Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει  τη μεταφορά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην Τράπεζα της Ελλάδος, των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων και των περιφερειών. Σε μια περίοδο που δεινοπαθούμε οικονομικά, αφού οι επιχορηγήσεις του κράτους είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, οι ΟΤΑ επιβαρύνονται με περισσότερα προβλήματα.

Υπονομεύεται ξεκάθαρα ο αναπτυξιακός και κυρίως ο κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με προέκταση και στην λειτουργία των σχολείων, αφού ήδη η υποχρηματοδότηση έχει φέρει την εκπαίδευση σε τέλμα.
Η πολιτική του λαϊκισμού, που ξεκάθαρα εφαρμόζεται, δεν μπορεί να λύσει προβλήματα αλλά δηλώνει αδυναμία, νωθρότητα και κυρίως άγνοια. Το τελειωτικό χτύπημα που δέχονται οι ήδη πετσοκομμένες κοινωνικές δαπάνες  πλήττουν για ακόμη μια φορά το Δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Η συγκυβέρνηση δεν πρέπει προχωρήσει σε καμία δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων Δημοσίων φορέων.
Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για ολιγωρία και αδράνεια.
Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας σε μια ζωή αξιοπρέπειας, ενάντια σε όποια πολιτική διαλύει  κοινωνικές δομές και κεκτημένα.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου