Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

"Μεταστέγαση του νηπιαγωγείου στο Παντείχι – η εποχή της παραπλάνησης έχει τελειώσει…" από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Τα τελευταία δύο χρόνια και μετά την ίδρυση του μουσικού γυμνάσιου στο Παντείχι σε κτίριο, στο οποίο για πολλά χρόνια στεγάζεται το νηπιαγωγείο, ασκείται μεγάλη πίεση να μεταστεγαστεί το νηπιαγωγείο, προκειμένου να λειτουργήσει το μουσικό γυμνάσιο με τις προδιαγραφές που ορίζονται από το πρόγραμμα σπουδών του.

Όποιος έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη αυτής της μεταστέγασης, δεν μπορεί παρά να καταδικάσει νοοτροπίες και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε χρεοκοπημένη ηθική και αξίες.

Η εποχή της παραπλάνησης έχει τελειώσει… Ας μην μπερδεύουμε τις λέξεις σεβασμός και ανοχή. Σεβόμαστε την ανάγκη ίδρυσης του μουσικού γυμνάσιου και λυκείου και την ανάγκη στέγασης του σε δικό του κτίριο, δεν ανεχόμαστε ωστόσο την υποβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση των παιδιών του νηπιαγωγείου.
Δίκαιη λύση είναι το ζητούμενο όλο αυτό το διάστημα, που υπάρχει το ζήτημα της μεταστέγασης του νηπιαγωγείου, το οποίο υπήρχε τα τελευταία δέκα χρόνια σε αυτό το κτίριο.
Αναρωτιόμαστε ποιος από την επιτροπή καταλληλότητας θα συμφωνούσε στην μεταστέγαση του νηπιαγωγείου σε πολύ λιγότερα τετραγωνικά, με τις τουαλέτες έξω από την αίθουσα του νηπιαγωγείου, αν αφορούσε το δικό του παιδί; Ποιά άραγε είναι η ανάγκη που υπαγορεύει τη μεταστέγαση μέσα στο Χειμώνα, στη μέση της σχολικής χρονιάς…. γιατί αυτή η βιασύνη;; Ποιο ακριβώς πρόβλημα θα λύσουν;
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας ζητάει σοβαρή λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, με την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους και με σεβασμό στα παιδιά και στο έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί.
Οι αλλαγές που έγιναν σαφώς δεν δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας του νηπιαγωγείου στο προκάτ «αποθήκη» που θέλουν να στοιβάξουν τα παιδιά.
Υπερασπιζόμαστε την ποιότητα στην εκπαίδευση, για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς , για την εκπαίδευση που αξίζει να έχουμε ως κοινωνία.
Σε αυτή τη στόχευση ζητάμε συμμάχους.
Όποια προσπάθεια υποβάθμισης των δικαιωμάτων των παιδιών του νηπιαγωγείου θα μας βρει απέναντι.

Το ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου