Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΕΠ Ανακοίνωση για την διαδικασία τοποθέτησης αναπληρωτών από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ακολουθήθηκε   και τη φετινή χρονιά κι επισημαίνει:
            Χιλιάδες συνάδελφοί μας είναι και φέτος άνεργοι, μολονότι εκατοντάδες θέσεις εκπαιδευτικών είναι κενές.
            Στην Εύβοια δεκάδες είναι τα κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς κι εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ενώ η χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει.
            Η ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν έχει τελειωμό αφού, για ακόμα μια χρονιά, οι τοποθετήσεις έγιναν την τελευταία στιγμή και οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να βρίσκονται στη θέση που τους τοποθέτησε η υπηρεσία μόλις λίγες ώρες μετά!
            Επιπλέον, στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας, μολονότι τα κενά είναι πολλές δεκάδες, η Υπηρεσία εμφάνισε στη διαδικασία των τοποθετήσεων αναπληρωτών πολύ λίγα και συγκεκριμένα κενά, στην πλειοψηφία τους απομακρυσμένα από το κέντρο με την αιτιολογία ότι θέλει να «εξασφαλίσει το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων»!        
            Αυτή η πρακτική, που λειτουργεί μόνο για εντυπωσιασμό και  που και στο παρελθόν ακολουθούνταν, πρέπει,  επιτέλους, να σταματήσει γιατί έχει δύο άμεσες και οδυνηρές συνέπειες για όλους τους  εκπαιδευτικούς, όλους τους  γονείς και όλους τους μαθητές.
  • Συνάδελφοι με περισσότερα μόρια προϋπηρεσίας τοποθετούνται σε σχολεία με δυσμενέστερες συνθήκες από ό,τι οι συνάδελφοι αναπληρωτές, που έπονται στη σειρά κατάταξης και ενδεχομένως προσληφθούν αργότερα.
  • Άδειες σχολικές τάξεις ακόμα και σε μεγάλες σχολικές μονάδες και δεκάδες εκπαιδευτικοί απογοητευμένοι και με έντονη την αίσθηση της αδικίας.
Το πρόβλημα το κρύβουν κάτω από το χαλί και προσποιούνται ότι δεν υπάρχει, χωρίς φυσικά κανείς υπεύθυνος να αναλαμβάνει το κόστος της ανικανότητάς του.
            Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική ομηρείας των εκπαιδευτικών και απαιτούμε μόνιμους διορισμούς για το Δημόσιο Σχολείο.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου