Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας παρακολουθεί άγρυπνα τις εξελίξεις για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Διαβεβαιώνουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι θα είμαστε μπροστά στους αγώνες για την υπεράσπιση των κεκτημένων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Με αφορμή τις τοποθετήσεις του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη Βουλή για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώνουμε τη φωνή μας με το ΔΣ της ΔΟΕ και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, όπως και στο παρελθόν πράξαμε, θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων.
Με επιστολή της η ΔΟΕ διευκρινίζει : «έχουμε ταχθεί υπέρ της αξιολογικής αποτίμησης τόσο του εκπαιδευτικού έργου όσο και της εκπαιδευτικής πολιτικής, μιας αποτίμησης από τα «κάτω» -που θα πραγματοποιείται από τους εκπαιδευτικούς συλλογικά και όχι από μονοπρόσωπα όργανα- και θα έχει ως στόχο την ανίχνευση των προβλημάτων και το σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»
Συνεχίζοντας διευκρινίζει: «Η σύνδεση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης με την αξιολόγηση,  θέτει φραγμούς μέσα από μια σειρά εντελώς αυθαίρετων ποσοστώσεων ανοίγοντας μέχρι και τον Καιάδα των απολύσεων.»
          Όχι μόνο δεν καλλιεργείται έτσι κλίμα αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης, όπως αναφέρεται στους στόχους της αξιολόγησης αλλά καταργούνται τα κίνητρα βελτίωσης του έργου του εκπαιδευτικού και επιστημονικής του συγκρότησης.
Η ΔΟΕ τονίζει ότι «η εφαρμογή της αξιολόγησης ως έχει, αποτελεί κόκκινη γραμμή και εχθρική ενέργεια κατά του κλάδου και δε γίνεται αποδεκτή.
Ενδεχόμενη προσπάθεια εφαρμογής της, θα αποτελέσει αιτία πολέμου, αρχή μεγάλων συγκρούσεων και δημιουργίας έντασης στο σχολικό περιβάλλον.
Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη αναλγησία και βαρβαρότητα.
Ζητάμε ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, να μην κατηγοριοποιηθούν οι μαθητές και τα σχολεία και να μη γίνει αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.»
Ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας θα αγωνιστεί με σοβαρότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική προσπαθήσει να επαναφέρει καθεστώτα που υπήρχαν και προωθούσαν τους ημέτερους, καλλιεργώντας κλίκες ,υποβαθμίζοντας τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση συνολικά .
Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της κοινωνικής θέσης του εκπαιδευτικού της εκπαίδευσης ,του μέλλοντος των παιδιών μας!!!!!
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου