αποδοχών των εκπαιδευτικών.

Στην πιο άσχημη περίοδο της μεταπολεμικής ελληνικής κοινωνίας, το ανάλγητο υπουργείο Οικονομικών έρχεται και  προσπαθεί με πονηρούς τρόπους να τσακίσει και άλλο την δυναμική του Έλληνα εκπαιδευτικού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδίκτυο στο άρθρο 23 του Ν. 4024/11 προβλέπονται τα παρακάτω: «Σε όλες τις περιπτώσεις αποχής των υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους, ο µήνας λογίζεται για είκοσι πέντε (25) ηµέρες» 
Στην  εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονοµικών (αρ.  πρωτ.  οικ. 2/78400/0022/14-11-2011) για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4024 ορίζεται ότι: «Σύµφωνα µε τα όσα ορίζονται στο άρθρο αυτό  (σ.σ. άρθρο 23) σε κάθε περίπτωση
περικοπής αποδοχών του υπαλλήλου, συμπεριλαμβανομένων και των επιδοµάτων εορτών και αδείας, λόγω αποχής από τα καθήκοντά του  ή απεργίας, η περικοπή αυτή υπολογίζεται στο 1/25 των µηνιαίων αποδοχών για κάθε ηµέρα απουσίας».
«…Στην περίπτωση απεργίας, στην έννοια της οποίας υπάγονται και οι στάσεις εργασίας, γίνεται περικοπή για κάθε µέρα, των µεικτών µηνιαίων αποδοχών, συµπεριλαµβανοµένης και της συντάξιµης εργοδοτικής εισφοράς».
Αυτό που φαίνεται από τα παραπάνω είναι πως ενώ στην μία παράγραφο αναφέρεται πως η περικοπή του μισθού λόγω αποχής ή απεργίας γίνεται επί των μηνιαίων αποδοχών του εκπαιδευτικού στη συνέχεια αυτό αλλάζει και γίνεται « επί των μεικτών μηνιαίων αποδοχών ».
Αυτό καταδεικνύει την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να « τελειώσει » και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς τον δάσκαλο, νηπιαγωγό και δάσκαλο ειδικότητας που ενώ έχει δεχθεί πόλεμο από όλες τις μεριές , επιβιώνοντας με πενιχρά έσοδα αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζοντας τεράστια έξοδα , αυτός φαίνεται να αντέχει όποια επίθεση του γίνεται βάζοντας το φιλότιμό του μπροστά από όλα. Το θέμα είναι ως πότε...

Καλούμε :

*    Την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτήν την ντροπιαστική εγκύκλιο.
*    Την ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα τάχιστα.
*    Τον Σύλλογο Δασκάλων κ Νηπιαγωγών Χαλκίδας να πάρει θέση άμεσα.

Η ΔΑΚΕ/Π.Ε Χαλκίδας δεν θα σταματήσει να « ενοχλεί » αυτούς που επιβουλεύονται τα δικαιώματα και τον αγώνα όλων των εκπαιδευτικών.

Τα μέλη της ΔΑΚΕ/ΠΕ στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Λούκας Παναγιώτης                                        Μπλέτσας Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου