Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Συνέχεια της 1ης Συνεδρίασης Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Ενημερωτικό Σημείωμα 2

 

Θέμα : Συνέχεια της 1ης Συνεδρίασης Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

          Συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας η 1η Τακτική  Συνεδρίαση  του Δ.Σ. για τη συνδικαλιστική διετία 2013-2015.

          Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν και πάλι η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και η κατανομή θέσεων και αρμοδιοτήτων.

          Δυστυχώς, αν και  στη συνεδρίαση ήταν παρόντα όλα τα μέλη, δεν εκλέχτηκε νέο Προεδρείο.

Όπως και στην πρώτη προσπάθεια συγκρότησης Προεδρείου, υπενθύμισα ότι την τελευταία διετία τόσο στο Σύλλογό μας, όσο και σε άλλους συλλόγους,  δεν έχει τηρηθεί καμία συμφωνία διαπαραταξιακού αναλογικού προεδρείου.

Πρότεινα και πάλι, αφενός για να γίνει ξεκάθαρο ότι στο Σύλλογο δεν έχουμε στόχο την άγονη κατοχή θέσεων, αφετέρου γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος μας ζητάει να κάνουμε ριζοσπαστικές αλλαγές στο συνδικάτο, να εκλέξουμε πρόεδρο του Συλλόγου μας τη συνάδελφο Άννα Γαλανού.

Ξεκαθάρισα μάλιστα ότι δεν επιθυμώ καμία συμμετοχή στο Προεδρείο, αν αυτό είναι διαπαραταξιακό και αναλογικό.

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη : ΝΑΙ στο ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ, ΟΧΙ στο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ προεδρείο.

 

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ψηφοφορία επί των προτάσεων.

Στην πρώτη ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν :

 

Κορωναίου : 3

Λουκοπούλου : 2

Γαλανού : 1

Λευκό : 1

 

Στη δεύτερη ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο, δηλαδή :

 

Κορωναίου : 3

Λουκοπούλου : 2

Γαλανού : 1

Λευκό : 1

 

Στην Τρίτη ψηφοφορία, εφόσον η κ. Γαλανού εκ των πραγμάτων αρνήθηκε δια της λευκής ψήφου αλλά και της εισήγησής της στο Δ.Σ., να αναλάβει την ευθύνη της Προεδρίας του Συλλόγου, ψήφισα για Πρόεδρο του Δ.Σ. τη συνάδελφο  Ελένη Λουκοπούλου, η οποία εκλέχτηκε με το «Τελευταίο Θρανίο».

 

Στην Τρίτη ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν :

 

Κορωναίου : 3

Λουκοπούλου : 3

Λευκό : 1

 

Επειδή δεν υπήρξε πλειοψηφία, η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, στις 18.00, στα γραφεία του Συλλόγου.

 

Γίνεται ξεκάθαρο ότι :

1)                               Η εκτίμηση των υποψηφίων του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ είναι ότι στις εκλογές ο Κλάδος επέλεξε τις ριζοσπαστικές αλλαγές και απαιτεί ενότητα, ομοψυχία, ανάληψη ευθυνών σε προσωπικό επίπεδο  και σε αυτό θα επιμείνουμε.

2)                                Δεν επιθυμούμε καμία ανάληψη θέσης, αν αυτό δεν έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και ουσιαστική συνεργασία των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.

3)                               Θα υποστηρίξουμε τα πρόσωπα εκείνα που θα εγγυηθούν τις αλλαγές που ο Κλάδος απαιτεί να πραγματοποιηθούν στο Σύλλογό μας, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς συμφωνίες και μικροπαραταξιακές λογικές.

 

Εμείς τις προτάσεις μας τις στηρίζουμε δια της ψήφου μας.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που συνεπάγονται οι επιλογές μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου