Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Να και μια σωστή πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας (που φυσικά δεν τελεσφόρησε...)

Σε σχετικό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου που εξειδικεύεται σε θέματα Παιδείας διάβασα ότι υπήρχε πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας μην επιτρέψει την ύπαρξη παραταξιακών ψηφοδελτίων στα ΠΥΣΠΕ, Α/ΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ, μιας και σε αυτά εκλέγουμε εκπροσώπους μας σε όργανα διοίκησης της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Μάλιστα, έπειτα από επικοινωνία που είχα με διάφορους φίλους που έχουν συνδικαλιστικές θέσεις στο
χώρο της Παιδείας, έμαθα ότι η πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο για κάθε ΠΥΣΠΕ, Α/ΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ στο οποίο θα αναγράφονται τα ονόματα όλων των υποψηφίων και στο οποίο οι συνάδελφοι θα μπορούν να σταυροδοτήσουν ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ! Φυσικά, μετά από εύλογες «συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες» αυτό «απεφεύχθη» όμως είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στις επόμενες εκλογές!
Προσωπικά προσυπογράφω τις προθέσεις και το σκεπτικό του Υπουργείου Παιδείας σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης «παραταξιακών» ψηφοδελτίων μιας και σε θέματα διοίκησης όλοι οφείλουμε να τηρούμε και να εφαρμόζουμε το νόμο! Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα διαλυθεί και η λογική της «συνδικαλιστικής και όχι μόνο» παρέας και θα σταματήσουν τα αλισβερίσια και οι συνεργασίες μεταξύ συνδικαλιστικών στελεχών. Επιπλέον δε θα χρειάζεται να «δημιουργούμε» ψηφοδέλτια-σεντόνια μιας και αυτοί που πραγματικά θέλουν να είναι υποψήφιοι για αυτές τις θέσεις δεν είναι τόσοι πολλοί.
Εύχομαι την επόμενη φορά να υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ψηφοδέλτιο, κοινό για όλους, πέρα και πάνω από παρατάξεις και ιδεολογίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου