Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : 16η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ.



16η Έκτακτη  Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 8ης  Οκτωβρίου   2012







Θέματα ημερήσιας διάταξης
 
1.     Έκτακτη Γενική Συνέλευση
2.     Αγωνιστική κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012
3.     Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά γονέα σε  βάρος συναδέλφου Κυτίνου Όλγας
 

Θέμα 1ο : Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Αυξωνίδης Άρης : Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Είναι γνωστό σε όλους ότι στόχος της Τρόικα και της Κυβέρνησης είναι η διάλυση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας, η διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
          Όλα πλέον αντιμετωπίζονται ως αριθμοί και το αν θα μπορέσουν να περικόψουν αυτό που αυτοί θεωρούν ότι πρέπει να περισκοπεί προκειμένου να «σώσουν» την Ελλάδα προτείνω την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:30 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας προκειμένου οι συνάδελφοι να προτείνουν δράσεις, κινητοποιήσεις ενόψει της νέας συνδικαλιστικής περιόδου.
         
Κορωναίου Βέτα : Η ΠΑΣΚ συμφωνεί με την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι συνάδελφοι και να συμμετέχουν στις δράσεις του Συλλόγου.

Ζέρβα Ευδοκία : Το Τελευταίο Θρανίο με χαρά άκουσε από τον Πρόεδρο την αποδοχή της πρότασής του για Γενική Συνέλευση και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι μόνο μέσω συλλογικών διαδικασιών μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κατάσταση.

Μπλέτσας Χρήστος : Η ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας ασφαλώς και συμφωνεί με την πρόταση για πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
          Θα ήταν ευχής έργον αυτή η Συνέλευση να πραγματοποιηθεί πρωινή ώρα αλλά δυστυχώς τη δυνατότητα παροχής άδειας από τη Διοίκηση δεν την έχουμε.
          Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

          Η πρόταση του Προέδρου γίνεται ομόφωνα δεκτή.


Θέμα 2ο : Αγωνιστική κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αυξωνίδης Άρης : Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το Εργατικό Κέντρο και η ΕΛΜΕ Εύβοιας σε συνεργασία και με άλλους φορείς προτείνουν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 τη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας στις 19.00.
          Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί πίσω από τα δικαστήρια και η πορεία στην Αβάντων.
          Σκοπός της συγκεκριμένης κινητοποίησης είναι η διοργάνωση και σε τοπικό επίπεδο δράσεων για την ανάδειξη όλων αυτών που έχουν κάνει κόλαση τη ζωή μας.
          Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί τη συνέχιση του αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που προωθούν η Τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση.
         
Ζερβουδάκης Μπάμπης : Συμφωνούμε.
  
Μπλέτσας Χρήστος : Συμφωνούμε απόλυτα. Κάθε κινητοποίηση που αναδεικνύει τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι θεμιτή.
Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε να έχει η συγκέντρωση τη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

          Η πρόταση γίνεται ομόφωνα δεκτή.

Θέμα 3ο : Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά γονέα σε  βάρος συναδέλφου Κυτίνου Όλγας

Αυξωνίδης Άρης : Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 η συνάδελφος – νηπιαγωγός Κυτίνου Όλγα   δέχτηκε φραστική επίθεση  από τη μητέρα νηπίου με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς που την προσέβαλαν, όχι μόνο ως εκπαιδευτικό αλλά και ως άνθρωπο.
Η μητέρα δεν περιορίστηκε σε αυτό αλλά χειροδίκησε σε βάρος της συναδέλφου.
Η συνάδελφος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και ταυτόχρονα μας κοινοποίησε την αναφορά που έστειλε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας τη στήριξη του συνδικάτου.
Προτείνω να γίνει ανακοίνωση – καταγγελία και Δελτίο Τύπου που θα καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές.
Η πρόταση του Προέδρου γίνεται ομόφωνα δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου