Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Λούκας Παναγιώτης - Μπλέτσας Χρήστος: Επιτέλους έλεος, κύριοι του Υπουργείου Παιδείας!

28-02-2012
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ...

Διαβάζοντας ξανά και ξανά διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων, δεν μπορεί κανείς  να κατανοήσει την τρομακτική αδιαφορία των μελών της κυβέρνησης αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας .
Χύθηκαν τόνοι μελάνης και χρησιμοποιήθηκε πολυ σάλιο απο τους γνωστούς παπαγάλους της κυβέρνησης για να πειστεί η κοινωνία και ο ριμαγμένος οικονομικά και ηθικά κλάδος των εκπαιδευτικών οτι όλα γίνονται «με παιδαγωγικό σκοπό και πάντα για τον καλό του μαθητή...»
Θυμόμαστε όλοι το σλόγκαν του Υπουργείου Παιδείας «Πρώτα ο Μαθητής». Τελικά αυτό που φάνηκε στην πράξη ήταν «Πρώτα οι Φωτοτυπίες» και ο δάσκαλος με 630 ευρώ στην τσέπη!
Δημιουργήθηκαν Πιλοτικά Σχόλεια με καινούρια Προγράμματα Σπουδών (ΠΣ) των οποίων όμως οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν  σε σεμινάρια το  μήνα Νοέμβριο και ημέρες πάντα μη εργάσιμες επενδύοντας ασφαλώς έριξαν πάλι στο φιλότιμό του δασκάλου.
Δεν είπαν όμως και για τις χιλιάδες θέσεις που κόπηκαν ή θα κοπούν την νέα σχολική χρονιά από τα Ολοήμερα Τμήματα που προτίθεται το Υπουργείο να καταργήσει.
Δεν είπαν για τους νέους υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που θα γίνουν.
Δεν είπαν για τον τροποποιημένο Προϋπολογισμό που δεν αφήνει ούτε ψίχουλο για προσλήψεις αναπληρωτών.
Δεν είπαν για το κόψιμο των δαπανών ύψους 11 εκατ. ευρώ για την μισθοδοσία εκτάκτων υπαλλήλων.
Δεν είπαν για τις νέες περικοπές στα κονδύλια σίτισης των φοιτητών κατά 12 εκατ. ευρώ  τα οποία αντιστοιχούν από 6 εκατ. ευρώ για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τύπο, δεν είπαν για την απόφαση που υπέγραψε στα μέσα του μήνα η Αννα Διαμαντοπούλου σύμφωνα με την οποία ορίζονται στο ποσό των 343.000 ευρώ, μόνο για το πρώτο τετράμηνο του 2012, οι αμοιβές για υπερωριακή εργασία 115 υπαλλήλων, μετακλητών, αποσπασμένων, ειδικών συμβούλων-συνεργατών και ειδικών επιστημόνων που απασχολούνται στα πολιτικά γραφεία της υπουργού και των υπολοίπων ΄΄αρχών΄΄ του Υ.Δ.Μ.Θ.
Ας το πολλαπλασιάσει κάποιος επί 3 και καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο πόσο από τις ΄΄αναγκαίες΄΄ περικοπές των παραπάνω κονδυλίων.
Σε όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα για την Εθνική μας  Παιδεία έρχεται να προστεθεί μια μείωση της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ από τον μισθό των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό .
Αν συμβεί αυτό, το μόνο σίγουρο για την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρχει σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον για αποσπάσεις  στο εξωτερικό αφού με μόνη αμοιβή τον ελληνικό μισθό που κυμαίνεται σήμερα σε εξαιρετικά  χαμηλά επίπεδα, κανείς δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες επιβίωσης σε ένα σύγχρονο δυτικού τύπου κράτος.
Η αναλγησία, η ανευθυνότητα και η έλλειψη προγραμματισμού της πολιτικής ηγεσίας έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς στο χείλος του γκρεμού.
Σήμερα μπορούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε τα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάδελφοι.
Μπορούμε να αναδείξουμε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προπάντων με ανθρωπιά, ολά αυτά που μας ταλανίζουν εδω και καιρό.
Στα προβλήματα του Κλάδου απαντούμε με θέσεις κι εφικτές λύσεις προς όφελος των εκπαιδευτικών και της ελληνικής κοινωνίας.
Σας θέλουμε όλους αρωγούς στην προσπάθεια αυτή.


Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε/ΠΕ Χαλκίδας στο Συλλόγο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Λούκας Παναγιώτης                            Μπλέτσας Χρήστος


Δ. Νατσιός - "Παιδεία ίσον Δάσκαλος"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ι. Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (30-1-2012)
"Παιδεία ίσον Δάσκαλος"- Δ. Νατσιός
Για να δείτε το βίντεο με την άριστη ομιλία του συναδέλφου για το ρόλο του εκπαιδευτικού πατήστε ΕΔΩ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

22 - 02 – 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 18.30 στον χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Ο «Αρμαγεδδών» στην Παιδεία συνεχίζεται…


Αθήνα, 22/2/2012
Ο «Αρμαγεδδών» στην Παιδεία συνεχίζεται…

Καταστρεπτικός για την εκπαίδευση και την κοινωνία, ο νέος γύρος συγχωνεύσεων, καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων.

Η ανερμάτιστη, επικίνδυνη αντιεκπαιδευτική πολιτική (θυμίζει «Αρμαγεδδώνα») συνεχίζεται…
Η Υπουργός της «φωτοτυπίας» κ. Διαμαντοπούλου και η αρμόδια Υφυπουργός για τα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χριστοφιλοπούλου,  συνεχίζουν την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ο προγραμματιζόμενος νέος γύρος συγχωνεύσεων, υποβιβασμών και καταργήσεων σχολικών μονάδων δημιουργεί νέα αδιέξοδα, ενδοπεριφερειακές ανισότητες, κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα και οδηγεί στην εργασιακή ανασφάλεια εκατοντάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και στην αδιοριστία εκατοντάδες αναπληρωτές.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ικανοποιώντας κομματικά ρουσφέτια και αδιαφορώντας για τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες προχωρά στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Τα λάθη συνεχίζονται.
Η αντίστοιχη  περσινή αποτυχημένη προσπάθειά τους και η ανάλγητη για τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία στάση τους δημιούργησε αδιέξοδα και, δυστυχώς, συνεχίζουν στην ίδια αδιέξοδη συνταγή.
Στη μνημονιακή πολιτική της βάρβαρης λιτότητας και των περικοπών ο εκπαιδευτικός κόσμος και η κοινωνία μας  αντιστέκονται.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί το δίδυμο Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου:
·        Να σταματήσει την αλαζονική και αυθαίρετη συμπεριφορά του
·        Να απομονώσει τους διορισμένους κομματικούς εγκάθετους και αυλοκόλακες της και να λειτουργεί με κανόνες αξιοκρατίας και όχι ρουσφετολογίας.
·        Να προχωρήσει σε πλατύ, ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο με τους φορείς της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση συγχώνευσης, κατάργησης και υποβιβασμού σχολικής μονάδας.

Τέλος θυμίζουμε:
ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 29η Φεβρουαρίου 2012

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε, σύμφωνα και με την εισήγηση της Ομοσπονδίας, να πραγματοποιήσει  Έκτακτη Γενική Συνέλευση την  Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου  2012 στις 18.30 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.
Στη συνέλευση θα γίνει συζήτηση πάνω στην απόφαση-εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την παραπέρα πορεία του κλάδου και θα συντεθεί η πρότασή μας για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                                
 Αθήνα, 20/02/2012

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 20-02-2012: Απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις απόσπασης
Ανεξάντλητη ανευθυνότητα και αναλγησία

Στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΠΣΕ με «άνωθεν εντολές» απέρριψε όλες τις αιτήσεις απόσπασης με το σκεπτικό «της μη διατάραξης της ομαλής λειτουργίας των σχολείων». Η πολιτική ηγεσία για άλλη μια φορά έδειξε ένα σκληρό πρόσωπο απέναντι στους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας (70% αναπηρία παιδιού, παιδί με αυτισμό, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας) ή ανήκουν σε ειδική κατηγορία αποσπάσεων.
Οι λέξεις αναλγησία και ανευθυνότητα δεν καλύπτουν τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους. Τέτοιες αποφάσεις με «άνωθεν εντολές» υποβαθμίζουν το κύρος και την αξιοπιστία του Συμβουλίου. Κλονίζουν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Δικαιολογημένη η οργή, η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων που ζητούν το αυτονόητο, διοίκηση με ανθρώπινο πρόσωπο. Ιδιαίτερα σήμερα που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης απαιτούν να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και, προπαντός, ανθρωπιά.
Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κατέγραψα την πλήρη αντίθεσή μου σε αυτές τις πολιτικές.
Ταυτόχρονα το Συμβούλιο έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις παραίτησης που είχαν υποβληθεί.

Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλης

Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

                               20-02-2012                               
                                                   

                        ΠΡΟΣ : Μέλη μας   
   
Θέμα : Παιδικό Αποκριάτικο 

                     Πάρτι


    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ. Σ. του Συλλόγου μας διοργανώνει παιδικό αποκριάτικο χορό, προσφορά για τα παιδιά των συναδέλφων.
Ο παιδικός αποκριάτικος χορός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του παιδότοπου της Kinderland, στη Χαλκίδα ( έναντι εργοστασίου Δάριγκ ), την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 από τις 18.30 έως 21.00.
Η είσοδος των παιδιών, η διασκέδασή τους από κλόουν, καθώς και το μενού τους ( πιάτο πάρτι και αναψυκτικό ), όπως επίσης και το αναψυκτικό ή ο καφές των συνοδών είναι προσφορά του Συλλόγου.

                                                     Το Δ.Σ.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. του συλλόγου «Αριστοτέλη» της Αθήνας - Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. του συλλόγου «Αθηνά» της Αθήνας : Απολείπειν ο… λαός Αντώνιον


Απολείπειν ο… λαός Αντώνιον

   Αντώνη, πάλαι ποτέ αγαπητέ,

   Στις 29 Νοεμβρίου του 2009 ,«μαγεμένοι» από το περίφημο «Ό, τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό» και βέβαιοι ότι η «αντάρτικη» ιστορία σου και η μακρά περίοδος «στο περιθώριο» του βρώμικου πολιτικού συστήματος ήταν η τρανότερη απόδειξη της καθαρότητάς σου, σε στηρίξαμε πιστεύοντας ότι ήσουν το βάλσαμο για τις πληγές ενός πολιτικού χώρου που αντιμετώπιζε την απόλυτη απαξίωση μετά την κυβερνητική θητεία της περιόδου 2004 – 2009. Πιστεύοντας ότι ήσουν η προσωποποίηση της ελπίδας για μια χώρα που έμελε να φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης από την ολέθρια πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου.
   Στις 6 Μαΐου 2010, το ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας στο μνημόνιο μας έκανε να νιώσουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ένα γνήσιο λαϊκό κόμμα στο δρόμο του κοινωνικού, ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Τα φαντάσματα του νεοφιλελευθερισμού εξοστρακίζονταν και η πορεία της αναγέννησης του πολιτικού χώρου μας και της πατρίδας αποκτούσε χρονικό σημείο αναφοράς.
  Με διπλή ορμή, πιστεύοντας πως δεν ήμαστε μόνοι μας οι ΔΑΚίτες αλλά είχαμε τη στήριξη και της Ν.Δ., ριχτήκαμε στον αγώνα κατά του μνημονίου του ξεπουλήματος της χώρας. Στα σχολεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις διαδηλώσεις, πολεμήσαμε το μνημόνιο που στερούσε και στερεί την ελπίδα των παιδιών μας για το μέλλον.
  Η πρώτη διάψευση ήρθε με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του μεσοπρόθεσμου και ο εφιάλτης έδωσε ηχηρό παρών με την αδιανόητη συμμετοχή στη, δίχως λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση,  συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
  Το γράψαμε και τότε και κοινοποιήσαμε την άποψή μας στη ΔΑΚΕ/ΠΕ. Περιμέναμε πρώτα από εκεί μια ιδεολογικά καθαρή αντίδραση. Δεν ήρθε ποτέ. Άλλωστε «συγκυβέρνηση» έχουμε και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία, κόντρα στη βούληση της βάσης της ΔΑΚΕ.
  Μείναμε σιωπηλοί από τότε. Ίσως ενδόμυχα να προσδοκούσαμε μια εντυπωσιακή κίνηση που θα ανέτρεπε αυτήν της συμμετοχής στην κυβέρνηση - εντολέα της τρόικα. Μια εντυπωσιακή ανατροπή που θα έδειχνε στον αποκοιμισμένο από το Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης Έλληνα, πως υπάρχουν δρόμοι σωτηρίας πέρα και μακριά από το γκρεμό της δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου, που εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία και οδηγεί βαθύτερα στην ύφεση και τελικά στην πτώχευση. Μια εντυπωσιακή ανατροπή που θα αποκάλυπτε πως είναι ψεύτικο το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία» αφού το μνημόνιο μόνο τους δανειστές εξυπηρετεί.

  Μάταια…
  Ως πρόεδρος της Ν.Δ. στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, όρθωσες απέναντί μας τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες των  δεινών που θα έρθουν αν δεν ψηφιστεί το μνημόνιο.
  Ως πρόεδρος της Ν.Δ. στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, μας είπες ότι επί δυο χρόνια φορούσες  αντιμνημονιακό προσωπείο αλλά τους  τελευταίους μήνες «είδες το φως» κι ανέλαβες να μας σώσεις από κοινού μ’ αυτούς που ως τώρα καταδίκαζες.
  Ως πρόεδρος της Ν.Δ. στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή δεν ενοχλήθηκες ούτε στο ελάχιστο από το γεγονός ότι όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το «ναό της δημοκρατίας» δέχονταν απρόκλητη, ανελέητη, δολοφονική επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Δεν ενοχλήθηκε η δημοκρατική σου συνείδηση από την απαγόρευση, ουσιαστικά, στο λαό, του δικαιώματος να διαμαρτύρεται απέναντι σ’ αυτό που τον συνθλίβει. Στηρίζοντας μια κυβέρνηση που η ύπαρξή της ακροβατεί στα όρια της κοινοβουλευτικής εκτροπής, έγινες μοιραία συμμέτοχος στο σχέδιο καταστροφής της Αθήνας από τους προβοκάτορες για να φύγουν οι ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι.
  Ως πρόεδρος της Ν.Δ. στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή αποφάσισες να διαγράψεις, να αποχωριστείς αυτούς που είχαν βαδίσει μαζί σου στον αντιμνημονιακό δρόμο. Τιμώρησες  τους θαρραλέους «απείθαρχους» και επέλεξες να πορεύεσαι με τους προσκυνημένους.
  Ναι Αντώνη, «Ό, τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό». Μόνο που την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, το ηθικό σας ανοσιούργημα δεν ήταν ούτε καν νόμιμο. Η γνωμοδότηση κορυφαίων συνταγματολόγων ήταν ξεκάθαρη. Η κατεπείγουσα διαδικασία ήταν αντισυνταγματική. Οι «εξαιρετικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος» που επικαλεστήκατε, είναι αυτοί που επικαλούνται και τα ανά την υφήλιο ολοκληρωτικά καθεστώτα για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του λαού.  Δυστυχώς η όποια ομοιότητα της σημερινής κυβέρνησης μ’ αυτά δεν είναι συμπτωματική.
   Αντώνη, πάλαι ποτέ αγαπητέ, αποφάσισες πως δε χρειάζεσαι φωνές που «ενοχλούν». Αυτό που, δυστυχώς, δεν κατάλαβες είναι ότι, απολείπειν ο… λαός Αντώνιον.
   Βλέπεις εμείς ονειρευόμαστε αντάμα το νόμιμο με το ηθικό.  Είθε αυτό να ονειρεύεται σύσσωμη η ΔΑΚΕ.

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. του συλλόγου «Αριστοτέλη» της Αθήνας
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. του συλλόγου «Αθηνά» της Αθήνας

Παληγιάννης Βασίλης : Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τελικός αριθμός αιτήσεων μετάθεσης - Συγκριτικά στοιχεία Χρόνος Πραγματοποίησης των μεταθέσεων


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                        Αθήνα, 16/02/2012
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                         
FAX: 210 3442287                                                                                          
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Τελικός αριθμός αιτήσεων μετάθεσης - Συγκριτικά στοιχεία
Χρόνος Πραγματοποίησης των μεταθέσεων

Ολοκληρώθηκε στις 13-2-2012 η καταχώρηση αιτήσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα των συναδέλφων που διορίστηκαν το σχολικό έτος 2010-11 και έχουν υπηρετήσει δύο έτη στην περιοχή διορισμού τους.
Η διαμόρφωση του συνόλου των αιτήσεων έχει ως εξής:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΛΙΚΗΣ  ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
609
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
5.758
ΜΟΥΣΙΚΗΣ
171
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
1.718
ΦΥΣΙΚΗΣ  ΑΓΩΓΗΣ
849
ΣΥΝΟΛΟ
9.105

Το  2011 ο αριθμός των αιτήσεων και το ποσοστό ικανοποίησης αυτών είχαν διαμορφωθεί ως εξής:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΑΡΙΘΜ. ΙΚΑΝ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
5.537
551
9,95%
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
2.302
863
37,49%
ΑΓΓΛΙΚΩΝ
655
25
3,82%
Φ. ΑΓΩΓΗΣ
900
11
1,22%
ΜΟΥΣΙΚΗΣ
179
9
5,03%
ΣΥΝΟΛΟ
9.573
1.459
15,24%

Θυμίζω πως το 2011 είχαμε το μικρότερο ποσοστό μεταθέσεων των τελευταίων δεκαετιών. (ενδεικτικά αναφέρω το 2004 – 41,52%, 2005 – 43,78%, 2006 – 39,63%, 2007 – 50,4%, 2008 – 51,35%, 2009 – 48,1%, 2010 – 34,73%).
Αυτό κυρίως οφείλονταν στον ασαφή τρόπο προσδιορισμού των οργανικών κενών και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για ικανοποίηση περισσοτέρων αιτήσεων.
Μάλιστα το 2011 για πρώτη φορά δεν είχαν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών.
Φέτος είναι ανάγκη η πολιτική ηγεσία να λάβει υπόψη της τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη και αναγκαία για την επιβίωσή τους και να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις με βάση τα πραγματικά κενά όπως αυτά διαμορφώνονται μετά τις συνταξιοδοτήσεις, ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι.
Οποιαδήποτε προσπάθεια συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του αριθμού των εκπαιδευτικών, πράγμα που θα επηρεάσει αρνητικά και τις υπηρεσιακές μεταβολές.
Αυτήν την περίοδο οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας επεξεργάζονται τα στοιχεία των αιτήσεων.
Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα συγκληθεί το ΚΥΣΠΕ για να εξετάσει αμφισβητούμενες αιτήσεις. Στη συνέχεια θα εξετάσει την ένταξη των συναδέλφων στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και την ένταξη των συναδέλφων που πληρούν τις προϋποθέσεις για μετάθεση στην Ειδική Αγωγή.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω θα προχωρήσει στις μεταθέσεις των διαπολιτισμικών σχολείων και τέλος στις γενικές μεταθέσεις.
Αν όλα πάνε καλά πιστεύω πως έως το τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων για το 2012.
Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων και εντός 15 ημερών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Π.Δ. 50/96 και του Π.Δ. 100/97, θα υποβληθούν αιτήσεις για αμοιβαίες μεταθέσεις.
Σημειώνω πως οι περσινές βάσεις μετάθεσης δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση υπολογισμού για τις φετινές μεταθέσεις.
Ως αιρετός του κλάδου θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεσες και ουσιαστικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.

Πάντα στη διάθεσή σας
 Παληγιάννης Βασίλης