Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Ανάγκη στήριξης της προσχολικής αγωγής



ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210 3312793-4  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 29/10/2012

Τα προβλήματα πιέζουν

Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας
του Υπουργείου Παιδείας

Ανάγκη στήριξης της προσχολικής αγωγής
Να λυθούν άμεσα θεσμικά αιτήματα εκπαιδευτικών της Π.Ε.


Με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, αρμόδιο για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 30/10/2012 σχετικά με τη λειτουργία των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. δεσμεύεται να θέσει το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την Προσχολική Αγωγή.
Συγκεκριμένα θα ζητήσει από την πολιτική ηγεσία να υπάρξει:
ü      Έμπρακτη στήριξη του θεσμού του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Καμία κατάργηση ολοήμερων τμημάτων – καμία κατάργηση οργανικών θέσεων νηπιαγωγών.
ü      Θεσμοθέτηση διδακτικού ωραρίου Νηπιαγωγού στο πλαίσιο που ισχύει και για την υπόλοιπη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στη διαδικασία αυτή πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας ζητήματα όπως οι ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του νηπιαγωγείου, η επιβάρυνση με το διοικητικό έργο των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων κ.α.
ü      Θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
ü      Προγραμματισμός για τη σχολική στέγη των νηπιαγωγείων (ανέγερση νέων διδακτηρίων, μεταφορά νηπιαγωγείων  που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια, κ.α.)
Στη συνάντηση η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. θα επαναφέρει, μεταξύ άλλων, τα θέματα των θεσμικών αλλαγών που αφορούν στην κατάργηση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των εκπαιδευτικών στην οργανική θέση προκειμένου να υπάρξει κατοχύρωση του δικαιώματος μετάθεσης, της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και μετά την 30/06/2010, το δικαίωμα της συνυπηρέτησης των αναπληρωτών συναδέλφων, καθώς και το θέμα της καταβολής του επιδόματος θέσης στους αναπληρωτές που άσκησαν και ασκούν διοικητικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Χαράλαμπος Κόκκινος

Μάνος Ανδρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου