Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

"Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός" ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Το Υπουργείο Παιδείας στην προσπάθειά του να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε από την αναστολή λειτουργίας των σχολείων εξ αιτίας της πανδημίας, μάλλον έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Μάλλον αγνοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί και τις ελλείψεις που έχουν σε τεχνολογικό εξοπλισμό .

Στέλνει αντικρουόμενες εγκυκλίους στα σχολεία και στους γονείς των μαθητών για προμήθεια εξοπλισμού (tablet, laptop, κ.λπ.) για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και απαιτεί σε λιγότερο από μια ημέρα να δοθούν τα στοιχεία από τους δ/ντές των σχολείων. Πανικόβλητοι οι εκπαιδευτικοί τρέχουν σε ελάχιστο χρόνο να επικοινωνήσουν με τους γονείς για να απαντήσουν στο Υπουργείο. Σε λιγότερο από 3 ώρες στέλνει νέα εγκύκλιο, (την Φ478.6/75/44420/Α2/7-4-2020) με την οποία αναιρεί τα προηγούμενα! Απίστευτη ταλαιπωρία και αναστάτωση, απίστευτος πανικός τελικά για το τίποτα.
Ζητάμε εδώ και τώρα, χωρίς περιστροφές, να σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να εμπαίζει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με παραπλανητικές ανακοινώσεις εντυπωσιασμού στα ΜΜΕ. Ζητάμε να δώσει σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στα πλαίσια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με τον ανάλογο εξοπλισμό !
Επιτέλους λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου