Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με τον Προϊστάμενο του Νομού

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας με αφορμή τον επανακαθορισμό των ορίων των σχολικών μονάδων,  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο Α/θμιας Εκπ/σης του νομού μας, την Τρίτη 31/3/2015. Τα θέματα που τέθηκαν ήταν:

·        Ο επανακαθορισμός των ορίων στα σχολεία δεν θα πρέπει να θίγει την οργανικότητα των σχολείων.
·        Πάγιο αίτημα του κλάδου αποτελεί η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Υπάρχει και παλαιότερο αίτημα και πρόταση του Συλλόγου μας, το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν προκειμένου να αρθούν οι αδικίες και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των μορίων ανά σχολική μονάδα (ανάλογα με την οργανικότητα της σχολικής μονάδας, την χιλιομετρική απόσταση, τις ιδιαίτερες συνθήκες)
·        Θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την επίλυση των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν  τα σχολεία. Επιδίωξή μας δεν θα πρέπει να είναι το στοίβαγμα των μαθητών αλλά το σχολείο της δημιουργικότητας. Ο αριθμός των παιδιών ανά εκπαιδευτικό να εξαρτάται και από το χώρο και τις κτιριακές δυνατότητες. Διεκδικούμε τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στο 1:20 και 1:15 στο νηπιαγωγείο .

Ο Προϊστάμενος του Νομού μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων και υπογράμμισε την  πρόθεση του, να υπερασπιστεί το παιδαγωγικού κλίμα στα σχολεία, με την διενέργεια όλων των διαδικασιών για την  αντιμετώπιση των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Νομού μας.
Το ΔΣ του Συλλόγου, δεσμεύεται να συνεχίσει να αγωνίζεται για το σχολείο της αξιοπρέπειας, που αξίζει να έχουν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.


Το ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου