Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών – ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών/ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.),και των υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), σχολικού έτους 2018-2019, παρατείνεται έως και την, κατά περίπτωση, έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων του άρθρου 61 του ν. 4589/2019 (Α ́ 13), με δύο αποφάσεις που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης, των οποίων η ισχύς παρατείνεται, κατά το προηγούμενο εδάφιο, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία μπορεί να διαρκεί έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.
Οπως ήδη έχει δηλώσεο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας “Με δεδομένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, κατόπιν του προβλεπόμενου ελέγχου νομιμότητας, και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας”
Το χρονοδιάγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Α. 24 Αυγούστου: Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 .
Β. Μέχρι 28 Αυγούστου:  Έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων.
Γ. Από 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου:  Υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Δ. 3. Σεπτεμβρίου:  Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).
Ε.5 και 6 Σεπτεμβρίου: Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών.

πηγή : εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου