Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Οργάνωση ομάδων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Οργανώνοντας τη δράση του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, σε ότι αφορά τη συγκρότηση ομάδων αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στη Ριτσώνα, πραγματοποιήσαμε σήμερα Τρίτη 15/3/2016 συνάντηση στα γραφεία του συλλόγου μας.
Οι συνάδελφοι δήλωσαν τις ημέρες που μπορούν να ασχοληθούν με δράσεις που αφορούν τα παιδιά, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα  παρέμβασης των ομάδων, σε ώρες μεσημεριανές (4μ.μ.- 6μ.μ.)

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν ημέρα στην κ.Κορωναίου στο τηλ 6974341868
Τα παιδιά για να μπορούν να ξεχνάνε ότι τους πονάει χρειάζονται πολλές φορές ένα τραγούδι, ένα παραμύθι, ποιός από αυτούς τους γονείς ποιός από τους πρόσφυγες που έχουν υποφέρει από τον ξεριζωμό τους έχει τη δύναμη να τραγουδήσει ή να πει ένα παραμύθι στα παιδιά του;
Σκεπτόμενοι ακριβώς αυτό αποφασίσαμε τουλάχιστον να τους δώσουμε αυτό που μπορούμε, ένα παιχνίδι, κάποιες ώρες χαράς,  χαλάρωσης και διασκέδασης, απαλύνοντας τον πόνο και την ταλαιπωρία τους.
Η δράσεις των ομάδων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή  18 Μαρτίου.
Προτείνουμε να συγκεντρωθούν με τη βοήθεια των συναδέλφων και την κινητοποίηση των γονιών και των παιδιών, παιχνίδια όχι μεγάλα  σε μέγεθος, τα οποία θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του συλλόγου και θα κατανεμηθούν στη συνέχεια μέσα από τις ομάδες στα παιδιά των προσφύγων .
Ξεκινώντας τη δράση θα αντιμετωπίσουμε όποια δυσκολία και θα οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις παρεμβάσεις μας….
…αυτοί κλείνουν τα σύνορα και σηκώνουν φράχτες…. εμείς ανοίγουμε μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά …με πίστη και ελπίδα για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο…
(Οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα θα ενημερωθούν τηλεφωνικά… στη συνέχεια θα υπάρξει πρόγραμμα εβδομαδιαίο)


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου