Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων


Συνάντηση με το Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χ.Παγώνη πραγματοποίησε το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων– Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την Παρασκευή 18 Μαΐου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν κυρίως την κτιριακή υποδομή των σχολείων και την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνουν  παρεμβάσεις και να υπάρξει ο απαραίτητος σχεδιασμός, ώστε να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προβλήματα συντήρησης, των όσων κτιρίων υπάρχουν, όπως και να δρομολογηθεί η κατασκευή και νέων.
Όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος, το ΔΣ θα ενημερωθεί εγγράφως για τον προγραμματισμό, που έχει ήδη γίνει για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων, από το Δήμο.
Επίσης ενημερωθήκαμε ότι για το νηπιαγωγείο της Ξηρόβρυσης έχει δρομολογηθεί η απαλλοτρίωση οικοπέδου, προκειμένου να χτιστεί νέο κτίριο και για το 26 ΔΣ ότι προχωράει η διαδικασία κατασκευής, του παρά τα προβλήματα που υπήρξαν και το καθυστέρησαν. Αναφορά έγινε και στο 20ο Δ.Σ. το οποίο μέσω προγράμματος θα ανακατασκευαστεί.
 Σε ότι αφορά το 2ο Νηπιαγωγείο Αρτάκης και τη μεταστέγαση του λόγω της κατασκευής κτιρίου, για το μουσικό γυμνάσιο και λύκειο, δεν έχουμε σαφή εικόνα για τον σχεδιασμό και το οικόπεδο που έχει βρεθεί, γι΄ αυτό και διατυπώσαμε τις ενστάσεις μας και την αντίθεσή μας στη μεταφορά του νηπιαγωγείου.
Ακριβώς επειδή οι κτιριακές υποδομές αφορούν τη διαμόρφωση του κατάλληλου παιδαγωγικού κλίματος, για την υλοποίηση των προγραμμάτων στα σχολεία, ζητήσαμε και συμφώνησε ο Δήμαρχος τη σύσταση επιτροπής που θα βρει λύσεις για τα κτιριακά ζητήματα των σχολείων και όχι απλά θα τα καταγράψει, ούτε θα αρκεστεί σε επιφανειακά μπαλώματα, που διαιωνίζουν τα προβλήματα.
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας διεκδικεί και αγωνίζεται για το ποιοτικό Δημόσιο σχολείο, που δικαιούνται όλα τα παιδιά και υπερασπίζεται τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και  το Δημόσιο αγαθό της Παιδείας, πέρα από σκοπιμότητες και συμφέροντα, πολιτικά, συντεχνιακά ή προσωπικά.
Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                                Έφη Βαρβάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου