Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Όχι στην υποβάθμιση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Να πάρει ξεκάθαρη θέση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδεία



ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210 3312793-4  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 22/10/ 2012

Όχι στην υποβάθμιση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου
Να πάρει ξεκάθαρη θέση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Με αφορμή το θόρυβο και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.32/339/124196/Γ1-11.10.2012 σχετικά με τη δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης των νηπίων των Ολοήμερων  Νηπιαγωγείων, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις προκειμένου να σταματήσει η σύγχυση στα νηπιαγωγεία και η παραπληροφόρηση που κάποιοι με σκοπιμότητα παράγουν, προσδοκώντας σε συνδικαλιστικά οφέλη.
Η εγκύκλιος αυτή που δίνει τη δυνατότητα της πρόωρης αποχώρησης στο χρονικό διάστημα από 13:45 – 14:00 ανοίγει επί της ουσίας την «κερκόπορτα» για την αποδόμηση του θεσμού του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, ενός θεσμού που έχει υποστηριχθεί από γονείς και, πολύ περισσότερο, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της και καλεί την πολιτική ηγεσία να:
ü      Προχωρήσει έμπρακτα στη στήριξη του θεσμού του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Καμία κατάργηση ολοήμερων τμημάτων – καμία κατάργηση οργανικών θέσεων νηπιαγωγών.
ü      Προχωρήσει στη θεσμοθέτηση διδακτικού ωραρίου Νηπιαγωγού στο πλαίσιο που ισχύει και για την υπόλοιπη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
ü      Προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Χαράλαμπος Κόκκινος

Μάνος Ανδρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου