Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.;

29 - 07 – 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.;

Την ώρα που τα προβλήματα πιέζουν, ο εκπαιδευτικός κόσμος αγωνιά κι οι μνημονιακές πολιτικές κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος, οι αριστερές παρατάξεις συνεπικουρούμενες από τη Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ. - πρώην ΠΑΣΚ) παίζουν «κρυφτούλι»!!!
Με ευθύνη των αριστερών παρατάξεων (Παρεμβάσεις, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, ΕΡΑ) αλλά και της ΔΗ.ΣΥ. (πρώην ΠΑΣΚ) για μια ακόμη φορά, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα, διεξήχθη «διάλογος κωφών» και υπερίσχυσε η «λογική του παραλόγου».
Αποποιούνται των ευθυνών τους, αγνοούν προκλητικά την ετυμηγορία του κλάδου, όπως αυτή καταγράφηκε στα εκλογικά αποτελέσματα της 82ης Γ.Σ. της ΔΟΕ και «στρουθοκαμηλίζουν» απέναντι στα προβλήματα.
Οι αριστερές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ζητούν την ψήφο των συναδέλφων αλλά δηλώνουν προκλητικά πως δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη στο προεδρείο, επιλέγοντας το ρόλο του «εισαγγελέα» και του επικριτή αυτών που αναλαμβάνουν ευθύνες. Αρνούνται ν’ αναλάβουν ακόμα και τη θέση του Ταμία της Δ.Ο.Ε. (όπως τους προτάθηκε) και ν’ αποδείξουν στην πράξη αν ισχύουν και αν πιστεύουν όλα αυτά που, λασπολογώντας, καταμαρτυρούν τόσο καιρό περί «κακοδιαχείρισης» και «προνομίων». Την υποκριτική στάση τους την αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.
Η ΕΡΑ μιλά για «κομματικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό» και ταυτόχρονα «μαλώνει» το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την κριτική που είχε ασκήσει στο ΣΥΡΙΖΑ το Μάρτιο του 2013!!! (για την απαξιωτική και διχαστική ανακοίνωση των «νέων του ΣΥΡΙΖΑ» για το ρόλο της Δ.Ο.Ε.) τη στιγμή μάλιστα που τα μέλη της είναι ενεργά στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος. Μεταθέτει την ευθύνη της συγκρότησης του προεδρείου σε άλλες παρατάξεις (ΔΗ.ΣΥ. και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) και δε συμμετέχει στη συγκρότηση, επειδή δε συμμετέχουν οι Παρεμβάσεις, λειτουργώντας ως «παράρτημα» και δορυφόρος κι όχι ως αυτόνομος φορέας.
Κανένα βήμα παραπέρα δεν έκαναν και οι άλλες παρατάξεις, ΔΗ.ΣΥ. (πρώην ΠΑΣΚ) και ΕΣΑΚ – ΔΕΕ, διευκολύνοντας επί της ουσίας το έργο αυτών που θέλουν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να συνεχίζει να παραμένει ασυγκρότητο.
Γίνεται, δυστυχώς, φανερή, η αδιαφορία όλων για τη φωνή αγωνίας των συναδέλφων που περιμένουν από τη Δ.Ο.Ε. αντίσταση, πρόταση και ακηδεμόνευτη – διεκδικητική στάση.
Αδιαφορούν ακόμη και για τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζονται στη Δ.Ο.Ε. (πληρωμή παγίων εξόδων, κάλυψη μισθοδοσίας υπαλλήλων κλπ.) επειδή δεν υπάρχει συγκροτημένο Προεδρείο.
Μιλούν για «γραφειοκρατία» ενώ την ίδια ώρα επενδύουν στην κωλυσιεργία κι επιδιώκουν την απαξίωση και τη διάλυση της Δ.Ο.Ε. ρίχνοντας «νερό στο μύλο» αυτών που στοχεύουν στην απαξίωση του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ανέλαβε, ως πρώτη δύναμη στον Κλάδο, τη μεγάλη ευθύνη του να ηγηθεί από τη θέση του Προέδρου στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία που απαιτείται η αντίσταση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση. Τα μέλη της στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι έτοιμα ν’ αναλάβουν την όποια θέση ευθύνης χρειαστεί στο προεδρείο της Ομοσπονδίας.
Καλούμε, για μια ακόμη φορά, και τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΔΗ.ΣΥ., Παρεμβάσεις, ΕΣΑΚ – ΔΕΕ και ΕΡΑ) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ν’ αφήσουν στην άκρη τις διαχωριστικές γραμμές και τα παιχνίδια μικροπαραταξιακής τακτικής και να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη συγκρότηση του προεδρείου της Δ.Ο.Ε., άμεσα.
Η αγωνιστική ιστορία του Κλάδου δε συγχωρεί την αδράνεια και την παραίτηση από τις ευθύνες σε τόσο κρίσιμες στιγμές.

Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Κικινής Θανάσης
Κόκκινος Χαράλαμπος

Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου