Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τα πρακτικά της 15ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. της 1ης Οκτωβρίου 2012 με θέμα την Πρόταση μομφής προς τα μέλη της παράταξης «Τελευταίο Θρανίο» που είναι εκλεγμένα στο Δ.Σ. του Συλλόγου με θέμα «Αντισυνδικαλιστική – αντισυναδελφική δράση των εκλεγμένων στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας μελών της παράταξης « Τελευταίο Θρανίο »





         
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, σας κοινοποιώ τα πρακτικά της 15ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για να ενημερωθείτε και να γνωρίζετε τις "δράσεις" του "Τελευταίου Θρανίου", παράταξης που επί της ουσίας ακολουθεί τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύλλογο. Πάντως, προς άρση κάθε αμφιβολίας και ψευδαισθήσεων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν σε αυτήν την παράταξη, πράγμα που δε θεωρώ μεμπτό αλλά καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι.




15η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 1ης  Οκτωβρίου   2012



Θέμα 1ο : Πρόταση μομφής προς τα μέλη  της παράταξης «Τελευταίο Θρανίο» που είναι  εκλεγμένα στο Δ.Σ. του Συλλόγου με θέμα «Αντισυνδικαλιστική – αντισυναδελφική δράση των εκλεγμένων στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας μελών της παράταξης « Τελευταίο Θρανίο »


Αυξωνίδης Άρης : Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. κατέθεσε προ ημερησίας διάταξης πρόταση μομφής κατά των μελών του Δ.Σ. της παράταξης «Τελευταίο Θρανίο» για αντισυνδικαλιστική – αντισυναδελφική δράση.\
Στο καταστατικό του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας δεν προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία.
          Διατάξεις που δεν προβλέπονται στο καταστατικό του Συλλόγου μας έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο καταστατικό της Δ.Ο.Ε.
          Σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε. άρθρο 19/παρ.4 & 5 αναφέρονται τα εξής :
«Τακτικό μέλος του Δ.Σ. δεν επιτρέπεται να αντιστρατεύεται σε αποφασισμένες ενέργειες του Δ.Σ. , έστω και εάν μειοψήφισε στις σχετικές αποφάσεις. Αν καταγγελθεί μια τέτοια παράβαση, ο υπαίτιος καλείται από τον Πρόεδρο να δώσει εξηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο».
          Παρακαλώ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που εκλέγονται με την παράταξη «Τελευταίο Θρανίο» να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του καταστατικού και να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.
         
Ζέρβα Ευδοκία : Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ίσως πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να παίζουν το μελό θέατρο του παραλόγου «στηρίζουμε την κυβέρνηση – ελέγχουμε την απεργία». Τους είναι αδύνατο να συλλάβουν ότι γίνεται μια παράταξη δασκάλων να μην ελέγχεται από κόμματα.
Οι απεργοί του Τελευταίου Θρανίου σέβονται τον προβληματισμό για την απεργία σήμερα όσων έχουν διαφορετική άποψη. Και ο γόνιμος διάλογός μας για τις εναλλακτικές μορφές δράσης (που καμιά σχέση δεν έχει με τις σικέ παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω απ’ την Πρωτοβάθμια) πιστεύουμε ότι θα γενικευτεί ανάμεσα και στους συναδέλφους που επέλεξαν σε ποσοστό 92% να μην απεργήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου όχι μόνο λόγω «ανθρώπινης αδυναμίας», όπως λένε οι λαρτζ δακίτες.
Έχουν αγχωθεί τώρα με τις εκλογές για τους αιρετούς. Φοβούνται την ανεξάρτητη παρουσία μας. Τα ποσοστά τους θα συνυπολογιστούν πανελλαδικά κι οι Σαμαράδες τραβάνε άσχημα τ’ αυτιά των χαμένων. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Κορωναίου Βέτα : Συνεδριάζουμε σήμερα νομίζω για πρώτη φορά ασχολούμενοι με θέμα την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά μελών του Δ.Σ.
          Αντιλαμβάνομαι τη διαφορετική άποψη αλλά δεν κατανοώ τη συμπεριφορά των εκπροσώπων του Τελευταίου Θρανίου.
          Μιλάμε για απαξίωση των υπολοίπων μελών με ταμπέλες όπως «μνημονιακοί συνδικαλιστές», «σικέ απεργίες» και το κορυφαίο ότι «η συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Συλλόγου  μας είναι για χαβαλέ».
          Θεωρώ λοιπόν ότι τα αστειάκια αυτού του τύπου προσβάλουν όχι μόνο εμάς που είμαστε εκλεγμένοι στο Δ.Σ. αλλά και όλους τους συναδέλφους που είναι μέλη του Συλλόγου μας.
          Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με χρησιμοποιεί για να κάνει «χαβαλέ» και θα είμαι απέναντι σε όποιον σκόπιμα στοχεύει στην ελλιπή λειτουργία του Συλλόγου ή και τη διάλυσή του ακόμα με δήθεν αφορμές ότι θέλουν πιο ουσιαστικό αγώνα.
          Εσείς λοιπόν που ασκείτε τέτοια κριτική κι έχετε μεγαλύτερη αγωνία από εμάς προτείνετε δράσεις, περιμένουμε.
          Μήπως αυτό τελικά δε συμπεριλαμβάνεται στο παιχνίδι σας και στο χαβαλέ σας;        

Μπλέτσας Χρήστος : Σας πήρε ένα χρόνο να αποδεχτείτε ότι είστε παράταξη. Επιτέλους ήρθατε στα λόγια μας.
          Με βάση αυτό πιστεύουμε ότι του χρόνου τέτοιες μέρες θα αποδεχτείτε ότι λειτουργείτε υπό την ιδεολογική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν για εσάς μνημονιακοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές είναι αυτοί που προτείνουν και κάνουν δράσεις υπέρ των αιτημάτων του Κλάδου μας και των συναδέλφων τους κι αγωνιστές – αντιμνημονιακοί είναι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα (εκτός φυσικά από το να προσβάλουν  τους συναδέλφους τους) αυτό είναι δική σας ερμηνεία.
          Οι αγώνες και η αντίδραση στο άδικο φαίνεται στην πράξη.
          Εμείς εδώ ήμασταν κι εδώ είμαστε.  Με οποιαδήποτε κυβέρνηση δίνουμε τη μάχη προς όφελος του συνόλου. Διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις και ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε.
          Τελικά δεν απαντήσατε στα εξής :
1)     Γιατί δεν καταθέσατε τις προτάσεις σας για το αγωνιστικό τριήμερο; Γιατί δεν ήρθατε καν σε μέρα και ώρα που εσείς ζητήσατε να συνεδριάσουμε;
2)     Γιατί δε συμμετέχετε σε δράσεις που έχουν προταθεί στις Γ.Σ. του Συλλόγου μας; Γιατί δεν καταθέσατε εκεί τις προτάσεις – εντάσεις σας; Άραγε ποιες είναι αυτές οι προτάσεις;
Εμείς δεν αλλάξαμε όνομα, δεν αλλάξαμε θέσεις. Εσείς κατεβαίνετε στο ΠΥΣΠΕ ως Τελευταίο Θρανίο με το σχεδόν ίδιο ακριβώς ψηφοδέλτιο που είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές η Αυτόνομη Παρέμβαση. Φυσικά έχετε κάνει και διεύρυνση με πρώην στελέχη της διοίκησης. Τόσο ανεξάρτητοι είστε, όσο ο Τσίπρας από το ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς η Αυτόνομη Παρέμβαση λειτουργεί ως άλλη κολυμβύθρα του Σιλοάμ.
Όσον αφορά τις ευαισθησίες σας για το κατά πόσο γίνεται να μας «μαλώσει» η κυβέρνηση για τις θέσεις μας νομίζουμε ότι είναι τουλάχιστον αστεία.
Η ευαισθησία σας για τη δυνατότητα εκλογής αιρετού είναι συγκινητική, πιστεύουμε ότι την απάντηση θα τη δώσουν οι συνάδελφοι.  

Ζερβουδάκης Μπάμπης : Επειδή ειπώθηκε ότι δεν είχαμε προτείνει τίποτα για αγωνιστικό πλαίσιο και αυτό είναι αναληθές προτείνω να ελεγχθούν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πριν τη διεξαγωγή της 81ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου.
Επειδή ειπώθηκε ότι προσβάλαμε συναδέλφους, ότι ήμασταν αντιδραστικοί, αντιστρατευτήκαμε την απεργία, πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν και ουδέποτε αποδείχτηκαν, προτείνουμε το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση όπου εκεί με την παρουσία τους οι συνάδελφοι οι οποίοι έγιναν αποδέκτες τέτοιων συμπεριφορών από εμάς θα μπορέσουν ανοιχτά να μας κατηγορήσουν.

Αυξωνίδης Άρης : Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι πολλές φορές τα μέλη του ΔΣ της συγκεκριμένης παράταξης όχι μόνο καταψήφιζαν αλλά και αρνούνταν να εφαρμόσουν αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Οι αποφάσεις αυτές συνήθως αφορούσαν δράσεις του Συλλόγου με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο .Θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες γίνονταν λόγω απειρίας ή λόγω «υπερβάλλοντα ζήλου» από μία νεοφώτιστη παράταξη που αλαζονικά ήρθε δήθεν να ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά» του συνδικαλιστικού κινήματος δεν προβήκαμε σε καμιά είδους καταγγελία .
Το φαινόμενο όμως άρχισε να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις γιατί τώρα απροκάλυπτα καταδικάζουν ψηφισμένες θέσεις του Συλλόγου και του κλάδου εκθέτοντας τη λειτουργία του. Βεβαίως μπορώ να διαφωνώ σε μια απεργιακή κινητοποίηση οφείλω όμως να αποδεχτώ την απόφαση της πλειοψηφίας και να κάνω όλα όσα πρέπει για την επιτυχία της και όχι να λειτουργώ απεργοσπαστικά .Είναι απαράδεκτο να μη συμμετέχω σε κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια και από την άλλη να αποκαλώ με θράσος «κυριλέ» την συμμετοχή μελών του ΔΣ σε συλλαλητήριο στην Αθήνα επειδή τα έξοδα του λεωφορείου που χρησιμοποιήθηκε βάρυναν το ταμείο του Συλλόγου. Προφανώς τα μέλη του Τελευταίου θρανίου δεν διάβασαν το καταστατικό του Συλλόγου και τι λέει για τις δαπάνες.
Είναι απαράδεκτο μετά από πέντε ώρες Διοικητικό συμβούλιο μέλος του ΔΣ από την παράταξη του τελευταίου θρανίου να λέει χαριτωμένα και τσιτάτα με σκοπό να κάνει «χαβαλέ¨» Λυπάμαι όμως γιατί οι συνάδελφοι δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε χαβαλέ αλλά για να εκπροσωπούμε τον κλάδο και να προάγουμε τους σκοπούς του Συλλόγου όπως αυτοί αναφέρονται στο καταστατικό του.
Με όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω η απεργοσπασία τείνει να αποτελεί αγωνιστική θέση και στάση σύμφωνα με τα έργα και ημέρες της παράταξης του Τελευταίου Θρανίου. Προσοχή συνάδελφοι μέχρι σήμερα ο κλάδος με απεργίες 24ωρες 48ωρες και διαρκείας και στις οποίες ήμασταν πάντοτε παρόντες κατάφερε να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.
Για όλα αυτά προτείνω να καταγραφεί στα πρακτικά του Συλλόγου κείμενο πολιτικής καταδίκης για τις απαράδεκτες ενέργειες των μελών του ΔΣ που εκλέγονται με την παράταξη του Τελευταίου Θρανίου με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον.
Η πρόταση του προέδρου τίθεται σε ψηφοφορία .
Υπέρ 5
Κατά 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου