Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελία για το όργιο τρομοκρατίας από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος

Με αφορμή  την απαράδεκτη ρατσιστική στάση που υιοθέτησαν μέλη της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα, το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει και καταδικάζει τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές .
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας ήταν από την αρχή δίπλα στα παιδιά αυτά, που πληγωμένα από τις συγκυρίες κατέφυγαν στον τόπο μας, με υλική υποστήριξη και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  από ομάδα του Συλλόγου.
Για τα παιδιά όσων επιλέγουν ή αναγκάζονται να αναζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, το Υπουργείο Παιδείας Θα πρέπει να  λάβει, μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση χωρίς εκπτώσεις ή διαφοροποιήσεις.

Διεκδίκηση του Συλλόγου δασκάλων είναι να γίνει μια επιστημονικά και παιδαγωγικά τεκμηριωμένη προσέγγιση για να μπορέσουμε με παιδαγωγικούς όρους να αποφασίσουμε την ολική ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό σύστημα. Αυτό, δεν είναι μια απλή πολιτική απόφαση.
Σαφώς το ζήτημα έχει πολλές προεκτάσεις και αφορά τη γενικότερη μεταναστευτική πολιτική η οποία είναι αβέβαιη και ασταθής με έλλειμμα σε σχεδιασμό και στοχοθεσία.
Δεν είναι αρκετό να υπάρχουν προθέσεις αλληλεγγύης, αλλά προϋποθέσεις για την έμπρακτη δράση μας στη διεκδίκηση για όλους αυτούς τους ανθρώπους, στο δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας.
Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Εμείς οι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης της αγάπης στον συνάνθρωπο.
Οι αγώνες για μια ζωή αξιοπρέπειας είναι βασικό αίτημα όλων των δράσεων του συνδικάτου. Όπως αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, έτσι και τώρα μπαίνουμε μπροστά στην υπεράσπιση του ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή.
Η αλληλεγγύη δίνει ελπίδα.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου